Eldfulle minne
Se neste verk: Dikt, uten navn

Eldfulle minne

Jofrid Søyland

Jofrid Søyland

9 måneder siden (493 besøk)

Kommentarer

 • Inger Margrethe Stoveland

  8 måneder, 3 uker siden

  Hei,
  Hvis man klikker på verket/bildet så blir hele teksten på pdf-dokumentet synlig. Dette er lastet opp som en bildefil, og det er grunnen til at noe ikke er synlig med første øyekast. Hvis det lastes opp som tekst skal hele teksten være synlig.
  Mvh, Inger M / Trafo.no

 • Jofrid Søyland

  8 måneder, 4 uker siden

  Takk for lærerik og fin kommentar! Det må seiast at berre halve teksten til bidraget viser her, eg veit ikkje kva som gjekk gale med pdf-en, men såg det ikkje før no. Eg skal sjå på det du seier og arbeida vidare. :)

 • Rune F. Hjemås

  8 måneder, 4 uker siden

  Hei Jofrid! Liker veldig godt denne sanselige og billedrike teksten! Synes du gjennom å portrettere måneden november på en god måte greier å fange en følelse som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i - den mørke og litt tomme ventetiden mellom noe som har vært og noe man vet skal komme. Samtidig får du frem at det også i slike perioder finnes ting å sette pris på. Nettopp det lite spesielle ved november, gjør den spesiell. Det vitner om en forteller som evner å se på verden med det litt annet blikk enn det man kanskje er vant til. Teksten rommer også en fortelling, noe som "hende" i november, uten at du går så dypt inn i akkurat hva dette var. For leseren fremstår det litt gåtefullt. Kanskje det er meningen - men kanskje kan du også jobbe videre med dette, for jeg tror det finnes et større potensiale i dette materialet. "Me brann begge, men venta for lengje med å leggja nytt fyr på omnen" blir for meg et litt forslitt bilde på en kjærlighet som dør ut, og jeg vil gjerne utfordre deg til å beskrive dette på en annen måte, kanskje være mer direkte i hva som hendte. Hvem var "du"-personen, som fortelleren har blitt skilt fra? Teksten inneholder mange påstander om ild og varme, men jeg savner at den viser det på et litt mer konkret nivå. For det finnes som sagt mye fint her, og jeg tror det kan bli en riktig fin og medrivende tekst, hvis den gjøres litt mer presis og noen av de litt store bildene "tas ned" og gjøres litt enklere.

More from Jofrid

Other in the tekst category