100 000,- fordelt på 19 prosjekter

Publisert 14. juni 2022

Sist oppdatert 14. juni 2022

News article image

Til søknadsfristen 1. juni kom det inn 101 søknader om til sammen 920 000,-. Disse har nå blitt vurdert, og 100 000,- er fordelt på 19 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Ola Lømo Ellingsen - 5000,- til innspilling, miksing og mastering av album. Monstera er en sekstett som lager dansbare klubb-rytmer, lekende improvisasjoner, spenstige melodier og drømmende lydlandskap. I juni skal bandet i Propeller Studio for å spille inn sitt debutalbum, som skal slippes til høsten. Alle bandmedlemmene har bakgrunn fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

Monstera

Evelin Felix Lindberg - 5000,- til forstudie. Evelin ønsker å lage en forstudie till sitt verk «aliasingX», som er et diptyk bestående av et interaktivt virtuelt musikkverk og en serie fysiske installasjonsverk som står i relieff til dette. Evelin er både kunstnerisk leder, komponist og utvikler, men ønsker på sikt å involvere flere kunstnere i prosjektet.

Brede Sørum - 5000,- til utgivelse av album. Tog er en trio med unge musikere som for to år siden fant hverandre hverandre i et felles ønske om å spille tung riffbasert rock med mye improvisasjon. I fjor spilte de inn sin første profesjonelle plate i Nyhavna Studio i Trondheim. Planen er å trykke den på vinyl og gi den ut sent 2022 eller tidlig 2023.

Oskar Lindberget - 5000,- til miksing og mastering av EP. Oskar sitt band Gangar skal vinteren 2022 gi ut EP-en «Tre danser» på Heilo Records/Grappa Musikkforlag. Gangar baserer seg på transkriberte slåtter, som arrangeres av bandet av bandet med inspirasjon fra sjangre som hard rock, heavy metal, og jazz. Oskar spiller saksofon og studerer utøvende jazz ved Norges Musikkhøgskole.

Gangar live

Liv Løddesøl - 5000,- til kortfilm. «@THE.LEGENDARY.BUDAPEST.GAY» er en kortfilm om jakten på den forsvunnede influenceren «Budapest Gay». Bak filmen står en gruppe unge «skeive» mennesker som ønsker å si noe om å være på søken samtidig som de viser hvor rik og allsidig den skeive filmhistorien er. De involverte har bred erfaring fra film, mote og journalistikk.

Hannah Veslemøy Narvesen - 7500,- til innspilling av musikalsk verk. Veslemøys musikalske verk «We Don’t Imagine Anymore» ble første gang fremført i forbindelse med Oslo Jazzfestivals USBL-talentpris i 2021. Nå ønsker Veslemøy å spille inn musikken i Øra Studio. Til daglig studerer hun utøvende musikk ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

Veslemøy Narvesen med band. Foto: Thor Egil Leirtrø

Plaifa S. Yoopensuk - 6000,- til workshop. Plaifas prosjekt skal være en lavterskel workshop for kreativ ungdom mellom 15 og 19 år med minoritetsbakgrunn. Formålet er å gi ungdommene tilgang til strategier, øvelser og metoder som kan tas i bruk innenfor kunstfeltet, men som også kan anvendes i dagliglivet. Plaifa er student ved Kunsthøgskolen i Oslo, og jobber med fotografi, video, lyd og tekst.

Sunniva Ødegaard - 4000,- til kortfilm. Sammen med Luna Bekkevold Nordlie Rebolledo har Sunniva utviklet manus til kortfilmen «Stup», som skal fremstille ungdommelig mellommenneskelig dynamikk på en realistisk måte. Sunniva og Luna, som er elever ved Oslo By Steinerskole, står for både manus og regi, og har også involvert familie og jevnaldrende i prosjektet.

Sivert Kristiansen - 5000,- til sketsjeserie. Humorgruppen Mjukpono har inngått et samarbeid med produksjonsselskapet Munter. Avtalen går ut på at Mjukpono, som består av kreativt utdannede med bakgrunn fra revymiljøet i Oslo, skal publisere en sketsj i uken på Munter sin YouTube-kanal. Mjukpono har som mål å løfte frem unge talenter og å sette sitt preg på norsk humorbransje.

