Marius Leknes Snekkevåg er GjesteMentor i februar

Publisert 1. februar 2023

Sist oppdatert 1. februar 2023

News article image

Dramatiker, oversetter og dramaturg Marius Leknes Snekkevåg er GjesteMentor i februar. Han tror det vil bli både utfordrende, spennende og inspirere å følge bidragene på Trafo denne måneden.

Hvem er du?
Jeg jobber som dramatiker, oversetter og dramaturg. I 2009 debuterte jeg under Norsk Dramatikkfestival med stykket Slipp meg, jeg elsker deg, og har siden da skrevet for flere av teatrene i Norge, blant annet Nordland Teater, Den Nationale Scene og Brageteatret. Jeg elsker alle former for tekst, og leser masse!

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
Jeg skriver stort sett teaterstykker, men har også skrevet noveller og lyrikk. For tiden jobber jeg med min første roman, men det er et langtidsprosjekt.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
At det egentlig ikke finnes en fasit for hva en tekst kan være. At de ikke må være redde for å eksperimentere med språk og tekstens form. Jeg kommer til å oppmuntre medlemmene til å skrive fra der det brenner!

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Jeg tror det blir utfordrende - men også spennende og inspirerende - å gi tilbakemeldinger til så mange ulike stemmer. Jeg håper at medlemmene opplever at mine tilbakemeldinger dytter dem forsiktig videre i skriveprosessen!

Marius Leknes Snekkevåg