91 000,- fordelt på 19 prosjekter

Publisert 18. februar 2021

Sist oppdatert 19. februar 2021

News article image

Til søknadsfristen 1. februar kom det inn 136 søknader om til sammen 1 222 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 91 000,- er fordelt på 19 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Rino Sivathas - 5000,- til miksing og mastering av album. Rino Sivathas Experiment, som består av trommeslager Rino og tre andre musikere fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, planlegger å spille inn sitt debutalbum i Ocean Sound Recordings på Giske i løpet av våren. De beskriver selv musikken sin som moderne, beatpreget jazz. Albumet håper de å kunne følge opp med turnering i Norge og Europa.

Rino Sivathas Experiment

Tanja Silvestrini - 5000,- til kunstprosjekt. Til prosjektet «The Petshop» skal Tanja konstruere en dyrebutikk-situasjon i et galleri. Utstillingen vil bestå av store bur for performere i dyrekostymer og utstillingsvakter som interagerer med publikum som om dette var en faktisk dyrebutikk. Sluttproduktet blir en leken performance som diskuterer verdien av liv. Tanja er nylig uteksaminert fra Kunstakademiet i Bergen.

Bildet på toppen av denne siden viser et av Tanja Silvestrinis dyrekostymer.

Aksel Rønning - 5000,- til plateutgivelse. Aksel Rønning Trio er klare til å gi ut sitt debutalbum «ART» gjennom det trondheimsbaserte plateselskapet Øra Fonogram. Aksel spiller saksofon og studerer utøvende jazzmusikk ved NTNU. Med seg har han Eskild Okkenhaug på bass og August Glännestrand på trommer. Trioen beskriver de som en musikalsk lekeplass.

Aksel Rønning Trio live i et soverom, juni 2020

Beth Madeley - 2000,- til animasjonsfilm. Beth ønsker å lage en kort, dokumentarisk animasjonsfilm om jomfruelighetens historie. Ideen bak prosjektet er å vise at jomfruelighet og seksualitet er flytende konsepter, og slik forhåpentligvis lette noe av presset tenåringer føler for å «miste» eller «beholde» sin jomfrudom. Beth, som bor i Oslo, har en bachelor fra Illustration Animation ved Kingston School of Art.

En tidligere versjon av Beth Madeleys animasjonsfilm «a (very) brief history of virginity»

Siddharta Kapoor - 5000,- til trykking av tegneserie. «Soul Design Saga» er en sci fi-/fantasy-tegneserie delvis basert på Siddhartas eget liv. Målet er å lære unge mennesker om sensitive emner som psykiske problemer og rusmisbruk. Tegneserien har fått god respons i sosiale medier, og Siddharta ønsker nå å trykke 50 eksemplarer i bokform. Han har en bachelorgrad i grafisk design og illustrasjon.

Til høyre: Forsiden på «Soul Design Saga» av Siddharta Kapoor (aka Sid Hart)

Birk Groven - 5000,- til kortfilm. «Isaac, Waltzing» skal bli en 19 minutter lang kortfilm om en tenåringsgutt som sliter med å balansere et kjærlighetsforhold med det vanskelige forholdet til sin far. Birk fra Hamar er klipper og fotograf. Amerikanske Nasha Perez er manusforfatter og regissør. Filmingen er planlagt å finne sted i begynnelsen av juli.

Jakob Leirvik - 5000,- til album. Bandet Leirblaa, som består av fire studenter på Jazzlinja ved NTNU i Trondheim, skal spille inn sitt debutalbum i Øra Studio i juni. Planen er å gi ut en singel i 2021 og selve albumet våren 2022. Musikken har elementer av både jazz og viser, og Leirblaa legger stor vekt på tekstene, som er på trøndersk.

Leirblaa

Bror August Vestbø - 7000,- til klesprosjekt. I prosjektet «Dukkeklær» vil Bror August lage klær gjennom å rekonstruere plagg han finner i bruktbutikker og loppemarkeder. Tanken er å utforske klærs definisjonsevne: Er det mulig å lage klesplagg som ikke definerer bæreren, men heller åpner opp for nye ideer om hvordan vi leser klær? Bror August har hatt sitt eget klesmerke, «Bror August», siden 2015, og har vist klær i både New York, Amsterdam og Stockholm.

Les Trafos profilintervju med Bror August fra 2016 her.

Klær av Bror August Vestbø

Mats Høstaker - 3000,- til miksing av EP. Mats har skrevet, spilt inn og produsert fire låter til sitt prosjekt Freij, og mangler bare profesjonell hjelp til miksing for å kunne gi ut materialet som en EP. Musikalsk er Freij inspirert av elektroniske artister som Boards of Canada, Four Tet, Jamie xx og Burial. Mats har utdanning innen musikkproduksjon fra NLA Staffeldsgate i Oslo og tar nå en bachelor i musikkteknologi ved NTNU i Trondheim.

