Liv Csilla Wallace er månedens trafotalent i mars

Publisert 4. april 2021

Sist oppdatert 4. april 2021

News article image

Musiker og produsent Sigurd Thomassen har kåret Liv Csilla Wallace til månedens trafotalent for mars.

Det har vært et morsomt og givende oppdrag å velge ut månedens trafotalent. Etter å sett gjennom mange spennende og gode arbeider, vil jeg gjerne trekke frem følgende arbeid:

Mylder av Benedicte Penta Bakken. Et usedvanlig stilsikkert og stilrent bilde, med et motiv som uttrykker noe jeg tolker som skapertrang. Jeg mener stilen ville fungert veldig godt som grafisk design til f.eks en festival eller en plakat for film eller musikk. Likevel vil jeg understreke at bildet er mer en godt nok i seg selv til å stå på egne bein.

Dagbok 18:e augusti 2020 - Håll mig av Levina Storåkern. En veldig fin sak et sted mellom kunstpop, spoken word og folk. Fin instrumentering, sterk tekst som beskriver indre uro, og interessant og uvanlig form som gjør at det skiller seg ut fra en vanlig låtskrivertankegang. Jeg er spent på hvordan dette prosjektet vil utvikle seg.

Kvinnen bak Mummi: et LHBT ikon av Ingrid Kallestad. En godt skrevet og spennende introduksjon til Kvinnen bak Mummi. Teksten formidler flere og kanskje mindre kjente, men viktige sider av Tove Jansson, og gjør meg interessert i å lære mer om bakgrunnen til denne folkekjære kunstneren og forfatteren.

Som Månedens TrafoTalent har jeg valgt Psykologen på telefonen av Liv Csilla Wallace. Kunstneren har en imponerende egenart og lett gjenkjennelig stil, som tydelig har blitt til gjennom fokusert og målrettet arbeid.

Tittelen er nok til at jeg føler jeg forstår hva som skjer i bildet uten at det virker overforklarende. Uavhengig om innholdet er selvbiografisk eller ikke, fremstår situasjonen som troverdig. Figuren til venstre er malt i mørkere farger noe som kan tolkes symbolsk. Likevel er det ikke nødvendigvis bare et mørke som formidles. Den samme figuren har også blikket vendt oppover og utstråler en selvsikkerhet og kanskje en lettere oppgitthet over resten av figurenes overdrevne bekymring. Måten kunstneren bruker blikket til figurene er et smart grep som uttrykker mye og skaper bevegelse i bildet, selv om de er strengt stilisert.

Fargebruken i maleriet er utrolig rik, og dyktig utført. Selv om paletten heller mot primærfarger og kontrastene mellom fargene er store, fremstår likevel bruken svært balansert. Komposisjonen er god og de abstrakte elementene i maleriet funger bra i seg selv. Jeg opfatter at bildet forholder seg bevisst til maleritradisjonen, samtidig som bildet fremstår tidsrelevant og stilmessig hjemme i samtiden. Rett og slett et veldig bra bilde fra en kunstner som allerede har kommet langt i å utvikle en tydelig identitet.