News article image

Til søknadsfristen 1. februar kom det inn 68 søknader om til sammen 560 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 103 000,- er fordelt på 21 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Maren Wallevik Hansen - 3000,- til innspilling av live-video. Det nyoppstartede og ambisiøse popbandet ELLA ønsker å gjøre et opptak av låten «Queens» under sin showcase-konsert i London i april 2019. ELLA består av tvillingene Maren og Charlotte Wallevik Hansen fra Kristiansand. De står også bak det mer folk- og country-orienterte prosjektet Oakland Rain.

Andrea Ådland - 3000,- til leie av konsertlokale. Duoen Finding Neo skal i mars og april på turné i fem forskjellige byer i Norge. Turnéen gjennomføres i forbindelse med utgivelsen av debut-EP-en «Hits 4 Neokids». Støtten skal gå til å leie intimscenen på Teateret i Kristiansand. Kjernen i Finding Neo er vokalist Andrea Ådland og gitarist og produsent Mathias Keilegavlen.

Til høyre: Finding Neo anmeldt i Bergens Tidende

Samuel Midteide - 1000,- til maleriprosjekt. Basert på en serie drømmeaktige, abstrakte skisser, planlegger Samuel en serie på ett stort og to mindre malerier. Samuel har det det siste halvåret har gått på matskole i København, men skal nå tilbake til Oslo hvor han vil fokusere på maleri. Håpet er å få bildeserien med på Høstutstillingen.

Skisse av Samuel Midteide (utsnitt)

Kornelia Skogseth - 8000,- til teaterforestilling. Kornelia ønsker å produsere en teaterforestilling av sitt selvskrevne manus «Jeg har aldri» i løpet av 2019 i Oslo. Med et vorspiel som setting tar forestillingen for seg tabubelagte temaer i dagens samfunn. Planen er at skuespillerensemble og regissør sammen skal utvikle forestillingen ut fra manuskriptet. Kornelia er elev ved Romerike folkehøgskole.

Aksel-Dev Dhunsi - 8000,- til fotobok. Dev har skrevet en intensjonsavtale med forlaget Fotografi om å gi ut fotoboken «Tiden etter Rakavan forsvant». Boken dokumenterer det som skjedde fra Devs venn Rakavan forsvant i Trondheim sentrum i august 2017 til han etter 14 dager ble funnet omkommet i Nidelven. Dev er for tiden elev ved Prosjektskolen kunstskole i Oslo.

Bildet på toppen av denne siden er fra Aksel-Dev Dhunsi sitt prosjekt «Terms and Conditions», som vant Fotografis portfoliopris 2018

Sindre Bakkåker - 5000,- til innspilling av album. Etter to og et halvt år med konserter og komponering, er jazzkvartetten Bark klare for å spille inn sitt debutalbum i Athletic Sound i Halden. De fire medlemmene går alle musikkpedagogikk med fordypning i jazz på Norges Musikkhøgskole.

Bark - «Hammock» (live)

Hannah Veslemøy Narvesen - 8000,- til turnéstøtte. Monday Duo er en friimproviserende gruppe dannet våren 2018 av musikerne Karl Hjalmar Nyberg og Hannah Veslemøy Narvesen. Musikkens besetning inneholder saksofoner, klarinett, trommesett, perkusjon, trommemaskin, analoge synther m.m. Duoen planlegger nå en Skandinavia-turné våren 2019.

Erlend Tredal - 3000,- til konsert. ¡Bangbang Watergun! skal spille konsert på Parkteateret 23. juni. Bandet ønsker å vise Oslo-publikummet hva de er gode for og å få en fot inn i bransjen. Kvintetten smelter sammen sine felles referanser til en dansbar og rytmetung musikk preget av hip hop-beats, R&B-harmonier og rockenergi.

¡Bangbang Watergun!

Nora Savosnick - 8000,- til bokprosjekt. Sammen med den kanadiske journalistikkstudenten Isobel Chiang skal Nora, som er elev ved International Center of Photography i New York, lage bok om den kinesiske befolkningen som ble igjen i India etter at tusenvis av familier ble fordrevet under Indo-Kina-krigen i 1962. Hvordan samarbeider de to kulturene nesten 60 år senere? Nora Savosnick ble i 2017 kåret til årets TrafoTalent.

Tyler Metzger - 5000,- til bok og utstilling. Tyler, som studerer ved Einar Granum Kunstfagskole, har lenge jobbet med et bokprosjekt som dokumenterer arbeidsprosessen hans. Målet er å nå et større publikum og å bli tatt seriøst av de seriøse aktørene. Boken skal lanseres med en utstilling på Galleri Vekta i Oslo.

