Øyvind Røsrud er GjesteMentor i juni

Publisert 1. juni 2022

Sist oppdatert 3. juni 2022

Produsent, musiker, tekniker, og komponist Øyvind Røsrud er GjesteMentor i juni. Han ser frem til å lære om ulike kunstuttrykk på Trafo denne måneden.

News article image

Hvem er du?
Jeg er Øyvind Røsrud, 39 år fra Lier. Har jobbet med musikk profesjonelt i over ti år, mest som produsent, men også som musiker, tekniker og komponist.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg jobber ganske sjangerløst, har vært nominert til Spellemannprisen med produksjoner i så vel vise som metall.

Jeg har også jobbet med film, scenekunst, som tekniker og musiker, så har en ganske bred sjangerforståelse og interesser langt utover de sjangrene jeg har jobbet mest med, som kanskje er indie, vise, rock og mer eksperimentelle elektroniske uttrykk (og aller helst en blanding av alle disse!)

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Jeg tror mitt bidrag kan være å overføre noe av tankegangen som har hjulpet meg mye opp gjennom: Å ikke tenke så mye, å huske på at musikk og kunstuttrykk generelt handler om å formidle en følelse og ikke vise hvor god man er. At kunst er som dagbokskriving, det blir det det blir den dagen eller den uka du jobber med det. At kunst aldri ferdigstilles, det bare forlates i en eller annen tilstand som uansett teknisk kvalitet forteller noe dersom man som kunstner er ærlig med seg selv.

Hvilkeforventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Å få lære mer om ulike kunstuttrykk og sjangre og forsøke å sette meg inn i de ulike og unike prosessene bak ethvert kunstverk.