Irene Theisen

Mentor: Scene, Annet

Var gjestementor: 1. august 2016 — 31. august 2016

33 år

Ble medlem for 3 år, 7 måneder siden

Nettside: http://www.ravnedans.com/

Informasjon:

Irene Theisen (1987) arbeider primært som utøvende danser, men også med koreogrrafi, og som kurator og arrangør. Hun kommer fra Kristiansand og er utdannet ved Copenhagen Contemporary Dance School (2006) og med Bachelor i samtidsdans fra Kunsthøyskolen i Oslo (2010). Utover dette er hun tilhenger av mottoet: start og driv din egen festival og lær alt. Irene jobber frilans med base i Oslo, hvor hun samarbeider med en rekke norske koreografer som blant annet Janne-Camilla Lyster, Kristin Ryg Helgebostad, Ingri Fiksdal, Ingun Bjørnsgaard, Stian Danielsen, Masja Abrahamsen, Christopher Arouni og Inger Cecilie Bertran de Lis. Våren 2014 gjorde hun produksjon og turne for Carte Blanche Nasjonale kompani for samtidsdans under teatersjef Bruno Heynderickx, i koreografi av Hooman Sharifi. Fra høsten 2015 har hun jobbet som danser for kompaniet, denne gang under teatersjef Hooman Sharifi i arbeider av blant annet Mia Habib, Marcelo Evelin og Jon Tombre, og dessuten i samarbeid med artister som Motorpsycho, Anneli Drecker og Thea Hjelmeland under improvisasjonsprosjektet Av Carte Blanche. Ved siden av den utøvende aktiviteten er Irene medansvarlig for RAVNEDANS festival for Samtidsdans som har vært et årlig arrangement siden sommeren 2010. Hun er også del av kuratorduoen Theisen/Pettersen i samarbeid med Anette Therese Pettersen, og styreleder for Scenekunst Sør - kompetansesenter for Scenekunst i Agder, samt en av initiativtakerne bak det Kristiansandsbaserte Kollektiv K. Fra …

Irene Theisen (1987) arbeider primært som utøvende danser, men også med koreogrrafi, og som kurator og arrangør. Hun kommer fra Kristiansand og er utdannet ved Copenhagen Contemporary Dance School (2006) og med Bachelor i samtidsdans fra Kunsthøyskolen i Oslo (2010). Utover dette er hun tilhenger av mottoet: start og driv din egen festival og lær alt.

Irene jobber frilans med base i Oslo, hvor hun samarbeider med en rekke norske koreografer som blant annet Janne-Camilla Lyster, Kristin Ryg Helgebostad, Ingri Fiksdal, Ingun Bjørnsgaard, Stian Danielsen, Masja Abrahamsen, Christopher Arouni og Inger Cecilie Bertran de Lis. Våren 2014 gjorde hun produksjon og turne for Carte Blanche Nasjonale kompani for samtidsdans under teatersjef Bruno Heynderickx, i koreografi av Hooman Sharifi. Fra høsten 2015 har hun jobbet som danser for kompaniet, denne gang under teatersjef Hooman Sharifi i arbeider av blant annet Mia Habib, Marcelo Evelin og Jon Tombre, og dessuten i samarbeid med artister som Motorpsycho, Anneli Drecker og Thea Hjelmeland under improvisasjonsprosjektet Av Carte Blanche.

Ved siden av den utøvende aktiviteten er Irene medansvarlig for RAVNEDANS festival for Samtidsdans som har vært et årlig arrangement siden sommeren 2010. Hun er også del av kuratorduoen Theisen/Pettersen i samarbeid med Anette Therese Pettersen, og styreleder for Scenekunst Sør - kompetansesenter for Scenekunst i Agder, samt en av initiativtakerne bak det Kristiansandsbaserte Kollektiv K. Fra 2016 er hun medlem av Fagutvalget for dans for Norsk Kulturråd.

Irene har erfaring med koreografi gjennom bestillingsverk for korkonserten Visst skal våren komme og for friteatergruppene Sceneimpuls og Madam Pysj, samt for Bjørn Eidsvåg musikalen Skyfri Himmel i Agder Teater Fjæreheia (2015) med regissør Harry Guttormsen. Videre har hun produsert et knippe egne verk og samarbeidsprosjekt inkludert Kastellet (2010) Lydkrig (2010) og soloen Den solo DANCE Challenge (2013). Hun har også undervisningserfaring fra institusjoner og festivaler som blant annet Universitetet i Agder, Porsgrunn Internasjonale teaterfestival, PRODA Aust-og Vest Agder, PRODA Nord og Teaterhøyskolen i Nord Trøndelag.

Irene er tidligere mottaker av Kristiansand Kommunes Kunstnerstipend og G9alt talentstipend og ble våren 2014 tildelt treårig arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipender ved Norsk Kulturråd. Høsten 2015 ble hun sammen med teamet bak ME TOO nominert til Kritikerprisen, forestillingen ble også valgt ut til det internasjonale turnenettverket Aerowaves 2016 og Ice Hot 2016. For arbeidet med Ravnedans har hun mottatt Æresprisen fra NODA (2015), Frivillighetsprisen fra Vest-Agder Fylkeskommune (2015), Cultiva Ekspress Talentstipend (2014) og Amalienborgprisen (2014).

Irene Theisens aktivitet