jeg sovner stille inn

hun sier, det er gode ting å si om Egoet ditt, og du viser at du kan få dette til, men du må stramme det opp, du begynner så bra med humor, men legg merke til at vitsen din leder frem til et spørsmål om hvorvidt du er tilregnelig eller ei, dette svekker Egoet. jeg sier ingenting. hun fortsetter, du må også vokte deg mot å gjenfortelle, du gjenforteller, du bruker alt for mye tid på å gjenfortelle, hva annet kan jeg si, spør jeg, det er også en god del språklig rusk, det må vekk. jeg sitter på sengen med føttene over gulvet, en bilalarm går, tre barn løper, sola skinner såvidt inn gjennom vinduet, jeg spiser havregrøt til det ikke lenger er plass, til det renner ut igjen, til det er nok, men nok er aldri nok, så jeg fortsetter, holder på til det gjør vondt, og så gjør det plutselig ikke vondt lenger, tror jeg, det er vanskelig å bedømme, kjenner ingenting, bare tyngden av føttene, kulden som brer seg rundt kroppen. hun sier, lykke til, takk, ditt rasshøl.
Se neste verk: Dikt, uten navn

jeg sovner stille inn

helena winther

helena winther

2 år, 7 måneder siden (995 besøk)

Jeg gjør alt annet enn å lese til eksamen.

Kommentarer

 • helena winther

  2 år, 7 måneder siden

  Kjære, gjesterasshøl.

  Tusen takk for usedvanlig ålreit kommentar. Kan det stemme at det er hentet fra Ensomhetens filosofi? For da vet jeg hvilken bok jeg skal få lest asap i hvert fall. Uansett et fint og godt resonnement.

  God jul — og alt det der!

 • Tord Torpe

  2 år, 7 måneder siden

  Hei Helena.

  Er ikkje så god på tekst.
  Og Egoet ditt veit eg ikkje nok om.
  Men du skriv bra, synest eg.
  Veldig mykje fint.
  Og prokrastinering er jo sjølve livet.
  Fortset med dét.

  Trur det var Lars Svendsen (filosof og professor ved UiB) som skreiv noko slikt som at:
  "Kreative menneske er ikkje meir einsame enn andre. Men dei maktar å omsetta einsemda i å skapa noko, heller enn å berre fortvila over tilstaden. At ein i den gode einsemda er saman med seg sjølv, medan ein i den dårlege einsemda er aleine med seg sjølv. Ein fordoblar seg sjølv, på sett og vis. Ikkje som i ein eksakt kopi, men ein dannar eit anna sjølv som ein kan vera i dialog med." (Gjenfortald frå minnet)
  Det er noko eg kan kjenna meg att i, i alle fall.

  Igjen, flotte saker.
  Hald fram med skrivinga.

  Lukke til
  Tord T, gjesterasshøl.

More from helena

Other in the tekst category