105 000,- fordelt på 20 prosjekter

Publisert 24. november 2021

Sist oppdatert 24. november 2021

News article image

Til søknadsfristen 1. november kom det inn 96 søknader om til sammen 887 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 105 000,- er fordelt på 20 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Henning Stakkeland - 5000,- til albuminnspilling. JEJUNE er et ungt band fra Kristiansand bestående av fem medlemmer. De skrev platekontrakt med Braveheart Records i januar, og skal bruke resten av året til å spille inn 10 låter til debutalbumet «Japanese Sportscar». Soundet sitt beskriver JEJUNE som post-punk-attitude blandet med 60-tallets søte melodier.

JEJUNE - «Johnny B. Goode is dead»

Peder Bye - 4000,- til skulptur. Peder planlegger å lage en byste av en vær i 1:1 størrelse. Hornene og deler av ansiktet skal bestå av bronse mens resten av bysten vil være i gips. Motivasjonen hans er å utforske spillet mellom de to materialene. Peder går andre året på Strykejernet Kunstskole i Oslo.

Tidligere gipsstøp av Peder Bye

Clara Von der Lippe - 4000,- til maleriprosjekt. Clara ønsker å ta maleriet ut av den konvensjonelle rammen og i stedet ta i bruk slitte madrasser som lerret. Hun vil få få frem avtrykkene av menneskene som har brukt dem og sette madrassene sammen til en stor collage montert på en vegg. Clara går andre året på Strykejernet Kunstskole i Oslo.

Birk Hansen - 4000,- til maleriprosjekt. Birk er fascinert av «den fjerde veggen» i film, det vil si når en karakter bryter ut av sin rolle og henvender seg direkte til seeren, og ønsker å utforske dette gjennom maleri. Metaforen han bruker, er at han i stedet for å bare vise landskapet utenfor vinduet, også vil vise selve vinduet. Birk går første året på Strykejernet Kunstskole i Oslo.

Noah Holt-Seeland - 6000,- til utstilling. Noah og Nora, som begge er studenter ved Kunstakademiet i Trondheim, skal kuratere en utstilling i Galleri KiT i januar. Utstillingen har tittelen «SEX», og open call har gått til Kunstakademiene i Trondheim, Bergen og Tromsø, samt Kunsthøgskolen i Oslo. Noah og Nora ser for seg 10–15 deltagende kunstnere.

Promo for utstillingen «SEX»

Camilla Pavlikova Sandland - 6000,- til bokprosjekt. Med hybridboken «Jeg klipper min manns tånegler» ønsker Camilla, sammen med Vilde Aurora Halle Tvedten, å utforske hvordan ulike tekstformater, foto og layout kan fremtre sammen. Målet er et assosiativt litterært portrett av skiftene vi gjennomgår i livet. Camilla studerer for tiden manuskript ved Den norske filmskolen i Lillehammer.

Til høyre: «Jeg klipper min manns tånegler» av Camilla Pavlikova Sandland

Lea Alstad - 3500,- til maleriutstilling. Lea vil holde en utstilling der hun portretterer innbyggere av Oslo. Fordi hun vil at man skal komme under fasaden på hver enkelt innbygger, skal utstillingen hete «Under the Skin». Lea, som har en Instagram-konto med nesten 50 000 følgere, vil søke etter folk som ønsker å bli portrettert via SoMe.

Mari Halse - 5000,- til miksing av EP. Under artistnavnet Ira Nor skal Mari gi et en fem spors EP med tittelen «swim ira». Hun har signert med Indianer PR & Management, Polar Artist og det internasjonale bookingbyrået United Talent Agency. Mari har en bachelor i låtskriving og produksjon fra Høyskolen Kristiania.

Ira Nor. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Kristin Myhrvold - 5000,- til albumprosjekt. Kristin beskriver sitt debutsoloprosjekt «We Were Floating, Now We’re Drifting» som et sjangerfritt og melodisk univers med tekster fra hjertet. I prosessen har Kristin brukt naturbilder som inspirasjon, og disse ønsker hun å gjøre tilgjengelig for lytteren i cover art og pressebilder. Kristin har bachelor fra Norges musikkhøgskole med jazzvokal som hovedinstrument.

Georgios Petrou - 5000,- til kortfilm. Kortfilmen «ANIMUM» handler om det dysfunksjonelle forholdet mellom en far og en sønn, og er et personlig prosjekt for regissør og manusforfatter Georgios. Han kom til Norge fra Hellas i 2015. Målet er at «ANIMUM» skal bli vist på internasjonale festivaler og gi Georgios innpass på filmskole.

