Hanne Grieg Hermansen

Mentor:

Var gjestementor: 1. oktober 2019 — 31. oktober 2019

40 år

Ble medlem for 4 år, 7 måneder siden

Nettside: https://hannegrieghermansen.com/

Informasjon:

Billedkunstner utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (MA 2010) og Kunsthøgskolen i Oslo (BA 2008). Jeg arbeider med tegning primært basert på fotografi, der teknikken og tidsbruken er en viktig del av uttrykket. Formalt jobber jeg hovedsakelig med rene blyanttegninger, samt mer skulpturelle tegnebaserte arbeider. Tid, manuelt arbeid, verdiforskyvning, illusjon og vippepunktet mellom tegning og fotografi er viktige komponenter i mitt kunstneriske virke. I mine siste arbeider tar jeg for meg fotografiets hovedbetingelse, nemlig lyset, både som en konkret formstudie og en undersøkelse der målet er å gjenskape selve effekten lyset har på persepsjonsapparatet. Å etterligne øyet og kameraet som henholdsvis synsapparat og synsteknologi er sentralt i flere deler av mitt prosjekt. https://hannegrieghermansen.com/

Billedkunstner utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (MA 2010) og Kunsthøgskolen i Oslo (BA 2008).

Jeg arbeider med tegning primært basert på fotografi, der teknikken og tidsbruken er en viktig del av uttrykket. Formalt jobber jeg hovedsakelig med rene blyanttegninger, samt mer skulpturelle tegnebaserte arbeider. Tid, manuelt arbeid, verdiforskyvning, illusjon og vippepunktet mellom tegning og fotografi er viktige komponenter i mitt kunstneriske virke.

I mine siste arbeider tar jeg for meg fotografiets hovedbetingelse, nemlig lyset, både som en konkret formstudie og en undersøkelse der målet er å gjenskape selve effekten lyset har på persepsjonsapparatet. Å etterligne øyet og kameraet som henholdsvis synsapparat og synsteknologi er sentralt i flere deler av mitt prosjekt.

https://hannegrieghermansen.com/

Hanne Grieg Hermansens aktivitet