75 000,- fordelt på 18 prosjekter

Publisert 25. mars 2020

Sist oppdatert 26. mars 2020

News article image

Til søknadsfristen 1. mars kom det inn 75 søknader om til sammen 642 000 kr. Disse har nå blitt vurdert, og 75 000 kr er fordelt på 18 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Solveig Wang - 5000,- til albuminnspilling. Bandet Nothing Personal, som består av Dorothea Økland, Thea Emilie Wang og Solveig Wang, spiller en kollasjaktig blanding av jazz og impro, hiphop og pop. De står for mye av produksjonen selv, men ønsker også å bruke to dager i Studio Paradiso i Oslo.

Nothing Personal

Niklas Lindberg - 5000,- til musikkprosjekt. Svenske Niklas, som utdanner seg til komponist ved Norges Musikkhøgskole, er opptatt av utvidete formater og selve komponistrollen. I prosjektet «spectres/protognosis» har han modifisert et piano til å tolke pianistens handlinger, slik at det både blir en forlengelse av musikeren og en autonom utøver. Pianisten Andreas Gundersen er medkomponist.

Niklas Lindbergs modifiserte piano

Hamid Waheed - 7000,- til filmprosjekt. Inspirert av sin research på kaktus, en plante som har migrert fra det amerikanske kontinentet og ut i verden, planlegger Hamid å lage film om en farget, norsk botaniker som kommer til Sør-Europa og innleder et forhold. Tanken er å bygge ut handlingen i samspill med skuespillerne. Hamid har en BA i bevegelige bilder fra Nordland kunst- og filmhøyskole.

Les Trafos profilintervju fra 2018 med Hamid her.

Oscar Amundsen Limyr - 4000,- til tidsskrift. Tidsskriftet «Bruddstykker» har blitt publisert på Foss videregående skole i Oslo fire ganger før, og nå, etter et års opphold, ønsker en gruppe på 10 elever å gjenopplive det. Meningen er å vise frem hva elevene holder på med utenfor klasserommet og la dem utfolde seg kreativt.

Nilia Hersdal - 4000,- til glassblåseprosjekt. I samarbeid med glassverkstedet S12 ønsker Nilia å blåse et sett på 12 vinglass formet som menstruasjonskopper. Tanken er å fjerne tabuer rundt kvinnelig kropp og helse. Nilia går BA2 på Kunstakademiet i Bergen.

Jenny Engh - 7000,- til danseforestilling. Jenny er produsent for danseforestillingen «Rollercoaster», som skal handle om hvordan man definerer seg selv ut fra egne forventninger, normer skapt av media og slike ting som hobbyer og aktiviteter. Tanken er at danserne skal ta aktivt del i utformingen, og at forestillingen skal fremføres to ganger på Golia Velhus i Oslo.

Laurens Perol - 5000,- til film. Filmen «Å øve» skal handle om den 17 år gamle, nordnorske trompetisten Trine som haiker 1500 kilometer for å delta på audition i Oslo. Lidenskap for musikken kommer i konflikt med engasjement for miljøet. Laurens, som er tysk, men bor i Lofoten, står for manus og regi, mens Emelie Wingårdh er produsent.

Testbilde fra filmen «Å øve»

Vebjørn Pedersen - 4000,- til kunstutstilling. Inspirert av bibelfortellingene, jobber Vebjørn, som er på sitt andre semester av en bachelor i Grafisk Kunst og Tegning ved Kunsthøgskolen i Oslo, med å appropriere og fortolke verk fra kunsthistorien i form av grafikk. Målet er hans andre separatutstilling som skal finne sted til høsten.

Vebjørn Pedersen - «Syndefallet» (fritt etter Michelangelo)

Daniela Reyes - 5000,- til albuminnspilling. Etter å ha spilt flere hundre konserter, blant annet med KORK og Maj Britt Andersen & Lars Saabye Christensen Ensemble, er Daniela veldig klar for å gi ut sin egen musikk. Hun skriver tradisjonelle viser, men arrangerer dem med akkordion og elektronikk. Innspillingene gjøres i Oslo og Musikkoperatørene står for distribusjonen.

Daniela Reyes – Nerver Live session (2018)

Viktoria Arnesen - 2000,- til bokutgivelse. 15 år gamle Viktoria ønsker å gi ut en bok med poesi og dikt som i hovedsak handler om kjærlighetssorg. Hun skal gi ut og selge boken selv. Målet er å utvikle seg som forfatter.

Nora Elise Stemland - 5000,- til albumutgivelse. Nora planlegger sitt andre album under artistnavnet Strangerous. Sjangeren er eksperimentell improvisasjonsmusikk og hun står selv for utgivelsen. Nora har erfaring som vokalist i alt fra metalband til kirkekor, og tar nå en bachelor i Kultur og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Strangerous - «Anti Statement» (live 2019)

Eivind Aalen Øi - 5000,- til litterær antologi. Sammen med Laura Winther Schøler er Eivind redaktør og tilrettelegger for «Antologien 20. januar», en utgivelse hvor unge skrivende får muligheten til å utvikle tekstene sine og oppleve hvordan det er å komme på trykk. Initiativtakerne har begge erfaring fra Skrivekunstakademiet i Bergen og brenner for å arbeide med tekster i prosess.

June Kittelsen - 1000,- til litterær fanzine. June, som går på forfatterstudiet i Bø, har det siste året ledet arbeidet med en fanzine som studentene har levert tekster til. Etter å ha hatt «fandom» og «hotell» som temaer, ønsker hun nå å lage en siste utgave med åpent tema og mulighet for bilder.

Fanzinene June Kittelsen har vært redaktør for

Mari Endrestøl - 3000,- til kortfilm. «Lyden av trær som faller» skal bli en kortfilm som skildrer en ung gutts opplevelse av det å bli voksen. Mari har skrevet manus, samt laget storyboard og shotlist, og har med seg medelever ved Harstad Folkehøgskole som skuespillere.

Liva Forsberg - 2000,- til ståltrådfigurer. Liva, som er elev ved St. Olav vidergående skole i Stavanger, har gjennom flere år utviklet en metode for å lage livaktige figurer av ståltråd, leire og tre. På sikt har Liva et mål om å kombinere kunsten med et liv innenfor akademia.

Tacobitch - 5000,- til musikkvideo. Tacobitch er et interdisiplinært kollektiv bestående av fire musikere og tre dansere. For å virkelig forstå hva dette er, må man se dem live. Derfor vil kollektivet slippe sin første single med en musikkvideo. 3D-animatør Michael Vedeler står for produksjonen.

Bildet på toppen av denne siden er av Tacobitch.

Tacobitch intervjuet av Natt&Dag

Liv Csilla Wallace - 4000,- til utstilling. Liv, som går i 2. klasse på Amalie Skram videregående i Bergen, maler mennesker i en figurativ, men impresjonistisk stil inspirert av fauvismen. Til sin andre utstilling planlegger hun en serie på omtrent 25 bilder om ungdom og mennesker i eksistensielle kriser.

Liv Csilla Wallace er månedens talent på Trafo.

Liv Csilla Wallace - «En røyk i dusjen»

Embla Berg-Dawson - 2000,- til EP- og albumutgivelser. Embla, som har en single ute på Spotify fra før, jobber nå med et album hvor hver sang tar opp et tema som religion, mental helse, familie, økonomi eller kjærlighet. Planen er å gi ut albumet i løpet av 2020, mens hun underveis slipper EP-er og singler for å bygge seg opp som artist.

Embla - «Who Created Who?»

Neste søknadsfrist er 1. april!