Farhad Soufi - 4000,- til fotoprosjekt. Farhad har merket at det er følelser, ikke ord, han husker fra diskusjoner, ferier, relasjoner og samtaler. Dette ønsker han å gjenspeile i bildene sine. Farhad er oppvokst på Trosterud i Oslo, og driver hovedsaklig med historiefortelling gjennom konseptuell kunst og dokumentarfotografi.

Foto av Farhad Soufi

Elia De Santis - 5000,- til kortfilm. Kortfilmen som har arbeidstittelen «Våre Kropper» tar for seg fire gutters opplevelser med egen maskulinitet på telttur i Lofoten. Elia sin plan er å ta med en vennegjeng og to skuespillere til Kabelvåg, hvor de skal iscenesette situasjoner og skuespillerøvelser. Elia tar en bachelor i bevegelige bilder ved Nordland kunst- og filmhøgskole.

Tuva Halse - 4000,- til promotering av album. I februar spilte Bento Box Trio inn sin debutplate på Dokkhuset Scene i Trondheim. Opptakene skal utgis på Fjordgata Records til høsten, og bandet har leid inn Margit Rønning Omholt for å lage et vinylomslag som reflekterer musikken. Bento Box er en akustisk trio som oppsto ved Jazzlinja på NTNU i 2019.

Bildet på toppen av denne siden er av Bento Box Trio.

Andreas Hansen - 5000,- til album. AFRI er et team bestående av seks låtskrivere, produsenter og musikere som samarbeider om et album de har tenkt å gi ut i november. Albumet skal bestå av 10 låter som sammen formidler en historie. I markedsføringen av prosjektet vil de også fortelle historien visuelt.

Magnus Wold - 5000,- til monologforestilling. Magnus sin monologforestilling «Flokkløs» handler om ensomhet og behovet for tilhørighet og vennskap. Manuset har fått tilbakemelding og veiledning fra Ung tekst, Viken Teaters satsing på unge dramatikere, og skal vises på Sentralen i Oslo den 24. og 25. november. Magnus er utdannet skuespiller fra Høyskolen Kristiania.

Max James Næss - 5000,- til pop-up-kunst. Kunstduoen Cuteshitkids, som består av Ida Mollan og Max James Næss, har som mål for året å lage fire pop-up-utstillinger, én for hver årstid. Til temaet «blueprint» laget de i vår en statue pluss 50 miniversjoner av den samme statuen. Et av duoens mål er å gjøre pop-ups til en greie for andre kunstnere.

Fra Cuteshitkids sin pop-up-utstilling «Blueprint»

Elisabeth Seppola Simonsen - 8000,- til kunstprosjekt. Kunstnergruppen Jokiroikka brenner for å synliggjøre den kvenske minoriteten. Nå ønsker de å skape en skulpturell utstilling med dette formålet, og har en intensjonsavtale med Deichman i Bjørvika om utstilling i deres lokaler sentrert rundt kvenfolkets dag 16. mars. Gruppen består av Elisabeth Seppola Simonsen, M. Seppola Simonsen og Maiya Syrstad Jervijervi.

Hedda Baade Johnsen - 8000,- til kunstfestival. ForRom festival har som mål å skape en arena for uetablerte kunstnere, og samtidig fungere som et bindeledd mellom kunstmiljøet og allmennheten for øvrig. Som i fjor vil kunstnere bli invitert til å stille ut verkene sine ulike steder i Bergen sentrum. Det blir også arrangert workshops for kunstnere og andre som ønsker å delta.

Magnus Hegdal - 2500,- til kortfilm. Kortfilmen «Oslosommer» skal ta for seg dagliglivet i Oslo, fra finansmenn i Barcode til grønnsakshandlere på Grønland. Filmingen gjøres med et Super 8-kamera fra 70-tallet og det digitaliserte resultatet vil bli publisert på sosiale medier. Til høsten begynner Magnus på videregående, hvor han skal ta informasjonsteknologi og medieproduksjon.

Annabel Elise Robinson - 6000,- til dragshow. «Stage of Stars» er et rimelig, rusfritt dragshow hvor alle er velkomne, uansett alder, kjønn og legning. Showet går av stabelen i Oslo i høst, og vil by på både internasjonale og lokale artister. Bak prosjektet står tre unge artister som ønsker mer drag i Norge.

Neste søknadsfrist er 1. august!