Lost & Found - pdf
Se neste verk: Dikt, uten navn

Lost & Found - pdf

Eivind Hansen

Eivind Hansen

5 år, 8 måneder siden (1561 besøk)

Kommentarer

 • Jenny Berger Myhre

  5 år, 7 måneder siden

  Veldig bra utgangspunkt, hvertfall! Jeg jobba mye med polaroid før, men det blei så dyrt... Veldig fint format om man vet hvordan man skal bruke det, og det gjør du tydeligvis. Bruker du impossible-film?

 • Eivind Hansen

  5 år, 7 måneder siden

  Tusen takk! Dette er som sagt bare en dummy. Jobber med å utvikle prosjektet til en fullkommen bok jeg senere kan publisere. Elsker å jobbe med polaroid!

 • Jenny Berger Myhre

  5 år, 7 måneder siden

  Åh, dette likte jeg kjempegodt. Og veldig veldig fin progresjon i bildene - rekkefølgen er kjempegod. Liker særlig godt de fire siste. Som når rullen går tom på en super8 film.

 • Eivind Hansen

  5 år, 8 måneder siden

  Minner og assosiasjoner man har til mennesker og forskjellige situasjoner er viktigere enn noen som helst materiell gjenstand. Så hvorfor er det da så viktig for oss å bevare minnene i form av et fotografi? Hva skjer med minnet hvis gjenstanden ødelegges? Er minnet tapt for alltid?
  Man kan aldri rekonstruere et minne.

  Jeg har valgt å jobbe med min egen frykt for å glemme og bli glemt. For å forsterke dette så valgte jeg å arbeide med polaroidbildet som format. Polaroidbildet er kjent for å være en impulsiv form for fotografi, et enkelt kvadratisk bilde med en hvit ramme rundt. Den unike egenskapen til å få bildet ferdigutviklet i løpet av må minutter ble veldig populær, mange kjente kunstnere brukte polaroidet, blant annet Andy Warhol som var med på å ikonisere polaroidet. Jeg har til sammen 26 polaroidbilder i en liten kvadratisk bok på 14.5cm x 14.5cm. Bildene er en blanding av gamle polaroider, skutt for noen år siden, og nyere som bare er tatt den siste måneden. Når man blar gjennom boken så ønsker jeg at betrakter skal få følelsen av å se i en dagbok som har dokumentert gjenkjennelige øyeblikk. I tillegg til at boken virker selvbiografisk hvor jeg bruker bilder av mine egne venner, meg selv og familie, så har det skjedd en abstraksjon med mange av bildene hvor menneskene er til dels anonymiserte. Betrakteren vil kanskje da kjenne seg selv igjen i noen av situasjonene som er avbildet. Bildene blir mere abstraherte etterhvert som man blar gjennom boken, noe som hinter til minnene som forsvinner. De første bildene er veldig tydelige fotografier av mennesker og objekter hvor alt virker gjenkjennelig og trygt, så ender boken med bilder av abstraherte former og farger. Det siste fotografiet er et ueksponert polaroid med en liten kjemiflekk i hjørnet. Dette polaroidet representerer hva jeg selv føler er igjen etter noe eller noen som har blitt glemt. Noe som er forsvunnet, men som også har potensial til å komme tilbake, (altså et polaroid som ikke har fått kjemien rullet over eksponeringen.) For meg ender da boken som en novelle med en åpen slutt. Jeg valgte å skrive korte tekster eller ord på rammene til noen av polaroidene. Med tekstene så håper jeg at noen av bildene blir å trigge et minne eller en assosiasjon som betrakteren selv kan relatere til sitt eget liv. Noe som forhåpentligvis skaper et slags emosjonelt bånd mellom betrakter og boken.

  Dette er en dummy/introduksjon til mitt bokprosjekt hvor jeg til slutt ønsker å få det publisert. Jeg ønsker å utvikle prosjektet ytterlige med å jobbe utelukkende med polaroidbildet.

More from Eivind

Other in the tekst category