Liv Csilla Wallace - 5000,- til bildeserie. Liv vil gjerne lage en serie på 15–20 bilder hvor hun bruker all den tilfeldige inspirasjonen som dukker opp på de rareste tider og ikke kun de ideene hun tror blir best. Meningen er å tenke utenfor boksen og unngå det forutsigbare. Målet er å kunne ha en utstilling til sommeren. Liv går i 3 klasse ved Amalie Skram VGS i Bergen.

Les Trafos profilintervju med Liv fra 2020 her.

Til høyre: «Stuen din» av Liv Csilla Wallace

Poeten Collins - 4000,- til diktsamling. «Psykedeliske dikt om morgendagens sorger» er en diktsamling som omhandler død, sorg, frykten for det ukjente, hvor vakkert livet kan være og, aller viktigst, håp for fremtiden. Andreas Syrstad Collins, som er mest kjent under navnet Poeten Collins, er ennå ikke offisielt publisert, men har fått tilbud om utgivelse av samlingen på Tekst Forlag. For tiden går han på tekst- og skribentstudiet på Høyskolen Kristiania i Oslo.

Poeten Collins - «Jeg er redd»

Live Skullerud - 5000,- til danseforestilling. Live skal lage en soloforestilling med premiere 10. april i Blå Grotte Kulturhus i Fredrikstad. «En fortelling om bevegelse» blir en delvis selvbiografisk forestilling om det å bevege seg – om å danse, men også om å bevege seg gjennom livet – fortalt gjennom dans og ord. Live har en bachelor i utøvende samtidsdans fra Universitetet i Stavanger og har siden 2018 jobbet frilans som dansekunstner.

Ella Lockert - 5000,- til EP-innspilling. 16 år gamle Ella har sunget i Operaens barnekor, deltatt i MGPjr og utgitt 12 låter med duoen Ella & Magnus. Nå har hun plukket ut fire egenskrevne låter som skal spilles inn til en solo-EP med tittelen «Confusing». Utgivelsesdato er 12. mars. «Det er musikken som er motivatoren, men lyttere er premien,» sier hun.

Silje Espevik - 5000,- til EP-innspilling. Yndling er Siljes drømmepop-prosjekt, inspirert av artister som Beach House, TOPS og Mazzy Star. Den første, egenutgitte singelen hennes resulterte i kontrakt med det britisk-italienske plateselskapet Kerry on the Cake, som blant annet ønsker å utgi en EP til høsten/vinteren. Til dette har Silje booket studioet Family Day Recordings på Hvaler i syv dager februar–mars.

Johan Malvik - 5000,- til kortfilm. Kortfilmen «Gullfeber» er en western lagt til Norge på slutten av 1800-tallet. Logline: «To skattejegere får alliansen satt på prøve etter å ha funnet en gammel, nedgravd skatt.» Johan, som studerer film og TV ved Westerdals i Oslo, skal regissere, og med seg har han en stab på rundt 10 pluss to skuespillere. Filmen planelgger de å vise på festivaler og nett.

Annika Linn Verdal Homme - 5000,- til tegneseriebok. «Nine to five på natta» er en 74 sider lang tegneserie som handler om å jobbe på bar. Den er blitt til mens Annika har vært permittert fra deltidsjobben som følge av koronarestriksjonene. Boka skal distribueres via nettsiden til Forlaget Makkverk, Instagram og forhåpentligvis noen butikker. Annika studerer grafisk design og illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Til høyre: «Mellom hunder», en tidligere tegneserie av Annika Linn Verdal Homme

Maria Lemberg - 4000,- til kunstprosjekt. Maria arbeider multidisiplinært, med forskjellige medier som maleri, grafikk, video og tegning, men har i dette prosjektet jobbet med skulpturer i keramikk. Med historiske referanser som ledetråd ønsker hun å skape sin egen verden av ornamentikk og symboler. Planen er å stille ut arbeidene i løpet av året. Maria tar bachelorstudiet på Kunstakademiet i Bergen.

Kine Ulvestad - 6000,- til kunstprosjekt. Kine ønsker å hekle fem heldrakter og fulle «sett» (fra topp til tå) som så skal fotograferes og bli til en bildeserie. I 2017 startet Kine et eksperimentelt klesmerke kalt «2 Much Pressure», men fokuset har etter hvert har gått bort fra kjøp og salg, og over på lek med kombinasjonen kunst og klær. Kine tar bachelorstudiet på Kunstakademiet i Bergen.

Heklepagg av Kine Ulvestad

Filip Rasmussen - 5000,- til kortfilm. «norway.today» er en kortfilm med selvmord som tema. Bak prosjektet står Soft Focus, en gruppe på rundt 15 unge filmskapere fra bergensområdet, som har laget kortfilm siden 2018. Planen med «norway.today» er å sende den til forskjellige filmfestivaler og videreutvikle den til en miniserie eller spillefilm.

Neste søknadsfrist er 1. mars!