Heidi Kvelvane - 5000,- til albuminnspilling. Trioen NH3 skal spille inn sitt debutalbum i Solslottet studio på Bergen Kjøtt i november eller desember. Planen er utgivelse våren 2022. NH3 har sitt utspring fra jazzlinja på Griegakademiet, og består av Heidi Kvelvane på saksofon og elektronikk, Eline Rafteseth på kontrabass og Guro Kverndokk på vokal.

NH3 live

Hermann Hestbek - 5000,- til plateslipp og turné. Sammen med sitt ensemble planlegger tubaisten Hermann turné i forbindelse med utgivelsen av albumet «Mørketid». Albumet slippes på Kultursenteret Isak i Trondheim 10. desember, og følges av konserter i Inderøy, Bergen og Oslo. Hermann, som studerer ved NTNU, sier at musikken blant annet er inspirert av nordisk jazz.

Hermann Hestbek med ensemble

Guro Kverndokk - 5000,- til konsert. Huldr concept er et audiovisuelt samarbeid som går på tvers av flere sjangere. Prosjektet består av vokalist, låtskriver og komponist Guro Kverndokk, danser Zelda Maria Carmina Lyseng-Storvik og kinematograf Ravn Norment-Åsdam. De skal holde sin debutkonsert på Stereo i Bergen 22. februar 2022.

Bildet på toppen av denne siden er fra Huldr concept.

Jenny Håltem Fongaard - 6000,- til performance. Prosjektet «TULIPA» ønsker å utforske kroppens fysiske kapasitet og dens ulike funksjoner. Bak «TULIPA» står Trine Lise Moe og Jenny Håltem Fongaard, som begge er frilans dansekunstnere med base i Oslo, og performancen vil være en del av Medlemsutstillingen til Lørenskog Kunstforening.

Martin Hofseth - 7500,- til kunstprosjekt. «Væren» er et utforskende kunstprosjekt om tid og rom. Martin jobber hovedsaklig med analog fotografi, og produktet av arbeidet skal være en bok med et opplag på cirka 50 eksemplarer pluss et lite antall prints til utstilling. Martin går andre året av bachelor i Grafisk Design og Illustrasjon på Kunsthøgskolen i Oslo.

«Væren» (utsnitt) - foto av Martin Hofseth

Maja Holmen - 6000,- til musikal. Musikalen «Fugleåret» handler om Anne som sliter med å bearbeide sorgen etter en ulykke. Sunniva, som er kunststudent og forfatter, har hovedansvar for manus. Maja, som er jusstudent med stort engasjement for teater, komponerer musikken. Målet er å få satt «Fugleåret» opp på en scene.

Amalie Leirvik - 5000,- til innspilling av julelåt. Bandet Young Nancy ønsker å spille inn sin originale julelåt «Ventetid». Young Nancy består av unge musikere fra jazzmiljøet i Trondheim/på NTNU, som alle har en forkjærlighet for swingjazzen og den amerikanske jazztradisjonen. Innspillingen skal skje i Øra Studio.

Young Nancy

Anna-Sofie Leila Hoigaard Rasmussen - 3500,- til installasjonsserie. Anna-Sofie ønsker å lage en serie på tre verker med en blanding av keramiske objekter og materialer som plexiglass, latex og fugeskum. Blant temaene er Antropocen («menneskets tidsalder»). Anna-Sofie er dansk, men studerer for tiden ved Trondheim kunstakademi.

Yonas Nakland Aboelenein - 4500,- til kortfilm. Filmen «Et siste møte» er et prosjekt igangsatt av manusforfatter og regissør Erik Wensaas. Yonas, som har gått på filmlinjen på Danvik Folkehøgskole og nå studerer filosofi, deltar som produsent. Hans utfordring er å legge til rette for at Erik skal få utforsket filmens tematikk og lage en god kortfilm.

Asta Bøg Hansen-Hoeck - 5000,- til billedverk. «Da de vilde heste blev trætte» skal bli et relieff i leire eller gips med en projeksjon av løpende, ville hester over. Asta har jobbet mye med hesten som motiv, da da den i kunsthistorien har vært et symbol på frihet, renhet og styrke. Asta er en dansk kunstner som jobber med å etablere seg i Trondheim.

Neste søknadsfrist er 1. desember!