107 500,- fordelt på 21 prosjekter

Publisert 19. desember 2019

Sist oppdatert 19. desember 2019

News article image

Til søknadsfristen 1. desember kom det inn 53 søknader om til sammen 421 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 107 500,- er fordelt på 21 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Benjamin Haavelsrud - 5000,- til innspilling av singel. Bandet Living Alma, som oppsto i Halden i 2016, ønsker å følge opp EP-en de ga ut i vår med en singel. Det folkrock-inspirerte bandet har spilt på flere prestisjetunge scener og er også blitt valgt ut som deltaker i talentprogrammet MØST Wanted.

Living Alma - «Sleepy Sun»

Eilert Døhl - 5000,- til kunstprosjekt. Eilert ønsker å kommisjonere Alfred Julius Brekke til å male tre portretter av seg. Portrettene skal utføres i tradisjonelt, stående 1:1-format, akkurat som Edvard Munchs kommisjonerte malerier, og meningen er å granske hvilke krav samtiden stiller til selvportrettering. Verkene vil bli presentert ved InterStar-utstillingen på Galleri Seilduken i Oslo i mars eller april.

Vera Moi - 5000,- til fotoprosjekt. 31. desember skal Tøyenbadet i Oslo rives, og gjennom analogt fotografi ønsker Vera å videreføre 47 år med minner og historie slik de er lagret i brukernes kropper. Målet hennes er en utstilling i nærmiljøet. Vera går siste året ved Medialinjen på Oslo by steinerskole.

Gerald Ofori - 8000,- til innspilling av album. 18 år gamle Gerald er en rapper som skriver og produserer sitt eget materiale. Etter blant annet å ha opptrådt på flere festivaler, gitt ut en EP og hatt over 700K streams av singelen «Timezones», ønsker han nå å vise sitt fulle potensiale gjennom et album. Gerald spiller inn hjemme, men trenger å gå i studio for miksing og mastering.

Gerald Ofori - «Timezones»

Isabel Hannevig - 5000,- til innspilling av musikkvideo. Under artistnavnet Issa lager Isabel musikk i sjangerne R&B og hip hop. Låtene hennes har over 44 000 avspillinger på Spotify, og nå ønsker hun å spille inn en video til sin nye, personlige singel «My Friend Mary». Isabel bor for tiden i Tønsberg.

Issa - «Dedicated» (2019)

Elling Svee - 10 000,- til norgesturné. Sundship er et jazzorkester bestående av i alt 19 musikere i alderen 19 til 21 år. Med utgangspunkt i konseptet «Verdens undergang» – en storslått historie om hvordan Sundship utforsker ukjente planeter og opplever verdens undergang – planlegger de en 14 dager lang norgesturné i februar 2020. Målet er å utvikle seg både som enkeltmusikere og ensemble.

Sundship

Clara Fedida Claussen - 4000,- til relieffer. Med naivistiske relieffer støpt i gips, ønsker Clara å billedliggjøre det hverdagslige, men også rituelle som foregår i hjemmet. Blant motivene hun har skissert, er slike ting som å lese, drikke, holde hender, tenne et lys, se ut av et vindu, lukke en dør og vanne en plante. Clara studerer til daglig arkitektur.

Et tidligere relieff av Clara Fedida Claussen (utsnitt)

Tuva Senum Lie - 7000,- til innspilling av EP. Tuva ønsker å spille inn en EP med fire egenkomponerte låter. Hun vokste opp i Birkeland i Aust-Agder med en interesse for folkesang, og tar nå en bachelor ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate i Oslo. Tuva sier selv at hun skriver sanger for hverdagene.

Tuva Senum - «Stein i skoen» (2018)

Aurora Saksen - 2000,- til 3D-visualisering av fotografier. Aurora ønsker å printe ut noen av naturfotografiene sine på stort lerret, og deretter lage virkelighetstro miljøer og figurer rundt bildene. Til dette bruker hun for eksempel ispinner, garn, maling, gips og LED-lys. Aurora går på Vg2 overflateteknikk på Stovner.

Ulrik Lauvås - 5000,- til innspilling av plate. Pangea, som spiller instrumentalmusikk med inspirasjon fra klassisk og progressiv rock og jazz, er i full gang med innspillingen av sin første plate. Nylig kom Pengea på andreplass i TM:Live sin kåring av Trøndelags beste liveband.

Bildet på toppen av denne siden er av Pangea.

