Guro von Germeten

Mentor: Lyd, Scene

Var gjestementor: 1. august 2015 — 31. august 2015

43 år

Ble medlem for 8 år, 8 måneder siden

Nettside: http://www.vongermeten.no/

Informasjon:

Guro von Germeten er trekkspiller, sanger, låtskriver og vocal coach. Hun er utdannet musiker fra Konservatoriet i Stavanger og Complete Vocal Institute i København, samt at hun har en master i Kulturmanagement fra universitetet i Wien. Som artist blir hun beskrevet som en kvinnelig Tom Waits, Kaizers Orchestras skumle lillesøster eller Kate Bush på Edith Piaf -piller. Hennes to første plater Bad Dreams and Good Nightmares (2010) og Come Stand Before Me (2013) høstet supre kritikker og terningkast fem og seks hos anmeldere. Hennes tredje album, Jeg fant en bit av deg, kommer 4. september og rommer 11 nyskrevne låter i en miks av vise, jazz, popmelodier og balkanske takter. Platen ble til etter at Guro i jubileumsåret 2014 ble tildelt Prøysens Kunststipend, et stipend som skulle bidra til ny kunst i Alf Prøysens ånd. Dette er den første platen Guro von Germeten gir ut på norsk. Guro von Germeten har de siste årene vært Vienna International Accordion Festivals ansikt utad, og har spilt på festivaler og turnert rundt om i Norge, Tyskland, Sveits og Østerrike, deriblant på Canal Street, By:Larm, Slottsfjell, Kongsberg Jazzfestival, Festspillene i Nord Norge og Festspillene i Vestfold. Det siste året har Guro også turnert med CC Cowboys. Von Germeten fikk også det ærefulle oppdraget å spille for Aung San Suu Kiy, da hun hentet sin Nobelpris i Norge.

Guro von Germeten er trekkspiller, sanger, låtskriver og vocal coach. Hun er utdannet musiker fra Konservatoriet i Stavanger og Complete Vocal Institute i København, samt at hun har en master i Kulturmanagement fra universitetet i Wien. Som artist blir hun beskrevet som en kvinnelig Tom Waits, Kaizers Orchestras skumle lillesøster eller Kate Bush på Edith Piaf -piller. Hennes to første plater Bad Dreams and Good Nightmares (2010) og Come Stand Before Me (2013) høstet supre kritikker og terningkast fem og seks hos anmeldere. Hennes tredje album, Jeg fant en bit av deg, kommer 4. september og rommer 11 nyskrevne låter i en miks av vise, jazz, popmelodier og balkanske takter. Platen ble til etter at Guro i jubileumsåret 2014 ble tildelt Prøysens Kunststipend, et stipend som skulle bidra til ny kunst i Alf Prøysens ånd. Dette er den første platen Guro von Germeten gir ut på norsk.

Guro von Germeten har de siste årene vært Vienna International Accordion Festivals ansikt utad, og har spilt på festivaler og turnert rundt om i Norge, Tyskland, Sveits og Østerrike, deriblant på Canal Street, By:Larm, Slottsfjell, Kongsberg Jazzfestival, Festspillene i Nord Norge og Festspillene i Vestfold. Det siste året har Guro også turnert med CC Cowboys. Von Germeten fikk også det ærefulle oppdraget å spille for Aung San Suu Kiy, da hun hentet
sin Nobelpris i Norge.

Guro von Germetens aktivitet