News article image

Til søknadsfristen 1. april kom det inn 67 søknader om til sammen 577 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 103 000,- er fordelt på 22 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Tarjei Jørgensen - 5000,- til leie av studio. Under navnet TJ DanSon lager Terje akustisk basert hip hop med engelske tekster. Nå planlegger han å leie et lydstudio på Nordnes i Bergen for å ferdigstille 10 egenskrevne og egenproduserte låter. Første singel fra prosjektet skal gis ut allerede 9. mai.

TJ DanSon - «Baccarat Banque» (2016)

Alliance Victoire Musana - 5000,- til kortfilm. Alliance planlegger en kortfilm som viser mangfoldet i Oslo på en positiv måte. Filmen, som har tittelen «Samfunnet», skal spilles inn i juni og være klar til visning i august. Alliance er hobbyfotograf, frilansskribent og student ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet på Universitetet i Oslo.

Matilde Wedzicha - 2000,- til utstilling. Helgen den 24. til 26. mai skal Matilde holde utstilling på Galleri Vekta i Oslo. Videoarbeider, tegninger, trykk og mixed media vil stå side om side med håndbrodert tøy og sitteplass for kunstneriske og sosiale møter. Matilde går andreåret i tegning på Einar Granum kunstfagskole.

«Lyd» (utsnitt) - tegning av Matilde Wedzicha

Audun Lillekjendlie - 7000,- til interaktiv improvisasjonskonert. Fri improvisasjon er populært blant musikere, men ikke like godt likt av den gjennomsnittlige publikummer. I løpet av våren akter Audun å finne ut hva som skjer når publikum, ved hjelp av en spesiallaget app, får ta spontane musikalske avgjørelser i samspill med musikerne. Audun er jazzpianostudent ved Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitet i Stavanger.

Alba Lasanta Ebbesen - 1000,- til tusjtegninger. Alba ønsker å eksperimentere med hvordan bruk av farger kan endre stemningen i et bilde. Planen er å lage flere helt like tegninger, men fylle dem med forskjellige farger og se hvordan det påvirker uttrykket. Alba avsluttet i fjor tre år ved kunstlinjen til Oslo by Steinerskole.

Eilert Døhl - 5000,- til malerier. Ved hjelp av et variert utvalg materialer, blant annet lin, olje, bomull, spray og blekk, skal Eilert lage fire storformatmalerier som utforsker grensene mellom det tradisjonelle og det nyskapende. Resultatene skal han presentere i en utstilling på Galleri Skylight i mai. Eilert er student ved Prosjektskolen og sterkt engasjert i den unge kunstscenen i Oslo.

Johannes Thor Sandal - 7000,- til innspilling og trykking av plate. Metalbandet Golden Core, hvor Johannes er tekstforfatter, trommeslager og vokalist, spilte i påsken inn platen «FIMBULTÝR» sammen med produsent Yngve Andersen (Blood Command). Platen utgis på vinyl og streaming i oktober.

Golden Core i studio

Stella Lindeberg - 2000,- til singelinnspilling. Hudkreft, fire 16-åringer fra Oslo som spiller dønn ærlig, samfunnsengasjert punk, ønsker å spille inn en singel til sommeren. Tidligere har de gitt ut to singler og én EP.

Bildet på toppen av denne siden er av Hudkreft.

Hudkreft - «Gi opp»

Oscar Almquist - 3000,- til konsertlokale og lydtekniker. Oscar er del av en større gruppe musikere i Tønsberg-området som skal leie Gamle Total Scene og Bar for å holde konsert. Konserten gjennomføres i løpet av våren og målet er å styrke hip hop-miljøet i byen. Oscar lager selv musikk under navnet Oscar A.

Margit Rønning Omholt - 3000,- til utstilling. Margit jobber med et fotoprosjekt som skal stilles ut på Tyven bar i Trondheim. Prosjektet har en feministisk vinkling, med bilder av kvinner med bein i nesa og tabuting som en gjennomblødd truse, kondomer og sexleketøy. Margit er student ved Norsk Fotofagskole i Trondheim.

Ayca Lingaas - 4000,- til musikkvideo. Den eksperimentelle pop-duoen Sticky Icky vil lage en musikkvideo for sin siste singel «Mean Girl». Videoen lages med hjelp fra flinke fotografvenner, og skal etter planen slippes mot slutten av mai. Tema for videoen er mobbing.

Sticky Icky - «Mean Girl»

Rebecca Øistad - 5000,- til miniatyrer. Rebecca skal lage en serie miniatyr-rom basert på egne drømmer og mareritt. Rommene bygger hun i tre, møblene lager hun av tråd, stoff, leire, papir, tre og mosegummi, figurene konstruerer hun med ståltråd, aluminiumsfolie, leire, maling og håndsydde klær av ulike stoffer. Målet er en utstilling i februar 2020. Rebecca går på linjen for Visuell kunst ved Nansenskolen i Lillehammer.

