Gjestementor i oktober er Sunniva Fliflet

Publisert 4. oktober 2021

Sist oppdatert 4. oktober 2021

News article image

Bli bedre kjent med scenekunstner Sunniva Fliflet. Hun er gjestementor på Trafo i oktober.

Hvem er du?
Jeg er Sunniva Fliflet, scenekunstner fra Bergen som jobber i Agder og bor i et bofellesskap i Oslo. Jeg har interesse i felleskap i arbeidet så vel som i boform. Jeg bor ikke alene, og jeg skaper ikke alene! Jeg er en del av Agder Teaterlaboratorium og Agder Nye Teater, jobber for dansefestivalen Ravnedans, og trives best utendørs.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Arbeidet med scenekunst er veldig tverrkunstnerisk, og jeg kan ha et scenografisk, koreografisk så vel som tekstlig fokus. Jeg interesserer meg veldig mye for prosess, og engasjerer meg mye i hvordan vi jobber frem verkene. Agder Teaterlaboratorium er en plattform hvor vi forsker på ulike arbeidsmetoder for å skape scenekunst samtidig som det sosiale fellesskapet utenfor det kunstneriske arbeidet får mye fokus. Vi skaper midlertidige kollektiv av mennesker fra et bredt fagfelt, bor sammen, deler på matlaging, og skaper teater sammen. Jeg tror på at trygge fellesskap kan gi modig kunstnerisk utforskning.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg håper at jeg kan stille spørsmål og komme med kommentarer som kan gi nye tanker og inspirasjon til videre arbeid. Ønsket om å skape er noe av det vakreste jeg vet om, og det bobler det av på trafo. Håper jeg kan oppmuntre til videre nysgjerrighet og lekenhet.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Det så viktig å tørre å snakke om hverandres kunst, og å tørre å heie frem hverandre. Håper jeg kan bidra til det. Og så gleder meg til å bli kjent med nye kunstnerskap!

Bildene er fra “Samfunnshuset – Episode 1” og “White Heart”. Begge prosjekter av Agder Nye Teater.