GjesteMentor i september er Anja Malec

Publisert 29. august 2019

Sist oppdatert 1. september 2019

News article image

Anja Malec jobber som nymedia kunstner og med VJ (live video performance). Hun er klar til å inspirere og utfordre trafoister!

Hvem er du?
Anja Malec. Nymedia kunstner og VJ (live video performance).

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Som kunstner jobber jeg prosjektbasert og setter stort fokus på eksperimentell tilnærming. Jeg integrerer animasjon, video installasjon og lyd i mitt arbeid. Mine verk kretser rundt konsumkulturen, sett som tendens til å omfavne det populære, det hverdagslige og det eklektiske. De siste årene har jeg jobbet med «found footage» video material. Da jeg jobber med de opptakene som er funnet, ser jeg på den estetiske utforskningen av to konsepter: den dårlige bilde bildeoppløsningen og den digitale resirkuleringen. Jeg er særlig interessert i dikotomien mellom kreative prosesser og forbrukerkulturen i sammenheng med det digitale samfunnet.

Sammen med Ilja Badulin har jeg started audio-visual artist duo We Are Worms.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg har også jobbet som en eksperimentell filmlærer på Høgskulen i Volda, og som animasjon/Vj kursholder for barn og voksne. Som gjestementor ønsker jeg å inspirere og utfordre Trafo-medlemmer. Jeg hjelper unge kunstnere med videreutvikling av personlige kunstneriske uttrykk og har en fokus på eksperimentelle prosesser.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg gleder meg til en spennende periode, og vil bli kjent med kunsten til de unge kreative folkene på Trafo.

Mer info: www.anjamalec.com

Anja Malec