Dan Skjæveland er GjesteMentor i januar

Publisert 1. januar 2023

Sist oppdatert 6. januar 2023

Fotograf Dan Skjæveland er GjesteMentor i januar. Han ser frem til å lære av Trafos medlemmer, samt å bruke sin erfaring som lærer til å utfordre Trafoister.

News article image

Hvem er du?

Hei! Jeg er en 35 år gammel fotograf som også underviser i foto. De siste seks årene har jeg jobbet på Skogn folkehøgskole, hvor jeg var med på å starte linjen i 2016. Der ligger fokuset mitt på å bygge opp under elevene sine interesser, samtidig som jeg forsøker å utfordre de gjennom å eksponere de for ideer og arbeid de kanskje ikke ville kommet over selv.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?

I eget arbeid har jeg ulike spørsmål og problemstillinger jeg har jobbet med. Det nyeste prosjektet mitt var for eksempel en utstilling bestående av avfotograferte boligannonser. Her var noe av intensjonen min å kunne forstå mer om hvordan et bilde påvirkes av utsnittet og den konteksten den vises i. Nå for tiden forsøker jeg å tilpasse dette arbeidet til bokformatet. Forhåpentligvis får jeg gitt ut boken i løpet av 2024.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?

Jeg tror at min erfaring som lærer kan komme til nytte her. Min undervisningsfilosofi er å utfordre eleven eller deltakeren, uten å kvele foto- eller kunstgleden. Det tenker jeg å ta med meg inn i møtene på Trafo. Jobben min blir å forsøke å videreutvikle det som allerede ligger hos medlemmene, og det er en noe jeg tar veldig seriøst. Forhåpentligvis blir det en god erfaring for alle parter.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?

Jeg ser frem til å utvide mine egne ideer om hva godt arbeid kan være og lære fra alle bidragene til medlemmene. Dette blir en måned hvor jeg får oppleve mange spennende og varierte verk og jeg gleder meg til det som vil bli en positiv og berikende opplevelse.

Dan Skjæveland