Tanker

Har du noen gang tenkt på at livet bare består av en ting på en gang? Som for eksempel, du kan ikke være våt og tørr samtidig. Og du kan heller ikke være uthvilt og sliten samtidig. Er vann egentlig vått? Og hva skjedde egentlig under 3. verdenskrig? Kan du noen gang stå i et tomt rom, kan du gå på kulturbeite uten å kunne alfabetet? Hvis det går an å være plattfot, vil du fortsatt være det når du står på henda? Platthånd liksom?

Det er slike ting jeg tenker på da, når jeg ligger i senga og... du vet... tenker. Og for hver eneste tanke blir jeg enda mer sulten på et svar. Hva om du faktisk kan tenke så mye at du sulter i hjel. Etter informasjon, liksom! Skjønner du hva jeg mener? Du sitter sikkert med noen spørsmål selv akkurat nå. Som for eksempel, hva snakker han om? Er han riktig skrudd i huggu!? Er han en han idet hele tatt? Eller har han gått ned på stripa og klipt av tissen med en skje og solgt det som en souvenir til en eller annen kinesisk turist som bare var ute etter noen gode lokale nudler? Er det rasistisk å si? Bare fordi han er asiatisk så må han like nudler? Eller er han i det hele tatt en han? Nei, jeg skal ikke starte på den igjen.  

Mamma sa alltid, ikke gjør som morra di sier. Noe som var litt rart. Kanskje var det en sånn metagreie, motegreie? Nei, metagreie. Eller kanskje var det omvendt psykologi. Som hersketeknikker. Det er en rar greie. Kanskje jeg skal begynne å usynliggjøre dere. Publikum. Eller bare driter jeg i å bryte den fjerde veggen? Blir det realistisk teater da? Kanskje jeg skal snu ryggen mot publikum og bryte alle regler innenfor teateret. Bare blåse i at dere skal høre teksten jeg sier. Hadde ikke det vært fantastisk? Hvis jeg kunne tenkt en tanke og dere hørte den?

 Blir det for meta kanskje? Eller kanskje ikke meta nok? Hva om jeg faktisk begynner å gi mening? Men hva er meningen bak det? Kanskje jeg har lagd en undergravende analyse av hvordan jeg skulle gjøre dette,og dere går helt glipp av den fordi den ikke er sånn som dere hadde gjort det! Eller kanskje jeg bare prater tull, ikke sant? Eller?

Kanskje det er det jeg gjør akkurat nå! Dere er alle bare inni hodet mitt og dette er egentlig ikke meg. Jeg er bare en manifestasjon av alle mine… eller hjernen min sine tanker. Er dere mine tanker? Blir dette for dypt? Eller er det akkurat overfladisk nok? Blir det for mange ting å tenke på? Kan du bare tenke på en ting om gangen? Har du noen gang tenkt på det da? At du bare kan gjøre en ting om gangen? Kanskje jeg skal rulle rundt på gulvet og lufte storetåa mi mens jeg siterer Peer Gynt. Det smalt, ikke sant? Lyver jeg hvis jeg sier at jeg skrev på bukkeryggen. Eller betyr det bare at jeg er kulturell siden jeg kan litt Peer Gynt? Kanskje jeg skal vente på Godot? Men kommer han tidsnok da? Vil jeg gifte meg på en tirsdag hvis vinden blåser fra sør øst? Og hvem drepte egentlig Olaf Palme? Og hva er greia med alle spørsmålene? Er han faktisk gal? Eller er han faktisk bare tanker i hodet ditt som svimler rundt? Er han bare underbevistheten din som er kommet til liv?  

Hadde det ikke vært spennende om jeg jobbet med statuser? Ikke sivilstatuser, men heller at jeg jobbet med jobbstatuser som jobber mot jobben i samfunnet som jobber for samfunnetsjobber. Vent... hva?

Er det du som er gal? Jeg? Eller han der? Kjører jeg for fort for deg nå? Er du nødt til å gi meg en fartsbot? Eller vil du bare gi meg en advarsel?

Av og til bli det litt mye spørsmål eller hva? Kanskje best å vite hvor grensa går eller hva? Sett ned foten, ikke sant! Uææææh! Neida. Bare tulla.
Se neste verk: Dikt, uten navn

Tanker

Marius Granerud

Marius Granerud

7 måneder, 2 uker siden (498 besøk)

Et lite sammendrag av tankegangen min i hverdagen.

Kommentarer

More from Marius

Other in the tekst category