GjesteMentor i mai er Marius Mathisrud

Publisert 4. mai 2020

Sist oppdatert 4. mai 2020

News article image

Bli kjent med den norske kunstneren basert i Berlin

Hvem er du?

Jeg er en norsk kunstner fra Oslo for tiden bosatt i Berlin der jeg har studio. Jeg studerte på kunstakademiet i Haag i Nederland, noe som var fantastisk på alle mulige måter. Jeg har alltid vært en av de som kan tegne, men som ikke syntes at ‘kunst’ var spennende. Jeg begynte å lage kunst først når jeg innså at den kunsten jeg kunne like, ikke kom til å kunne oppleves før jeg lager den selv.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?

Jeg jobber med å fange de rare og til tider ubevisste følelsene jeg har til menneskene rundt meg og samfunnet genrelt. Jeg er opptatt av å dissekere både mine og andres normer og verdisystemer i et forsøk på å komme frem til en ny type sannhet. En evig reise inn i uendeligheten som jeg noen ganger ønsker jeg aldri startet på, og som jeg samtidig håper at aldri tar slutt. Jeg har de siste årene jobbet mest med en kombinasjon av skulptur og film. Ofte i en kombinasjon; enten i skapelsesprossesen eller ved å vise det ferdige verket i en installasjon. Det ultimate for meg innen kunst er et rom fylt av lyd, ideer, objekter, farger og bevegelser – som en slags drøm IRL som får meg til å føle noe jeg aldri har følt før.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?

Noe jeg ønsker å formidle, er det at alle kunstnere og all kunst kommer i like mange former, fasonger og farger som alle andre ting på planeten. Jeg mener at det eneste som skiller god kunst fra dårlig kunst, er ønsket, viljen og følelsene bak. Det er 1000 snarveier og 1000 omveier, men bare en vei er ens egen, og den veien er det ingen som har gått før, så det er det bare en selv som kan finne ut av om er riktig for en.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?

Jeg kommer til å få se mange nye arbeider, og forhåpentlig klarer jeg inspirere så mange som mulig til å forsette å utvikle seg videre! Som jeg nevnte så var jeg ikke så interessert i kunst i den alderen som mange av de som er aktive her idag er, så jeg håper jeg lærer litt selv også!

Web:

https://mariusmathisrud.no/

http://cleantv.live/