102 000,- fordelt på 19 prosjekter

Publisert 19. juni 2019

Sist oppdatert 19. juni 2019

News article image

Til søknadsfristen 1. juni kom det inn 54 søknader om til sammen 448 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 102 000,- er fordelt på 19 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Tobias Bakke - 4000,- til kortfilm. Kortfilmen «Blodbad» handler om en yrkessjåfør som får livet snudd på hodet når en kvinne hopper ut foran T-banen. Tobias, som kommer fra Oslo, har tidligere laget både reklamefilmer, kortfilmer og en spillefilm. «Blodbad» blir ferdigstilt i august og skal blant annet meldes på flere filmfestivaler.

«Sun Goes Out for 24 Hours», en tidligere kortfilm av Tobias Bakke

Kaveh Kawousi - 5000,- til kunstprosjekt. I løpet av ukene 25–30 skal Kaveh utforske og dokumentere endringer i det sårbare kystlandskapet i Lofoten. Prosjektet skal resultere i en utstilling i Henningsvær og en publikasjon/zine. Kaveh studerer landskapsarkitektur ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, og har også arbeidet med grafikk, installasjonskunst og musikk.

Ronja Lindbach - 5000,- til studioinnspilling. For Ronja fra Vadsø er musikken en altoppslukende lidenskap, og nå ønsker hun å spille inn noen av de egenskrevne countrysangene sine i studio. Et lite plateselskap i Tromsø skal hjelpe til med promotering. Bildet på toppen av denne siden er av Ronja.

Ronja Lindbach – «A Great Day»

Michael Lanham - 7000,- til kortfilm. En gjeng fra Den norske filmskolen skal i sommer produsere en kortfilm som på visuelt subjektivt vis følger en person som beveger seg gjennom byen med bind for øynene. Filmingen skal foregå over tre netter i Oslo og omegn tidlig i august, og filmen er planlagt ferdigstilt i oktober.

Eilert Døhl - 4000,- til kunstutstilling. Fire kunstnere, hvorav to studerer ved Kunstakademiet i Oslo, planlegger en utstilling med utgangspunkt i maleriet og dets relasjon til dansemusikken. Utstillingslokalet er et gammelt industribygg ved Galgeberg og åpningen er planlagt til slutten av juni.

Benedicte Dahm - 10 000,- til lanseringsfest for magasin. Den femte utgaven av Fletta kunstmagasin skal lanseres med en fest i en tom leilighet den siste helgen i september. Magasinet drives av Fletta, en kunstgruppe som ønsker å gi unge, uetablerte kunstnere en plattform der de kan uttrykke seg og dele kunsten sin. Tema for Fletta #005 er makt.

Til høyre: Fletta #003 - «Skal vi leke?»

Sverre Sæbø - 8000,- til musikkprosjekt. Ved hjelp av en synthen Virtual ANS, som kan tolke bilder og gjøre dem om til lyder, jobber Sverre med å komponere musikk til og av bildene til fotograf Janne Amalie Svit. Prosjektet skal munne ut i en konsert som utforsker hvor sammenflettet man kan gjøre de to uttrykksformene. Sverre er kontrabassist og studerer ved jazzlinja på Sund folkehøgskole.

Hermann Hestbek - 3000,- til innspilling. Jazztrioen RUNDMO, som består av studenter ved musikklinja på Heimdal vgs, ønsker å spille inn materiale til en EP eller et album i løpet av året. Deres første singel, «Vaskemaskin», fikk gode tilbakemeldinger på «Jazzklubben» på P2 og NRK Jazz.

RUNDMO – «Vaskemaskin»

Selma Stormyren Larsen - 2000,- til arrangementer. Litteraturtidsskriftet Lasso, som drives av studenter ved Humanistisk Fakultet på Universitetet i Oslo, er en plattform hvor uetablerte kunstnere kan bli utgitt. Slippefestene fungerer som en møteplass for redaksjon og bidragsytere, og er derfor viktige for tidsskriftet.

Litteraturtidsskriftet Lasso

Rebekka Andresen - 5000,- til kortfilm. Sammen med sitt team skal Rebekka lage en 10–15 minutter lang kortfilm hvor dans, skuespill, musikk og visuelle videoeffekter blandes sammen. Innspillingen vil foregå i Oslos gater i august. Rebekka, som studerer samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo, har selv laget musikken.