Sunniva Hestenes - 4000,- til fotoutstilling. Sunniva og Max Barel, som begge er studenter ved Oslo Fotokunstskole, planlegger en utstilling som skal få betrakteren til å stille spørsmål ved sin evne til å avlese bilder. Dette vil de oppnå ved for eksempel å fjerne de mest åpenbare kjennetegnene til et objekt. Målet er er en utstilling på Galleri Cyan i Oslo i april.

Foto av Sunniva Hestenes (utsnitt)

Ola G. Snippen - 5000,- til fotobok. Olas prosjekt er en fotobok som viser hvem nordmannen er. Bildene skal han ta på reiser i Telemark og Sogn og Fjordane, og han skal fremkalle dem i sitt eget mørkerom. Den kunstneriske ideen er å fortelle folks historier kun ved hjelp av foto. Boken skal han markedsføre via sosiale medier og nettside med nettbutikk.

Et tidligere portrettfoto av Ola G. Snippen (utsnitt)

Raghad Shennar - 1000,- til nettside. Raghad ønsker å lage en nettside hvor hun kan selge maleriene og tegningene sine. Målet er å tjene penger til tegneutstyr og å utvikle seg som kunstner.

Frida Solheim - 1500,- til basar. Sammen med Zofia Konieczka organiserer Frida en basar med julekonsert, utlodding av gevinster og kaffe og kaker i Fusa i Hordaland 8. desember. Zofia og Frida vil bruke inntektene til å kjøpe utstyr de trenger for å utvikle og utgi sin egen musikk.

Isak Steinnes Christoffersen - 10 000,- til kortfilm. Isak fra Tønsberg er produsent for en film som, med spesielt fokus på flerkulturell samhandling og menneskelig psyke, skal ta for seg Internett-kultur. Arbeidstittelen er «Da skyene ble fjell», innspillingen skal foregå i fjellene i Møre og Romsdal og prosjektperioden er frem til august 2020.

Petrine Ystebakk Sjåstad - 5000,- til tegneserie. «Draumen om Mira» skal bli en 20–35 sider lang tegneserie for barn med miljø som tema. Petrine, som går andre året på Kunst, design og arkitektur ved Volda VGS, planlegger å trykke serien opp som en bok hun kan selge selv. Målet hennes er utgivelse i januar eller februar.

Skisse av Petrine Ystebakk Sjåstad

Lisa Teige - 4000,- til danseprosjekt. Dancers in Silentium er en dansegruppe bestående av fire studenter som alle tar bachelor i dans ved Kunsthøgskolen i Oslo. I dette prosjektet skal danserne utstyres med synkroniserte hodetelefoner, slik at de kan bevege seg til samme eller forskjellig musikk alt etter som. Meningen er å utforske hvordan vi forholder oss til musikken nå som den er over alt.

Hinda Farah Ibrahim - 5000,- til kunstprosjekt. Gjennom tegning, maling og grafisk design ønsker Hinda å vise at hun er noe noe mer enn man kan se på utsiden: ikke bare hijab-bruker med minoritetsbakgrunn, men også storesøster, datter, student, arbeidstaker, kunstner og venninne. Prosjektet har allerede fått interesse fra flere institusjoner i Trondheim. Hinda tar for tiden en bachelor ved Høyskolen Kristiania i Bergen.

Hinda Farah Ibrahims utstilling på Bergen Assembly 2019

Saadug Alfeli - 6000,- til musikkarrangement. Saadug er del av en vennegjeng som gjennom arrangementet «Av musikkelskere, for musikkelskere» ønsker å fremme det lokale kulturtilbudet i Kongsvinger. Det skal prates om musikk og fremføres musikk, og hele byens befolkning er invitert. Arrangementet er planlagt til mars 2020.

Mathias Rognskog - 5000,- til innspilling av EP. Det trondheimsbaserte bandet The Impossible Green skal i vinter spille inn sin første EP. De har jobbet sammen i om lag et år, og havner sjangermessig et sted mellom powerpop og «romskip-americana». Innspillingen finner sted i Sørgården Studio med Håvard Soknes (Motorpsycho, Ida Jenshus) som produsent og tekniker.

The Impossible Green

Egil Furnes - 5000,- til innspilling av EP/album. Etter å ha jobbet sammen i et par år, er syvmannsbandet This Agreement fra Bergen klare til å spille inn sine første syv låter. Musikalsk spenner de fra rolige flygel-strofer til feelgood-pop og -rock. Innspillingen i Vestavind Studio er allerede i gang.

Neste søknadsfrist er 1. februar!