Are Mokkelbost er gjestementor i september!

Publisert 7. september 2020

Sist oppdatert 7. september 2020

News article image

Multikunstner Are Mokkelbost gleder seg til å se hva som rører seg på trafo, og oppfordrer trafoister til å tørre spørsmål dersom de vil det!

Hvem er du?

Jeg heter Are Mokkelbost og er en kunstner bosatt i Oslo.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?

Jeg er vel en såkalt multikunstner, men det jeg har jobbet mest med er papircollage. Jeg har også laget mye eksperimentell musikk i prosjekter hvor jeg også har hatt ansvar for det visuelle, i form av scenedesign, plateomslag og plakater.

Jeg liker å utforske nye teknikker og uttrykk, gjerne i samarbeid med håndverkere, og særlig hvis jeg skal gjøre utsmykkingsoppdrag. Da har jeg for eksempel jobbet med farget glass, store veggur og lysskilt.

Jeg har også undervist litt her og der på ulike kunstskoler i landet, og liker å lære om hva andre holder på med.

·Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?

Jeg er generelt opptatt av kreative prosesser og hvordan man arbeider – egentlig mer enn av enkeltverk. Alle er omgitt av en rekke omstendigheter som styrer de valgene vi tar, noen kan man velge og noen er gitte. Smak og identitet, økonomi, familiebakgrunn, idoler man har, utstyret man bruker, metodene man lener seg på - og så videre. Jo mer man er bevisst på disse tingene, jo mer kan man skape en større frihet innenfor dem, og etter hvert utenfor dem.

Som ung er det AT man arbeider med noe man selv definert det viktigeste. HVA og HVORDAN er det neste, og er gjerne det som leder en videre til noe man kanskje skal drive med resten av livet, i en eller annen form. Det er åpenbart at ikke alle skal leve av kunst, musikk eller andre kreative yrker, men min erfaring er at det arbeidet som gjøres og den konsentrasjonen man lærer å mestre som ung, er nøkkelen til å komme til nye steder i sitt eget liv.

Jeg tror ikke så mye på ris og ros i undervisning/mentoring, fordi begge deler sier mer om den som omtaler enn om den som omtales. Jeg er mer interessert i å spørre om hvordan og hvorfor, så det blir nok mest av det.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?

Gleder meg til å se hva folk holder på med der ute, og håper at jeg kan bidra på en eller annen måte. Ikke vær redd for å spørre om ting - ikke noe er for dumt!