News article image

GjesteMentor Hanne Grieg Hermansen takker for seg etter en måned som GjesteMentor. Hun trekker så frem Oda Ådland Thowsen, Jonas Kroken Sævereide, Ellisiv Grimnes og Tuva Yttri som hun la merke til i oktober.

Kjære alle Trafoister!

Takk for at jeg har fått være Gjestementor, det har vært veldig morsomt å følge med på hva dere har laget i oktober!

Jeg er imponert over nivået her og variasjonen i kunstarter. For meg som stort sett holder meg til en eneste sjanger (blyanttegning) blir jeg nesten misunnelig på bredden i uttrykksformer som blir lagt ut her. I tillegg har det gitt meg en del å tygge på, det å gi tilbakemelding på poesi for eksempel, er ikke noe jeg gjør hver dag.

Mitt viktigste råd til dere er: Fortsett! Fortsett å forske i ulike medier og stiler, og fortsett å legg det ut her på trafo. Og kommenter hverandres innlegg, svar på kommentarer, uavhengig av om de er skrevet til egne eller andres bidrag. Det er viktig å gi hverandre tilbakemelding, og det er lurt å øve seg på å formulere hva det er med et uttrykk man syns fungerer eller eventuelt ikke fungerer. Min erfaring etter en måned som “kommentator” er at det neimen ikke er så lett å sette ord på slikt. Noen ganger funker ting bare. Men uansett; når noen deler et fint dikt eller en tegning som treffer dere så er jo det minste en kan gjøre å si i fra at man liker det, i neste omgang kan man forsøke å forklare hvorfor.

Her kommer en liten liste med noen som jeg har lagt spesielt merke til denne måneden:

Oda: Du er utrolig produktiv, og har i løpet av oktober lagt ut det ene flotte bidraget etter det andre. Det er imponerende å se det formale spennet du jobber i, og det blir gøy å følge deg videre!

Jonas: Tekstene Vidare og 0832 er intense, effektive og effektfulle, du skriver så innholdsmettet og samtidig så åpent at leseren nesten sitter igjen andpusten. Det liker jeg godt! Lykke til videre, du må love at du fortsetter å skrive og utvikle deg videre fremover, for dette gir meg som leser mye.

Ellisiv: Søstre er et vakkert lite linosnitt, der motivet er to søstre som sitter og leser i hver sin bok ved et vindu. Motlyset er effektfullt, det hverdagslige, enkle og nære er behandlet respektfullt. Jeg liker det!

Tuva: Du har lagt ut hele syv bidrag på de drøye to ukene du har vært medlem her, det lover virkelig godt! Selvportrettet ditt er min favoritt blant dem, det har et eget uttrykk og en intensitet som er spesiell. Lykke til videre, Tuva!

Og det samme kan jeg jo si til alle dere andre her, lykke lykke til videre, dere har masse å komme med og jeg gleder meg til fortsettelsen!

Hanne Grieg Hermansen

Forfattet av: Emilie Schei

Opprettet: 1. november 2019 17:30

Sist oppdatert: 1. november 2019 17:36

Kommentarer