Kunstner Camilla Solberg Rødland er gjestementor for juli. Hun ønsker å kunne bidra med sine egne erfaringer, og både inspirere og la seg bli inspirert.
Hvem er du?
Jeg er født og oppvokst i Kristiansand og bor her sammen med min mann og 3 barn. Jeg har også atelieret mitt her. I forbindelse med studier bodde jeg to år i Edinburgh hvor jeg studerte skulptur på Edinburgh College of Art. Senere har jeg studert ved Universitetet i Agder og tok også min Mastergrad her i 2022. Jeg har arbeidet på kulturskolen med visuell kunst og har hatt ulike kunstprosjekter sammen med barn og unge.

Hvilke uttrykk er det du jobber med?
I løpet av studieperioden i Edinburgh fikk jeg innføring i ulike teknikker og materialer som blant annet gips og tre. Mastergraden jeg tok ved UiA var tverrfaglig og jeg fikk innblikk i både teater, musikk, dans og performancekunst. Dette ble et vendepunkt for meg, og jeg arbeider nå med kombinasjoner av tradisjonell skulptur, video og lyd. I arbeidene mine er det som regel sanseopplevelser i naturen som ligger til grunn for formuttrykket. Verkene er ofte abstrakte og jeg bruker helst bærekraftige, miljøvennlige materialer og gjenbruker gjerne materialene i nye verk. Jeg er også opptatt av filosofi og opplever at filosofien kan gi flere lag og dybde til verkene.

Hva har du å lære bort til Trafos medlemmer?
Som gjestementor håper jeg å kunne bidra med mine erfaringer med kunstneriske prosesser. Selv opplever jeg at det kan være fint å dele sine kunstneriske kreasjoner med noen for å få tilbakemelding på andres opplevelse av verket, og for å få nye perspektiver. Samtidig kan det være vanskelig å vise fram noe som gjerne er personlig, men kanskje det kan være lettere å dele med noen som selv har vært i denne situasjonen.

Hvilke forventninger har du til oppholdet ditt som gjestementor?
Etter å ha kikket på innleggene på Trafo.no så har jeg forventninger om å videre se mange spennende og inspirerende kunstneriske bidrag. Jeg håper å kunne bidra med inspirasjon, og tror også jeg vil få ny kunnskap og inspirasjon til egen kunstneriske prosess.