100 000,- fordelt på 20 prosjekter

Publisert 21. oktober 2021

Sist oppdatert 1. juni 2023

News article image

Til søknadsfristen 1. oktober kom det inn 57 søknader om til sammen 515 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 100 000,- er fordelt på 20 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Rohat Ciftci - 7000,- til musikkvideo. Rohat skal filme to videoer til sin kommende EP «R.N.B». Tema for videoene er hvordan folk kan bruke kunst for å forstå hverandre og komme seg gjennom hverdagen. For å få frem dette ønsker Rohat og teamet hans et visuelt uttrykk inspirert av Marvel. Musikken sin beskriver Oslo-artisten som en blanding av soul, R’n’B og oriental.

Rohat - «Som før» (en tidligere musikkvideo)

Filip Bergesen Vatle - 3000,- til EP-innspilling. Filip har planene klare for en EP hvor sangene forteller en historie og er knyttet sammen som sidene i en bok. Nå ønsker han hjelp til profesjonell innspilling og miksing. Filip går på videregående og er selvlært på en rekke instrumenter.

Park Woozy - «DON’T STOP // CELLPHONE» (en tidligere sang av Filip Bergesen Vatle)

Katja Saanum - 5000,- til kortfilm. «Operasjon søsken» skal bli en underholdende kortfilm om hvordan de 10 år gamle stesøsknene Jens og Silje reagerer når foreldrene deres skiller lag. Filmen er under innspilling nå og blir regissert av Aurora Nossen. Katja, som er produsentstudent på Westerdals, er innspillingsleder og koordinator.

Amalie Njaastad - 10 000,- til kortfilm. «Hytta vår» skal bli en 15 minutter lang kortfilm om hvordan psykisk sykdom og usikre relasjoner til foresatte kan påvirke barn helt opp i voksen alder. Filmen spilles inn på en hytte i Oslomarka, og Amalie har, i tillegg til å være produsent og skuespiller, skrevet manus sammen med regissør Jonas Laumann.

Live Skogesal - 5000,- til kunstutstilling. Live mener at kunst burde presenteres på mer inviterende måter enn slik det blir gjort i tradisjonelle gallerier. Det nomadiske konseptet «Kraken», som hun utvikler i samarbeid unge mennesker fra forskjellige bakgrunner, ønsker Live å vise i alt fra barnehager til skogen. Live er student ved Kunsthøgskolen i Bergen.

Clara Claussen - 1000,- til kunstprosjekt. I prosjektet «Perspektiv» tar Clara utgangspunkt i sin fascinasjon for å se ting i fugleperspektiv, og tegner og maler idrettsbaner av forskjellige typer i stort format. Hun synes banene er interessante fordi de er gjenkjenbare, men kan bli oppfattet som abstrakte. Bildene tenker hun å stille ut på Prosjektskolen i Oslo.

Indianna Rue - 6000,- til videoperformance. I performancen «Welcome to My Dark World» utforsker Indianna hva som skjer når kunstneren selv er aktiv del av et verk. I forlengelsen av dette ønsker hun å invitere tilskueren inn i verket for å interagere med kunsten og kunstneren. Indianna, som er student ved Kunstakademiet på Kunsthøgskolen i Oslo, beskriver kunstnerskapet sitt som et psykoanalytisk univers.

Fra en tidligere utstilling av Indianna Rue

Einar Fuglem - 5000,- til fotoprosjekt. «Feeling Better About Yourself» er et prosjekt hvor Einar utforsker den raskt voksende selvhjelps- og alternative behandlingstrenden. Gjennom inspirasjon fra blant annet stock-foto, iscenesetter han objekter og scenarioer fra hverdagen. Prosjektet vil resultere i en selvpublisert fotobok. Einar har utdanning fra Oslo Fotokunstskole.

Johannes Granaas Danielsen - 5000,- til musikkvideo. Bandet Hudkreft ønsker å produsere en musikkvideo til sin sang «Pønken er død og Hudkreft drepte den». For å provosere pønkeelitister og gamle pønkegubber skal videoen inneholde ting som tennis og hesteridning. Hudkreft kommer fra Oslo og fikk nylig god mottakelse for debutalbumet «Nevemagnet».