«Hvorfor er det bare du?», en kortfilm av Rebekka Andresen fra 2018

Joakim Skutle Oppi - 5000,- til spillefilm. Joakim, som tar en bachelor i skuespill ved NSKI i Oslo, har skrevet manus til og skal selv regissere spillefilmen «Mynten». Målet er at produksjonen skal bli så profesjonell som mulig, at filmen skal nå ut til flest mulig og at prosjektet skal hjelpe unge kunstnere opp og frem. Opptakene begynner høsten 2020.

Sofie Asplin - 5000,- til podkast. Sofie Asplin og Elisabeth Aschehoug lager en podkast som heter «Brekk et bein» og tar for seg livet innenfor kunst- og kulturbransjen. Til nå har de laget 11 episoder, og som gjester har de hatt både skuespillere, regissører, produsenter, castere og teatersjefer. Sofie og Elisabeth tar begge bachelor i skuespill ved Westerdals i Oslo.

Edith Embla Frydenlund - 2000,- til portrettprosjekt. Edith har i flere år laget og redigert selfies ved hjelp av ulike digitale og analoge teknikker. Ideen er å utfordre skjønnhetsidealer: Heller enn å redigere seg penere, hvorfor ikke gjøre seg mer underlig? Edith studerer litteraturvitenskap ved NTNU i Trondheim og skal til høsten ta et breddeår i kunsthistorie.

«It’s always so sad to wash the clown away» (utsnitt), redigert selfie av Edith Embla Frydenlund

Mark Byrdin - 8000,- til kunstprosjekt. Prosjektet «Depersonalized & Wired» tar utgangspunkt i en serie fotografier, men blander også inn elementer av installasjon og performance. Av dette skal Mark lage en utstilling som varer én dag i Oslo mot slutten av juni. Ønsket hans er å si noe om hvordan standardiseringen av kulturen er i ferd med å fortrenge enkeltindividet.

Ida S. Frank - 5000,- til kortfilm. Kortfilmen «Sykkel» handler om en enslig ung asylsøker som får et helt spesielt forhold til en voksen dame. Peter Theisen Amlie, som har manus og regi, Ida S. Frank, som er produsent, og Isak Yttredal, som er filmfotograf, er venner fra Noroff School of Technology and Media i Oslo. Målet deres er å få «Sykkel» vist på filmfestivaler og å utvikle seg som filmskapere.

Jonas Kjeldsen - 5000,- til leie av studio med lydtekniker. Jonas, som kommer fra Løvstakken utenfor Bergen og er rapper, skal i tidsrommet august til oktober spille inn og mikse syv singler med profesjonell lydtekniker. Låtene vil bli distribuert gjennom tjenesten Distrokid og Jonas ønsker også å holde en releasekonsert i løpet av høsten.

Nora Elise Stemland - 5000,- til vinylutgivelse. Noras debutalbum er klart til utgivelse. Under navnet Strangerous lager hun eksperimentell improvisasjonsmusikk, en sjanger med svært få unge kvinnelige utøvere, og et album er viktig for å gjøre seg synlig. Nora har tatt musikkfag på videregående og gått på rock- og metal-linja ved Buskerud Folkehøgskole.

Strangerous – «Anti Statement» (live)

Peder Niilas Tårnesvik - 10 000,- til surround-verk. Peder ønsker å produsere en komposisjon som skal presenteres via et 24-kanals lydsystem på Østre (Hus for lydkunst og elektronisk musikk) i Bergen. Med et slikt system kan man formidle og gjennomføre ideer som ikke er mulig med for eksempel høyttalere eller hodetelefoner. Peder, som har spilt mye live og gitt ut to EP-er med elektronisk musikk under navnet Niilas, planlegger at fremføringen skal finne sted i oktober.

Liv Csilla Wallace - 4000,- til bildeserie. Liv vil lage en til serie på rundt 10-15 malerier til det hun håper skal bli hennes første utstilling. Etter å ha eksperimentert i et par år føler Liv, som går på videregående, at hun har funnet sin stil innenfor det figurative.

«Lei» (utsnitt) av Liv Csilla Wallace

Neste søknadsfrist er 1. august!