Se neste verk: livsløynen 1

Draugen (Ferdig resultat)

Ragnhild Hilden

Ragnhild Hilden

8 måneder, 3 uker siden (605 besøk)

Dette er det ferdige resultatet av prosjektet mitt for universitetet. Kombinert stop-motion og tegnet animasjon. Inspirert av Norsk folklore om Draugen.
Ei god venninne av meg som studerer musikk lagde musikk/lyd spesielt til bruk for dette prosjektet.
Så en stor takk til Vera Arnardottir for god hjelp.
Vera's facebook side: https://www.facebook.com/veraamusic/">https://www.facebook.com/veraamusic/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCPUsh2NWoIakLoXDa5-LNiA">https://www.youtube.com/channel/UCPUsh2NWoIakLoXDa5-LNiA

Kommentarer

 • Ragnhild Hilden

  6 måneder, 3 uker siden

  Hei Rachel, tusen takk for hyggelig kommentar! Prosjektet gikk ut på å bruke en allerede eksisterende fortelling, sagn eller eventyr, eller finne på noe helt selv og lage et objekt som skulle ha noe med fortellingen å gjøre. Så det jeg valgte å gjøre, var å lage en animasjon ved hjelp av en modell jeg lagde selv, og baserte historien på sagn om Draugen.

 • Rachel Dagnall

  6 måneder, 3 uker siden

  Hei Ragnhild, Du har laget en super fin animasjonsfilm! Jeg blir nysgjerrig på hva prosjektet handlet om.. men uansett du har kombinert mange forskjellig elementer (lyden /nær og oversiktsbilder/ tegning / illustrasjoner og bevegelig modeller) på en raffinert helhetlig og rytmisk måte! Super bra jobba og takk for at du delte den :)

 • Ragnhild Hilden

  8 måneder, 2 uker siden

  Hei Lise, tusen takk for hyggelig kommentar! Det med tpren er noe jeg diktet inn. Min lille vri på fortellingen er at han er ensom, og ute etter folk han kan ta med seg ned i havet, så han slipper å være alene. Så den tpren er for å symbolisere at han er ensom, men alle er redd for han når han dukker opp.

 • Lise Forfang Grimnes

  8 måneder, 2 uker siden

  Hei Ragnhild. Takk for at du delte denne! Jeg har sett på den mange ganger i dag, og nyter stemningen og fortellingen. For et bra og gjennomarbeidet lite verk! Jeg er forfatter og har skrevet fantasylitteratur som tar utgangspunkt i norsk folketro, og da særlig huldra og nøkken. Det var der for ekstra morsomt at du tar utgangspunkt i samme tematikk. Jeg liker jo veldig godt at du er tro mot bakgrunnsmaterialet, og detaljer som den halve robåten er veldig fint. Jeg er nysjgerrig på den tåren. Kan du si noe om det? Draugen er jo druknede sjømenn som herjer havet. Det er en veldig fin detalj at han feller en tåre - er det noe du selv har diktet inn eller har du funnet noe som sier at draugen ikke trives i det han gjør? Fin detalj. Ellers får jeg brede assosiasjoner når jeg ser filmen - både til norrøn mytologi og da særlig Odin - draugen er jo ikke ulik den enøyde kongen, men også til noe mer asiatisk, jeg tror det må være de gule sydvestene og ansiktene til de to i båten som gjør det. Jeg liker det! Jeg kombinerte selv norsk folketro med persisk mytologi i de første bøkene jeg skrev. Musikken er fantastisk og bidrar til stemningen, og jeg liker det som ligner kvinnestemmer inni der - det gir jo assosiasjoner til huldra og sirenene. Jeg vet at du er ferdig med arbeidet, men et lite innspill er at setningen "I want you" hadde vært råkul skrevet på norrønt eller gammelnorsk. Bra jobba! Takk for at jeg fikk se.

More from Ragnhild

Other in the video category