News article image

Eirik Havnes takker for seg etter en måned som GjesteMentor. Han trekker frem Tina Suzanne Münstermann Hanssen, Ingrid Lending, Liv Csilla Wallace, Alexander Arctander og Sunniva Hestenes som har imponert han i april.

Takk for et interessant, morsomt og inspirerende opphold som Trafomentor. Det er virkelig mange dyktige og produktive unge kunstnere her inne. Jeg har ofte bladd meg tilbake i de eldre bidragene til kunstnere jeg syns utmerker seg, og det er veldig kjekt å se at noen er godt på vei inn i en spesifikk stilretning, men som samtidig er i en utvikling hvor både formatene og håndverket gradvis blir bedre og bedre.

Spesielt kjekt er det når det oppstår litt debatt i kommentarfeltet rundt et verk. Enten fordi noen bare digger det, eller fordi noen ønsker å komme med innvendinger og konstruktiv kritikk. Her ser jeg at noen Trafo-brukere er mer aktiv og initierende enn andre, og all ære til dem! For det er i gjennom slike diskusjoner man utvikler sin egen og andres forståelse av kunst.

Denne måneden har det vært veldig mange tekstbaserte verker her inne, spesielt innen korte, slagferdige dikt og hverdagsobservasjoner. Her er det mange som skriver godt og med en presisjon som gjør at jeg har kunne kjenne meg igjen i en rekke situasjoner og følelser som jeg kanskje ikke har følt på på en stund.

Dette har passet meg veldig bra, for jeg er jo så glad i å diskutere dikt; både som leser og som skriver. I diktet kan nesten hvert eneste ord vris og vendes og problematiseres for å finne ut hva som gir best flyt og rytme, eller hvilke vendinger som virkelig får frem poenget i diktet. De gangene det har oppstått diskusjon om enkeltord eller små detaljer som linjeskift og ordstilling, spesielt mellom forskjellige Trafo-brukere, har det vært veldig fint å se at poeten tar til seg forslagene, eller står opp for sin egen originale intensjon, og forklarer bruken av enkeltord eller bruk av spesifikke verbtider.

Det har også vært veldig kjekt å se at noen er inne i svært kreative perioder, som legger ut mange nye verker hver eneste uke. Noen av de mest aktive medlemmene er også relativt nyregistrerte trafokunstnere, noe som er veldig kjekt, og jeg håper at dere fortsetter å skape og diskutere verker her inne.

En av disse er Tina Suzanne Münstermann Hanssen som begynte å skrive dikt først nå i januar, men som allerede har funnet en spesifikk stil og en retning som er interessant å følge med på. Hun er også en av dem som bruker kommentarfeltet aktivt, og som ønsker seg innspill og forslag fra andre medlemmer. Det syns jeg er veldig fint å se, og akkurat noe av grunnen til at trafo eksisterer. Jeg skulle bare ønske at flere brukere var med i disse diskusjonene.

Jeg ser at Ingrid Lending har blitt nevnt av flere av trafomentorene før meg også, noe som ikke er så rart. Ikke bare produserer hun mye og regelmessig, men hennes korte dikt er gjerne svært presise observasjoner, som kan fortelle utrolig mye med veldig få ord.

Liv Csilla Wallace er også en av de helt ferske trafomedlemmene som legger ut masse interessant materiale. Hun er også en av de svært unge medlemmene som har imponert meg ved å vise en tydelig retning og bestemt estetikk i bildene sine, selv i så ung alder. Her gleder jeg meg til å følge med videre!

Jeg vil også nevne Alexander Arctander. Han må jo anses å være en slag trafo-veteran. I alle fall basert på mine besøk her både i januar og i april. Ikke bare kommer Alexander med en rekke kloke eller underfundige tekster selv, men han er en av trafomedlemmene som aktivt bruker kommentarfeltet, både under sine egne verker, men også under andres. Det er kjekt å se at han regelmessig er inne og kommer med innspill og oppmuntrende kommentarer til andre brukere.

En av mine favoritter denne måneden må være Sunniva Hestenes sine fotografier. Med tydelige komposisjoner og svært godt fotohåndverk har hun levert noen veldig fine verker. Når jeg går videre inn på nettsiden hennes ser jeg at det er mye mer der det kommer fra, som hun gjerne også kunne lagt ut her inne, for dette burde flere få se.

Takk for denne gangen!
Eirik Havnes

Forfattet av: Emilie Schei

Opprettet: 3. mai 2019 11:08

Sist oppdatert: 3. mai 2019 11:13

Kommentarer