Skisser av Tyler Metzger

Kamilla Wigestrand - 4000,- til innspilling av EP. Etter å ha fått mange gode tilbakemeldinger på sin opptreden på «Idol» høsten 2018, ønsker Kamilla å spille inn og gi ut tre av sine egenskrevne låter som en EP. Deretter er målet å komme i kontakt med et management eller plateselskap som kan hjelpe henne med å få utgivelsen ut i verden.

Kamilla Wigestrand - «Heaven» (Idol 2018)

Linn Isabel Eielsen - 5000,- til tegneseriehefte. I snart tre år har Linn laget den delvis selvbiografiske tegneserien «L-innsikt». Til årets hefte lager hun lengre historier og skal også ha med bidrag fra andre unge i nærområdet sitt. «L-innsikt» er på trykk i Aftenposten og Haugesunds Avis hver uke, og Linn poster den selv to ganger i uken på Instagram og Facebook.

Til høyre: forsiden på «Identiteit – 3 år med L-innsikt» av Linn Isabel Eielsen

Ziwer Teli - 5000,- til kortfilm. Ziwer ønsker å lage en kortfilm som kan vise hans yngre søsken og resten av Norge at det ikke er uvanlig å slite når man har kjærlighetssorg. Spesielt i minoritetsmiljøer er det uvanlig å snakke om teamer som kjærester og forhold.

Synne Larsen Mariussen - 5000,- til teaterforestilling. «Si at jeg ikke er alene» er et karakterdrama som retter seg mot unge voksne (13+) og kretser rundt temaer som relasjoner, ensomhet og nærhet. Bak forestillingen står en gruppe på syv skuespillere og en produsent/regissør. Målet er å vise stykket i mai.

Selma Helena Skaret Kielland - 2000,- til maleriserie. Selma jobber med en serie på 10 malerier som sier noe om hvordan folk blir preget av stedene de vokser opp. Som maler er Selma selvlært. Målet er å sende bildene inn til Høstutstillingen i Oslo.

«Skyt» (utsnitt) - det første bildet i Selma Helena Skaret Kielland sin maleriserie

Christine Bergan Yang - 5000,- til «Dance off»-video. Christine, som er label-manager i Pink Soda Records, ønsker å markedsføre låten «This Is Not a Love Song» av den 16 år gamle artisten Leona Griffin gjennom en såkalt «dance off»-video på sosiale medier. Artist og danser Kevin Haugan, kjent fra TV2-serien «Generasjon Z», vil lage en koreografi for to dansere.

Lene Osmundsen - 5000,- til animert barne-tv-serie. Animasjonsserien «Vitamigos» skal gi barn over hele verden økt kunnskap om viktigheten av riktig kosthold. Lene, som for tiden studerer psykologi i England, har jobbet med prosjektet i flere år, og håper å kunne lage en pilotepisode som kan gi henne gjennomslag hos en tv-kanal, en strømmetjeneste eller et produksjonsselskap.

Eirik Reithaug - 4000,- til innspilling av singel. Bandet Daufødt, som kombinerer popsensibiliteten til et klassisk rockeband med hardcorens intensitet, planlegger innspillingen av sin andre singel. Deres første ble blant annet spilt på NRK P3. Tre av fire bandmedlemmer er studenter ved Norges Musikkhøgskole og Institutt for musikkvitenskap ved UiO.

Daufødt

Johannes Nannestad - 8000,- til dokumentarfilm. «Benløse sjeler og røde låvevegger» er en dokumentar om kunstneren Tom Ralphino Sandvid, hans reise og veien til det nye galleriet han skal bygge i Sverige. Dokumentaren skal vise hvordan det er å være alternativ kunstner på 2010-tallet. Alle i kjernegruppen bak filmen går på Danvik folkehøgskole i Drammen, men dette er ikke et skoleprosjekt.

Felix Seljeseth - 3000,- til utvikling av synthesizer-plugins. Felix, som studerer musikk og driver nettbutikken Doktor Plekter, ønsker å designe, programmere og selge konkurransedyktige synthesizer-plugins og lydeffekter til bruk i digital musikkproduksjon. Det finnes, så vidt Felix vet, ingen etablerte audio-plugin-utviklere i Norge i dag.

Neste søknadsfrist er 1. april!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 19. februar 2019 15:47

Sist oppdatert: 19. februar 2019 16:11

Kommentarer