Hvordan er det å være meg selv?

Først vil jeg bare si litt om meg…………………..
Jeg heter Melat Assebe, jeg er en 18 år gammel jente og kommer fra Etiopia. Jeg og familien min flyttet til Norge i slutten av september 2014. Jeg går 1.år på Hadeland Videregående skole og jeg trives veldig godt. Det landet jeg kommer fra i (Etiopia) er veldig varmt det meste av året. Dagene er like lange året rundt og det er ikke lyst hele natta, sånn som det er her i Norge om sommeren. Jeg likte meg både her og der. Norge er et vakkert land, med ren natur, rent vann og miljøbevisste mennesker. Jeg hadde det litt vanskelig, da jeg kom til Norge fordi det var veldig vanskelig å bli vant med de tingene jeg ikke var vant med fra før av. Som sagt kom jeg til Norge i høsten og det var ikke varmt, men lyst, jeg lå våken hele natta og ventet på at det skulle bli mørkt, men det ble det ikke. Det tok litt tid å bli vant til det. Etter hvert hendte faktisk at ting forandret seg over tid. Nå bor jeg på Lunner sammen med familien.

Hvorfor er vi egentlig redde for å være oss selv?
Kanskje det er mange som lurer på det samme, men hvorfor er vi egentlig det og hvordan styrer vi handlingene våre? Å være seg selv er selvfølgelig viktig for mange som sliter med å være 100% seg selv, for eksempel selvfølelse, psykiske problemer eller mobbing. Jeg mener at selvtillit og selvinnsikt spiller ofte en stor rolle i livet vårt. Når det gjelder å være seg selv, kan det være mye press fra omverdenen som det prøver å påvirke hvem du er. Å leve i et samfunn som er i stadig utvikling, er det viktig for deg å alltid være deg selv på innsiden og utenfor. Det er også viktig å bli glad i seg selv fordi man må alltid tenke på følelsene sine og ta valg i det som man følger er riktig.  En av de tingene som er viktig i å være seg er at man klarer å stole på seg selv, må stå opp for seg selv, å tørre å stå for den du der, godta oss selv og må være stolt over seg selv uansett hvordan du ser ut. Jeg har alltid vært glad i mitt liv. «Takk Jesus for at du er alltid med oss, beskytter og elsker oss». Jeg synes at man må være takknemlig uansett for hva man er, det er i hvert fall det jeg gjør.
 Jeg har det bra på skolen og har en fantastisk familie som ville gjort alt for meg, og jeg har gode venninner som jeg er glad i og som er glad i meg. I min mening det er kjempe viktig at man leser på tankene sine og at man er seg selv og ikke bryr seg om hva andre mener. Jeg tror, det å være seg selv har stor betydning hvis man ikke bryr seg om hva andre sier og mener, men heller fokusere på ditt eget liv. I mitt liv har jeg lært at det ikke er viktig å tenke på hva andre snakker om meg, og det har betydd mye. Det tar jo litt tid å bli fornøyd med seg selv og bli selvsikker nok til aldri å tenke på hva andre mener om deg. Det handler også om hva man er vant til. Det er ikke alltid så lett å hjelpe seg selv. Hvis du bare bryr deg om hva alle andre synes eller mener, vil du hvert fall ikke være deg selv, og du blir ikke lykkelig av det. Så det jeg sier er, hvis du er alltid deg selv så vil du få gode mennesker rundt deg, andre vil akseptere for den du er når du selv stoler på deg 100% og livskvaliteten din vil gå betraktelig opp. Det er det jeg mener.


                                                                                                   Av Melat Assebe Alemu
Se neste verk: Dikt, uten navn

Hvordan er det å være meg selv?

Melat Assebe Alemu

Melat Assebe Alemu

10 måneder, 4 uker siden (207 besøk)

Kommentarer

Other in the tekst category