hvem er jeg

Jeg får ofte spørsmål om hvem jeg er, og hvem jeg ønsker å være. Skulle ønske linjene var enda klarere, og at jeg var mer den personen jeg skulle ønske jeg var. Det er så lett å skulle dikte opp med noen fine og kloke ord om hvordan man er, og hvor flotte verdier man har. Tilsynelatende som et fantastisk menneske, men så er jeg livredd for å bli fersket i å ikke være akuratt det jeg kanskje har gitt utrykk for å være. Jeg har mange drømmer, men er redd for å si det høyt. Dersom det jeg ønsker å oppnå ikke er mulig for meg, trenger jeg ikke føle på skuffelsen hos andre også. Selvom jeg skulle ønske jeg klarte å være mer som en person som kunne våge å stå opp for det man liker selvom det ikke alltid går som man har tenkt.

Jeg var den jenta som fikk høre at jeg var moden, og at jeg hadde gjort så mye til å være så ung. Fartet rundt på møter og var politisk aktiv, og tok bilder for familie. Jeg skrev for et nettmagasin, og følte dagene bare fløt forbi og at jeg ikke fikk gjort nok og følt på hvordan det er å leve. Jeg følte det var tusen ting jeg burde få til, men som jeg ikke gjorde. Klumpen i magen og frykten for at folk skulle se at jeg ikke egentlig var noe og ikke var så tøff var stor. Jeg trodde dette var vanlig for alle 17 åringer, og at det var vanlig å ville stikke nesen sin opp og frem. Likevel var jeg livredd for å bli sett, for å stikke nesen for langt frem. At jeg skulle bli sett ned på for å ha ambisjoner, for hvem jeg er jeg?

Var jeg dyktig nok til å stole på at jeg kunne bli noe, eller var jeg ingen. Det ble skumlere for hver dag å dele, for jeg ble enda mer opptatt av å prestere. Verdiene mine startet jo egentlig rundt det å kunne nå ut til noen, om så bare en person. Nå betydde det ikke noe lenger, nå skulle jeg bare virke kul og være den som gjorde alt. Jeg mistet meg selv i kampen om å virke som den typen som får til alt.
Se neste verk: Dikt, uten navn

hvem er jeg

Erle Malde-Frøyland

Erle Malde-Frøyland

10 måneder, 4 uker siden (667 besøk)

Kommentarer

More from Erle

Other in the tekst category