Hudkreft - «Pønken er død og Hudkreft drepte den»

Eir Vatn Strøm - 5000,- til innspilling, miksing og mastering av EP. Trioen Eir skal før jul spille inn tre låter i Sjøgløtt studio i Melsomvik. Komposisjonene deres er en type elektronisk folkemusikk, der de blander akustiske elementer med elektroniske. Eir Vatn Strøm, som studerer ved Norges Musikkhøgskole, synger, spiller kraviklyre og styrer live-elektronikk.

Amalie Dahl - 5000,- til turné. Kvintetten Dafnie skal i begynnelsen av november holde konserter i Bergen, Oslo, Arendal og Trondheim. Bandets musikk preges av en forkjærlighet for folkemusikk og en fascinasjon for 60-tallets ekspressive jazz. Dafnie har sitt utspring fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

Maja Freiberg - 5000,- til danseprosjekt. «Keystone/Rös» er en undersøkelse av omsorg og empati i et møte mellom samtidsdans og tekstil. En mengde steiner, kledd i garn og tøy, bygger opp et foranderlig landskap å røre seg i og bli påvirket av. Prosjektet er et samarbeid mellom danserne Maja og Rakel Øfsti Nesje og blir til ved Tou Scene i Stavanger.

Malene Kristopine Økland - 5000,- til fotoprosjekt. I prosjektet med arbeidstittelen «This Feeling Is Making No Sound» ønsker Malene å utforske hvordan man kan dokumentere stillhet, både som et fravær av lyd og som en følelse. Til dette vil hun fotografere både funnede og iscenesatte elementer. Malene jobber som fotograf og bor for tiden i Oslo.

Julie Helgeland Davidsen - 5000,- til kunstfestival. Drammen Arts Festival går av stabelen for første gang 20.–23. oktober 2022. Programmet skal bestå av poly-estetiske opplevelser, altså forestillinger der ulike kunstformer settes sammen, kombinert med kurs, mesterklasser og foredrag. Bak festivalen står fløytist Julie Helgeland Davidsen og danser/musikalartist Oda Nedberg Helberg.

Duo Fluance – Julie Helgeland Davidsen og Oda Nedberg Helberg

Marvin Sereba - 5000,- til promofilm. Marvin skal lage en visuell tolkning av diktene i Hamsa Hirsis debutsamling «Betong blomst». Filmen vil bli brukt til promo og vist på boklanseringen nå i høst. Oslo-gutten Marvin har bred erfaring fra større og mindre filmproduksjoner, og denne filmen inngår i porteføljen han vil bruke for å søke skoler til neste år.

Lisa Marie Hovden - 6000,- til installasjon. Fra 21. oktober skal Lisa være med på gruppeutstilling hos kunstgalleriet KB Contemporary i Oslo. Hennes bidrag er installasjonsarbeidet «Fragile», hvor videoprojeksjon og bobleplast er viktige elementer. Lisa er en kunstner som med utgangspunkt i dans utforsker medier som installasjon, foto og performance.

Emilia Sølvsten - 3000,- til performance-installasjon. «Rhythms of Soft Aggression» er en performance-installasjon i landskapet mellom det virtuelle, det naturlige og det iscenesatte. Verket ble stilt ut første gang i Oslo, og nå er Emilia blitt invitert til London av galleriet Art Elsewhere for å vise en videreførelse. Emilias arbeider utforsker hvordan vi blir påvirket av digitalkulturens immaterielle sfære.

Bildet på toppen av denne siden er fra Emilia Sølvstens performance-installasjon.

Emma Putnam - 5000,- til studioinnspilling. Alt-rock-kvartetten Of All Things skal spille inn låter til en EP som de ønsker å slippe sommeren 2022. Innspillingen gjøres i samarbeid med Anders Bjelland i Broen Studio i Bergen. Bandet beskriver musikken sin som en sammensmelting av melodisk vokal, delaydrevne gitarer, pumpende basslinjer og store, punchy trommer.

Of All Things

Ulvar Gansum - 5000,- til musikkvideo. Ulvar skal lage en video til singer-songwriteren Jenny Zett sin sang «Naked». Ved hjelp av høstlige omgivelser, metaforiske bilder og psykedeliske elementer skal videoen formidle følelsene til sangens hovedperson. Ulvar Berg Gansum er filmregissør med en bachelor fra NSKI Høyskole.

Fixation - «What We Have Done» (en tidligere musikkvideo av Ulvar Gansum)

Neste søknadsfrist er 1. november!