Gjestementor Irina Haugane takker for seg

Publisert 1. april 2020

Sist oppdatert 8. april 2020

News article image

Irina Haugane forteller om en av de mest spesielle månedene å kunne være gjestementor på, og om et kunstboom mot slutten av mars

Siste ord? Ja, okei.. Da har jeg fått æren å være Trafomentor i den mest absurde måneden på flere år: Korona-måneden!! Det startet så normalt og endte så brutalt.. Noe av det mest interessante var hva som skjedde på Trafo.no når det ble lock-down i samfunnet. Det ble like stille der som ute i gatene, så etter å ha refresha siden i noen dager, dykket jeg helt tilbake til solnedganger om sommeren for å kunne kommentere bidrag. Men mot slutten av måneden kom heldigvis en korona babyboom og jeg rakk ikke lese gjennom alt engang, men for en lettelse å se at dere er der ute, føler og utagerer! Livet må gå videre! Så får vi håpe at dørene til venner, cafeer og skoler åpner igjen snart. Eller?

Den største utfordringa for meg har vært å ikke vite om bakgrunnen til den som legger ut. Hva vet du, eller kan du, fra før? Hvilke referanser har du, malere og forfattere kjenner du til? Det er ikke nødvendigvis så lett å vite utifra et enkelt verk og i alle fall ikke alder. For å kunne gi en meningsfull tilbakemelding på arbeidene har det derfor med flere blitt en dialog hvor vi har kunnet gå i dybden. Jeg tror det i mange av tilfellene har ført til en videreutvikling av teknikk og eksperimentering, og bidratt til optimisme om eget arbeid. Med noen få foreslo jeg å søke 3 timer mentor, slik at mentoren virkelig har tid og de rette kunnskapene til å sette seg inn i og kommentere arbeidene.

Det har vært en sann ære å få se og oppleve alt dere har lagt opp denne måneden!
Irina Haugane