Fisk på land

Jeg skal lære meg å bade i havet, gå i ett med vannet slik jeg gjør med steinete fjell. Det våte skal dryppe inn i meg, hente næring fra tørsten. Slukk meg, vær så snill. Tem meg og lær kroppen å svømme. Hold den flytende om jeg trekker inn luft og

holder

holder

holder hodet over vannFor jeg har vannskrekk og slipper ingen inn
Se neste verk: Dikt, uten navn

Fisk på land

Benedicte   Steinbakk

Benedicte Steinbakk

7 måneder, 1 uke siden (203 besøk)

Dypdykk i arkivet

Kommentarer

 • Lise Forfang Grimnes

  7 måneder siden

  Takk for utdyping Benedicte. Det var fint å høre om, og ga mer mening til overskriften.

 • Benedicte Steinbakk

  7 måneder siden

  Takk!
  Angående tittelen: Jeg er delvis enig i misvisningen. Det er noen av vanntankene mine som ikke kommer helt til uttrykk her, som jeg ikke greier å lage en ordentlig tekst om.
  En gang i barndommen fikk jeg høre "tenk at hun er født i stjernetegnet Fiskene og er så innmari redd vann!" og det synes jeg fortsatt er interessant. Jeg elsker konseptet vann og hav, men frykter å drukne i det. Jeg har badet 2-3 ganger på 10 år. Istedenfor å prøve forsiktig å bade så har jeg heller søkt tilflukt høyt oppe i fjellene. Langt unna vannet.

  Min største drøm og mareritt er å tørre å svømme i havet hvor jeg ikke når bunnen. Føler meg som en fisk på land fordi jeg vet jeg kan svømme og hadde følt meg mest naturlig der, hadde jeg bare ikke vært så redd. Lengter ordentlig etter vannet hele tiden.

 • Lise Forfang Grimnes

  7 måneder siden

  Her er det fin rytme. Jeg liker det godt! Liker hvordan du bruker linjeskift mellom "holder" og "holder" og "holder hodet over vann". Siste setning er presis og viser at det er flere lag i teksten.
  Er tittelen misvisende? En fisk på land er vel en som er skikkelig svømmedyktig og vannglad som ikke trives på land? Men dette er vel motsatt - her er det en som går i ett med steinete fjell som har vannskrekk? Eller tenkte du annerledes?

More from Benedicte

Other in the tekst category