Dikt

Et menneske er, et dyr med valg
Uoverkommelig av alt
Som evner å putte blekk i ark
Å male kunst med kalk
Å sette ord på dag
Å forandre sukker til salt

Og så er et menneske, en med tanker og ideer klart
Med følelser som vei så bratt
Og stundom sinne så underlig slik merkeligheten for rart
Og glede så dyp, som de fallende i fall
For mennesket, vel det må være den merkeligste dyret av alt
Se neste verk: Vega

Dikt

H.T U.R

H.T U.R

2 år, 3 måneder siden (868 besøk)

Kommentarer

 • H.T U.R

  2 år, 3 måneder siden

  Takk for god tilbakemelding Eirin. Jeg skal være ærlig; jeg er ikke så glad så glad i moderne lyrikk. Det er ikke fordi jeg har vansker med å forstå det, men fordi jeg rett og slett finner det kjedelig og likegyldig. For meg skal dikt alltid rime, ok, ikke alltid, men som oftest, i alle fall ha god rytme og budskap som ikke er pakket i sølvpapir. - det er hva som er så spennende med poesi! Jeg kunne skrevet verdens mest avanserte dikt som gir den beste mening for meg, men hvis ingen forstår den - gir den da mening?

  Beklager hvis jeg generaliserer alle moderne diktere. Det er sikkert noen gode der ute, men av de jeg har lest så faller sjelden noen i smak. "Jeg ser" av Obstfelder var OK, men folk overbeundrer diktet til de grader. Er det kanskje derfor det er så skremmende få ungdommer (og voksne) som leser poesi til dags? Fordi det kjeder dem? Jeg har i alle fall satt meg et mål og det er å gjøre poesi populært igjen - det tradisjonelle skal bli moderne! Til tross for at dikt og enhver sjanger i litteratur som oftest er subjektiv, er jeg sikker på at rim i poesi ville gi økt interesse, spesielt blant unge.

  Jeg har over hundre dikt i bagasjen, like mange noveller (jeg tuller ikke), to romaner, men jeg misliker alt jeg skriver. Jeg tør ikke å gi ut noe som er koblet til mitt navn, og kommer mest sannsynlig aldri til å gjøre det heller. Det er grunnen til min anonymitet her. Jeg er altfor personlig nå, beklager, uansett; jeg har postet enda et dikt her. Gi meg gjerne en kort tilbakemelding der også. Jeg er alltid takknemlig for slikt, uansett hvem den kommer fra.

 • Eirin Gundersen

  2 år, 3 måneder siden

  Hei!

  Her synes jeg du klarer å kretse rundt det samme temaet og følge den røde tråden gjennom hele diktet. Det er fint! Og akkurat dette temaet er jo noe som mange har vært opptatt av :) Du har en fin rytme i diktet som minner om litt eldre, tradisjonelle dikt. Leser du nye diktsamlinger? Hvis ikke, kanskje du kan prøve det og se om du finner inspirasjon der?

  Kanskje kan du se litt på noen av formuleringene også? Som for eksempel "Og stundom sinne så underlig slik merkeligheten for rart". Her blir språket litt krunglete for meg. Kanskje kan det hjelpe å tenke på hvordan du ville sagt det du prøver å få fram her hvis du skulle sagt det muntlig? Språket i et dikt trenger ikke nødvendigvis å være veldig formelt eller forskjellig fra hvordan vi skriver eller snakker til vanlig. Noen ganger kan det hjelpe å tenke slik, da kan det du ønsker å få fram i diktet bli mer tydelig for leseren.

  Håper du prøver deg på å skrive flere dikt! :)

  Hilsen Eirin (gjestementor i juli)

More from H.T

Other in the tekst category