Dikt, uten navn
Se neste verk: Rose av Marie Takvam, Dikta…

Dikt, uten navn

Maja Samsonstuen

Maja Samsonstuen

5 år, 4 måneder siden (14251 besøk)

Dette er et lite dikt jeg skrev for litt over et halvt år siden, det har ingen tittel, men føler heller ikke at det skal ha noen.

Kommentarer

 • Rachel Dagnall

  11 måneder, 2 uker siden

  Hei Maja, Jeg er enig at dikten din ikke trenger en tittel. Jeg likte formen nesten som en dobbel - Haiku og at det er flertall i "vingene" gjenspeiler tannpussen, og det for meg til å tenke på tvangstanker hvor man teller alt for å få kontroll over livet.. vakker og trist samtidig. Hilsen Rachel

 • Tomas H.V. Mørkrid

  4 år, 10 måneder siden

  Godt dikt. God detalj med å pusse tennene to ganger. Det samme med syklingen. Gjentagelsen fungerer, med sin variasjon. Du sier mye med lite her. Og det sitter godt! Bra!

 • Maja Samsonstuen

  4 år, 10 måneder siden

  jepp, det bar et poeng i det gjentagende før diktet ble forkortet, dette diktet har egentlig holdt seg slik en stund, det er vel ca et år siden jeg skrev det på skolen og fikk råd om å korte det ned til dette, jeg er usikker på om jeg av den grunn har lyst til å endre mer på den, jeg har leste den flere steder og vist den en del, så føles som om den på et vis har satt seg, men jeg ser godt forvirringen det kan være, jeg håper det ikke bare skaper dårlig forvirring men også kanskje litt interesse.

  Jeg har fått høre en tolkning på den pussingen av tennene at han vil pusse dem hvirkelig vite, noe med litt engel ting, jeg husker ikke helt hvordan det var formulert

 • Petter Solberg

  4 år, 10 måneder siden

  Jeg synes det er interessant å høre at dette diktet en gang var helt annerledes. Det høres ut som om formuleringen spilte en viktig rolle i den forrige versjonen, og at den kanskje blir litt forvirrende her, fordi den refererer til tekstlige elementer som ikke lenger er tilgjengelig for leseren?

 • Maja Samsonstuen

  4 år, 10 måneder siden

  Takk for tilbakemelding

  pusse tennene to ganger henger igjen fra førsteutkastet der diktet var mye lenger og personen gjentok nesten alt to ganger, eksamen, drakk dobbelt og slikt. liksom som om han levde livet for broren også. men det meste av diktet ble tatt vekk og så sitter dette igjen.

 • Petter Solberg

  4 år, 10 måneder siden

  Et fint dikt med flere flotte detaljer. Liker hvordan du setter opp morens utsagn med konkrete, hverdagslige detaljer og gjøremål. Hvis jeg skal komme med en innvending, må det nok være linjen 'og pusset tennene to ganger'? Hvorfor to? Jeg synes det blir litt søtt og poserende, og kanskje også mer mystisk enn det trenger å være. Hva med å stole på observasjonen i seg selv, og skrive 'og pusset tennene', evt bytte ut med et annet hverdagrituale? Men jeg synes absolutt du har noe her, og jeg liker hvordan jeg-et gjentar det moren sier.

 • Maja Samsonstuen

  5 år siden

  Takk Heidi :) det er bare øve, og tørre å kutte ned, diktet var egentlig fire ganger så langt i starten

 • Maja Samsonstuen

  5 år, 4 måneder siden

  Tusen takk :)

 • Lisa Loop

  5 år, 4 måneder siden

  For et nydelig dikt!

 • Maja Samsonstuen

  5 år, 4 måneder siden

  takk :)

 • Terje Dragseth

  5 år, 4 måneder siden

  Terje Mentor: et fint lite dikt, med en tiltalende tiltaleform, om jeg så må si. Jeg har alltid hatt sans for dikt som stiller spørsmål, til seg selv, til leseren. Det åpner liksom opp for et deltagende rom i diktet. Ser gjerne mer dikt fra Maja.

 • Maja Samsonstuen

  5 år, 4 måneder siden

  takk :)

 • Maja Samsonstuen

  5 år, 4 måneder siden

  takk :) var en oppgave til et bilde av en gutt som syklet med vinger i en gate, pluss at jeg måtte ha med en del ord, opprinnelig var den lenger, men etter tilbakemeldinger kuttet ned, synes det ble kul liten ting :)

 • Monica Isakstuen

  5 år, 4 måneder siden

  "og pusset tennene to ganger" - så fint!
  Å sykle rundt med hvite vinger leder tankene mine til "Lilja 4-ever", selv om filmen ikke har noe med denne saken å gjøre. Et godt bilde i alle fall!

More from Maja

Other in the tekst category