Amansara
Se neste verk: "det umulige"

Amansara

Martine Gulbrandsen

Martine Gulbrandsen

1 år, 9 måneder siden (728 besøk)

Én av tjue musikkanmeldelser skrevet med mål om å utfordre dagens rullebåndanmeldelser.

Kommentarer

 • Cesilie Holck

  1 år, 9 måneder siden

  Så utrolig fint prosjekt!
  Jeg synes virkelig du klarer å formidle en stemning her, som gjør at man får lyst til å sjekke ut denne platen. Språket er repeterende, rytmisk, med en egen driv som signaliserer hva man musikalsk har i vente. Det er mange fine bilder her som gjør meg nysgjerrig på musikken: «stedet hvor du setter håret i hestehale og strammer til», «landet hvor det er fem ganger så stor sjans for å bli drept som i Norge» og «la oss speide etter okapier og utrydningstruede planter».

  Man kan jo tenke seg litt forskjellig utviklingspotensiale i ulike retninger, avhengig av hva disse tekstene skal brukes til. Om det er tenkt som en samling korte tekster, liksom nokså fritt inspirert av et utvalg album, så stilles det jo helt andre krav til teksten rent teknisk og språklig enn om serien er tenkt som musikkanmeldelser i f eks et tidsskrift/magasin/avis.
  Om det er ment for et magasin, tenker jeg også at språket kanskje kan gå enda mer i dialog med hver enkelttekst enn det du gjør her. Du maner så avgjort frem en stemning - og det virker som om du her anmelder plater du liker/har et nært forhold til. Spørsmålet er da hvordan teksten skal fungere som ANMELDELSE - dvs, hvordan du skal få frem albumets svakheter/styrker. Jeg liker at du beveger deg langt bort fra det å sette terningkast. At det er opp til leseren selv å bli lokket til å høre musikken uten at det blir for toneangivende hva du selv synes om platen. Men ble veldig nysgjerrig her på hvordan en tekst basert på en plate du HATET, ville se ut? :-P

  Cesilie // gjestementor

More from Martine

Other in the bilde category