Tanker ved kasseopptelling, butikkmedarbeider(46)

Jeg så deg hver dag der du vandret rundt. Måten du bar deg selv på, med en slags letthet som kun faller visse mennesker naturlig. Matvarene studerte du alltid så nøye, som om det var noe interessant ved dem. Av like vel endte du alltid opp med en ferdigrett av noe slag, som sushi eller frossenpizza. Kanskje var du lei av å prøve, du som pleide å kjøpe så sunne retter i begynnelsen. Mellom oktober og november ble det slutt på det. I takt med rettene forfalt du. Håret ditt ble alltid satt opp i tutt, og du begynte å gå kontinuerlig i de samme hettegenserne. Eksamensperiode tenkte jeg, før plutselig en dag sluttet du å komme. Kanskje byttet du butikk, eller strøk på eksamen og flyttet hjem.

Jeg håper så inderlig det.     
Se neste verk: Dikt, uten navn

Tanker ved kasseopptelling, butikkmedarbeider(46)

Tuva Vik

Tuva Vik

1 år siden (401 besøk)

Kommentarer

  • Tuva Vik

    3 måneder siden

    Veldig forsinket svar fra meg her, men tusen takk for fin tilbakemelding Rune! Så ikke før nå at jeg hadde fått tilbakemelding på denne. Har ikke lest henne, men skal sjekke henne ut! Jeg syns det er veldig interessant, tanken på kassemedarbeidere i matbutikken. De ser jo de samme personene hver dag, så hadde lyst til å prøve meg på en tekst om det. Det forblir jo oftest med at man ikke kommer forbi hei-nivået, så følte også det var mest naturlig å ikke ha en dramatisk slutt på teksten.

  • Rune F. Hjemås

    1 år siden

    Dette er en fin, liten tekst fra en litt uventet synsvinkel. Liker tittelen veldig godt, den er konkret, men likevel interessevekkende - kanskje fordi den ikke prøver på å være poetisk eller mystisk på noen måte. Den utstråler et slags skrått blikk på tilværelsen som minner meg litt om Lydia Davis - har du lest henne? Portrettet du gir av kunden er veldig flott. Ved hjelp av få elementer - hvordan hun studerer maten, men likevel stadig ender opp med ferdigretter, og hvordan klær og hårfrisyre gir små indikasjoner om personlige forhold; det er elegant gjort! Det er også et pluss, etter min mening, at teksten ikke ender opp i noen konklusjon, men lar det stå åpent hva som kan ha hendt. Det kan være noe dramatisk, men også noe helt udramatisk. Sånn er jo livet, i de fleste tilfeller får man aldri noe svar - likevel rommer refleksjonene rundt livet til denne andre personen så mye!

More from Tuva

Other in the tekst category