81 500,- fordelt på 14 prosjekter

Publisert 17. november 2020

Sist oppdatert 18. november 2020

News article image

Til søknadsfristen 1. november kom det inn 64 søknader om til sammen 608 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 81 500,- er fordelt på 14 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Mona Krogstad - 10 000,- til plateinnspilling. Mona har booket Øra Studio i Trondheim i januar 2021 for å spille inn debutplaten til sitt soloprosjekt Mona Krogstad Quartet. Tiden frem til da skal bandet bruke til øvinger og preproduksjon. Mona er saksofonist og fullførte sin bachelor som utøvende jazzmusiker på jazzlinja ved NTNU våren 2020.

Mona Krogstad

Vera Moi - 6000,- til kunstprosjekt. Vera jobber med et interaktivt prosjekt i form av postkort. Hun skal produsere 20 ulike postkort som hun legger ut på blant annet kafeer og biblioteker, hvor de kan bli plukket opp av et nysjerrrig publikum. Verket er ikke ferdig før det er blitt sendt og levert til noen. Vera går for tiden på kunstskolen Gerlesborgskolan i Sverige.

Susanne Trinh - 5000,- til forestilling. Nora Klungresæter og Susanne Trinh er klassisk utdannede pianister som gjennom utdannelsen nesten utelukkende har blitt introdusert for musikk av europeiske menn som levde for flere hundre år siden. I samarbeid med med danseren Carl Joseph Aquilizan og designeren Abirami Logendran ønsker de med forestillingen «VRANG» å sette fokus på rasismen og fremmedgjøringen i vår egen tid. Forestillingen finner sted på Nobels Fredssenter den 14. januar 2021.

Nora Klungresæter og Susanne Trinh

Faduma Mohamud - 5500,- til videoprosjekt. Med det satiriske prosjektet «Herpa TV» ønsker Faduma å utfordre tradisjonelle kultur- og underholdningsprogrammer i dagens medievirkelighet. Prosjektet er fortsatt i en utforskende fase, men skal resultere i noe som kan presenteres på galleriet Bananaz i Oslo våren 2021. Faduma, som har en bachelor i journalistikk, er en av få norsk-somaliere på kunstfeltet.

Eilert Asmervik - 8000,- til utstilling. Eilert planlegger en serie på 12 malerier av vandrere. Alle bildene skal ha samme format og alle vandrerne skal gå i samme retning. Siktemålet, om pandemisituasjonen tillater det, er en utstilling på Hegra Gård i Trøndelag våren 2021. Eilert studerer ved Akademie der bildenden Künste Wien.

Amalie Karevold - 5000,- til film. I samarbeid med danseren Sara Skoglund skal Amalie med filmen «Intimitet og irridens» formidle en forvandling i et menneske. Filmen utforsker spennet mellom kroppslig bevegelse og språkets evne til å visualisere dette. Amalie står for regi og manus, og vil bruke filmen til å søke på filmskoler.

Eir Vatn Strøm - 5000,- til miksing og mastering av plate. Bandet Ævestaden, som består av tre musikere som tar bachelor i folkemusikk ved Norges musikkhøgskole, har spilt inn sitt debutalbum, som nå bare mangler miksing og mastering. Bandmedlemmene har bakgrunn fra pop, metal og kor, og bruker dette til å skape et nytt uttrykk med instrumenter som kantele, kraviklyre, munnharpe, fele og langeleik.

Bildet på toppen av denne siden er av Ævestaden.

Tacobitch - 7000,- til musikkvideoinnspilling. Tacobitch er et interdisiplinært kollektiv bestående av fire musikere og tre dansere. De slapp sin første EP i august, og skal nå lage en live-action musikkvideo til låten «Haijamen» derfra. Elliot Houwing Endresen står som regissør og kunstnerisk ansvarlig på produksjonen.

Tacobitch - «Humami» EP

Nicolas Leirtrø - 5000,- til dokumentering av jubileumskonsert. Trioen I Like to Sleep, som består av studenter ved jazzlinja på NTNU i Trondheim, har hvert år siden oppstarten i 2015 hatt storslåtte jubileumskonserter med ulike gjester. I anledning femårsjubileet har de invitert Animathor til å lage en film som skal projiseres i samspill med musikken. Konserten avholdes 21. november på Dokkhuset, og skal dokumenteres med både film og flersporsopptak.

I Like to Sleep - «Circles»

Stella Lindeberg - 5000,- til design av albumcover. Bandet Hudkreft skal gi ut sitt første album, og ønsker å betale kunstneren Annika Linn Verdal Homme for å designe cover til album, singel og vinyl. Slik ønsker Hudkreft å støtte kunstbransjen heller enn å bruke et bilde eller lignende. Albumet gis ut av Fysisk Format.

Ragnhild Moan - 3000,- til miks og mastering av singel. Bandet ¡BangBang Watergun! skal i november mikse og mastre sin kommende singel «White Gold». Christian Engfelt (Jonas Alaska, Fieh, BigBang) står for miksen og George Tanderø for masteringen. Kvintetten møttes gjennom musikkstudier i Oslo og spiller en fordomsfri form for dansbar indie.

¡BangBang Watergun!

Jenny Bakke - 5000,- til innspilling av EP. Med utgangspunkt i fem egenproduserte demoer, er Jenny, som bruker artistnavnet Helven, klar til å produsere sin debut-EP sammen med produsent Andrew Murray Baardsen. Innspillingen, produksjonen og mixingen vil foregå hos Luft Recordings Studio i Oslo. Den kunstneriske ideen er å spille inn alle instrumenter organisk, for deretter å programmere opptakene til et helhetlig og mer elektronisk lydbilde.

Helven - «yooo daddy-o» (demo)

Synne Vo - 7000,- til musikkvideo. Synne planlegger en video til sin ballade «Ett minutt». Til dette ønsker hun å bruke produksjonsselskapet Pan Media. «Ett minutt» blir den første av flere singler Synne slipper i løpet av 2021, og hun mener det er viktig for en fersk artist å presentere seg selv med en gjennomtenkt visuell pakke.

Synne Vo

Ganesh Bista - 5000,- til kortfilm. Kortfilmen «Somewhere Along» handler om en ung kvinne som prøver å helbrede seg selv etter å ha blitt utsatt for seksuelt misbruk i oppveksten. Historien er løst basert på virkelige hendelser, og med den ønsker Ganesh å hjelpe mennesker som har hatt lignende opplevelser og tydeliggjøre for dem som ikke har hatt det. Ganesh, som kommer fra Nepal, studerer mediafag i Volda, men har tatt en pause for å lære seg norsk.

Neste søknadsfrist er 1. desember!