Fra et tidligere miniatyr-prosjekt av Rebecca Øistad

Martine Eren Jacobsen - 4000,- til fotoprosjekt. Martine jobber med et prosjekt hvor hun reiser rundt og fotograferer folk med uvanlige dyr. Bildene av disse eksotiske dyrene som lever i, for dem, unormale miljøer, har både humoristiske og ubehagelige sider. Martine, som studerer ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo, håper å få laget en utstilling av bildene.

Bilder av Martine Eren Jacobsen

Vilde Rolfsnes - 4000,- til bildeserie. «The Invisible Conversation» vil være en serie med både tradisjonell kunst og analogt fotografi. To mennesker møtes. Den ene ser ting som de er (gjennom foto), den andre ser det mer drømmende og surrealistiske (gjennom illustrasjoner i forskjellige medier). Vilde, som bor i Bergen, er lei av pene, små tegninger på Instagram, og ønsker med dette å lage en ordentlig utstilling.

Bilde (utsnitt) av Vilde Rolfsnes

Tilla Gaasø - 3000,- til miksing og mastring av EP. Til sommeren skal R&B-artisten Tilla, som tidligere brukte artistnavnet DJ Saronia, gi ut sin debut-EP under eget navn. Den første singelen derfra, «Slow», blir for tiden spilt på radio i både Nederland, USA og Norge.

Tilla - «Slow»

Elise By Olsen - 8000,- til bokprosjekt. Som redaktør for boken «Early Works» skal Elise presentere 30 norske kunstnere under 30 år. Boken gis ut i samarbeid med det velkjente tyske forlaget Taschen, og Elise, som er fra Oslo og driver motekritikkpublikasjonen Wallet, ser den som en mulighet til å fremme unge norske kunstnere internasjonalt. Lanseringen finner sted under Art Basel Miami og i Norge i desember.

Markus Hagen Henriksen - 5000,- til kortfilm. Kortfilmen «God jul» handler om Vegard som på julaften blir minnet på sin tøffe barndom. Jonathan Kristiansen fra Råholt står for manus og regi, og rundt seg har han et team med flere filmprosjekter bak seg. De legger mye vekt på å finne de rette skuespillerne.

Heine & Mattis - «Bully» (2016). Regi: Jonathan Kristiansen. Foto: Markus Hagen Henriksen

Juni Malin Knapstad - 5000,- til sølvsmedmaterialer. Søvsmedkunst er en hobby som krever kostbart råmateriale: sølv, gull, perler, edelstener, art clay, slaglodd, øsken, fatninger, silketråd og kjeder. Juni, som kommer fra en kunstnerfamilie i Kristiansand, ønsker å utvikle sitt håndverksmessige talent slik at hun kan inspirere andre unge med samme interesse.

Juni Malin Knapstads sølvsmedutstyr

Rohat Ciftci - 4000,- til musikkvideo. Sammen med Yasin Hajjari har Rohat laget låten «Bare gå», som handler om mangelen på fritidsklubber i Groruddalen. For å nå voksne og politikere med sitt budskap skal Rohat, Yasin og deres team av filmarbeidere også lage en musikkvideo.

Mirjam Thorkelsdottir - 5000,- til kortfilm. Mirjam, som studerer film og TV ved Westerdals i Oslo, er manusforfatter og regissør for kortfilmen «Husker du?». Den handler om et tidligere par som viser seg å ha helt forskjellige oppfatninger om tiden de hadde sammen. Mirjams forrige film, «rePLAY», ble vist på en lang rekke festivaler og arrangementer.

rePLAY (english sub) from Mirjam Thorkelsdottir on Vimeo.

Simon Nome - 5000,- til album. Under artistnavnet Kakaosimon jobber Simon for tiden med sitt 12 spor lange debutalbum. Et større antall bidragsytere er involvert mens Simon selv konsentrerer seg om rollen som produsent. Musikken er inspirert av eldre hip hop og funk. Albumet skal etter planen være klart til høsten.

Kakaosimon - «Mr. Coco» (2018)

Bror August Vestbø - 8000,- til klesprosjekt. Klesdesigneren Bror ønsker å gjennomføre et eksperiment hvor han lager 30 plagg på 30 dager. De ferdige resultatene vil han å presentere i en zine og en utstilling eller visning. Bror har tidligere vist arbeidene sine på blant annet Stedjik Museum i Amsterdam, Moderna Museet i Stockholm og Matthew Gallery i New York.

Til høyre: Fra en tidligere kolleksjon av Bror August Vestbø

Herman Friis - 8000,- til kunstvideoprosjekt. Avantgarde-gruppen Cyllabyl har fullført tre av i alt fem satser i det som skal bli ett sammenhengende musikalsk og visuelt verk. Inspirasjonen kommer fra Dantes “Den gudommelige komedie” og verket har så langt fått god respons på internasjonale videokanaler. Herman har rollen som produsent.

Cyllabyl from Leonard Van Vuuren on Vimeo.

Neste søknadsfrist er 1. juni!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 26. april 2019 12:59

Sist oppdatert: 26. april 2019 13:28

Kommentarer