Stille før stormen

Det er vanskelig å la deg elske meg
for jeg venter fortsatt på den dagen
kjærligheten renner over
og blir til enda ett utbrudd av alt
kjærlighet ikke skal være
Se neste verk: Dikt, uten navn

Stille før stormen

Anelle Gade

Anelle Gade

9 måneder, 2 uker siden (332 besøk)

Kommentarer

 • Lise Forfang Grimnes

  9 måneder, 2 uker siden

  Absolutt og jeg kjenner meg igjen i det å falle ut av dikt med lange beskrivende sekvenser. Det gjelder å samle mest mulig mening i få ord. Det er vel diktets natur, er det ikke? Håpet er å skape gjenkjennelse i de ordene man velger - at leseren kjenner det hogge litt i brystkassa - ja, akkurat sånn er det!

 • Anelle Gade

  9 måneder, 2 uker siden

  Skjønner absolutt hva du mener, men en del av meg vil liksom ikke definere helt enten eller i dette diktet. Jeg falt så pladask for den dikt-formen der det er mye følelser og meninger blant få ord som man kan definere litt selv. Jeg faller selv ofte av i lange dikt og relaterer mindre jo mer beskrivende det er, om det gir mening? Når det er mer uvisst og opp for tolkning så føler jeg ihvertfall selv at jeg kan skape min egen mening og relatere isteden for å lese noen andres følelser, legge inn mine egne. Det er litt vanskelig å forklare, men er ihvertfall den enkle formen og pirrende følelsen jeg er litt ute etter ut i fra det jeg skriver.

 • Lise Forfang Grimnes

  9 måneder, 2 uker siden

  Aha. Aha. Aha! Bra opplysning. Det der med at det kan bli for mye for den andre. Det er interessant. Jeg lurer på om det på en eller annen måte kunne tydeliggjøres for da ville diktet få større retning og fokus og dermed mer kraft. Og dermed også enda større mulighet for gjenkjennelse hos leseren. For det er noe maaaange kan kjenne seg igjen i altså.

 • Anelle Gade

  9 måneder, 2 uker siden

  Du er definitivt inne på noe! Tenkte at det kan tolkes på mange måter, at kjærligheten blir for mye og kan føre til slikt som sjalusi, eller at kjærligheten blir så sterk at det får en negativ effekt og fører til så sterke følelser som gir da dette «utbruddet». Det kan tolkes som at det er et utbrudd for en selv eller fra den andre personen. Erfaringsmessig for min egen del ligger det noe i dette med at det kan bli for mye for den andre

 • Lise Forfang Grimnes

  9 måneder, 2 uker siden

  Denne blir jeg nysgjerrig på. For når kjærligheten renner over så tenker jeg jo at det er for mye kjærlighet? Og da leser jeg diktet på den måten at når det det blir for mye kjærlighet så kulminerer det i utbrudd av noe negativt? Eller ... ? Jeg savner kanskje noe som konkretiserer eller avslører litt mer. Det er som om det ligger en livsvisdom bak ordene, og jeg klarer nesten å få tak i det. Men bare nesten.

More from Anelle

Other in the tekst category