240 - Pornhub, fast and the furious jameela jamil
Se neste verk: "det umulige"

240 - Pornhub, fast and the furious jameela jamil

Linn Isabel Eielsen

Linn Isabel Eielsen

6 måneder, 4 uker siden (193 besøk)

Da vi hadde seksualundervisning skrev læreren opp steder det var normalt for menn å ha hår. Der sto det navn på de fleste delene av kroppen, som på beina, under armene, i ansiktet og i skrittet. Da han skulle skrive hvor det var vanlig for damene å ha hår, visket han ut de fleste stedene. Tydeligvis er det ikke vanlig for jenter å ha hår på noen andre steder enn på hodet, og (sett inn ansiktsuttrykket til en pinlig berørt vikarlærer i naturfag, og les de neste ordene veldig lavt) kanskje litt under armene.

Vi lærte et par andre ting, utenom det at jenter er hårløse delfiner med parykker, som å sette kondomer på bananer. Og at vi ikke bør åpne pakken med tennene, fordi selv om det kanskje ser sexy ut på pornofilmene, så kom det ikke til å se like sexy ut på ultralyd.

Det er så store mangler i dagens seksualundervisningen. Vi ble aldri fortalt noe om forskjellige seksualiteter, eller samtykke, eller hvor fæl eller bra verden kan være der ute. Dessuten ble all form for seksualundervisning lagt inn i naturfag. Seksualundervisning er like mye samfunnsfag og norsk. Hvor er undervisningen min om retusjering? Hvorfor i alle dager satt vi der og analyserte Freia sin siste sjokoladeplakat, imens Victoria Secret slapp sin nyeste kampanje for blondeundertøy? Og hvorfor snakket vi ikke om MeToo-kampanjen i et eneste fag?

Lær oss om det at noen liker gutter og at noen liker jenter, og at det er greit. Lær oss at når noen sier nei, så er det også greit. Lær oss at det ikke er greit å kalle jenter for hore, og at homo ikke er et skjellsord – og at man ikke trenger å ta det som et kompliment å bli kalt pulbar. Lær oss at det ikke finnes noe «boys will be boys» eller «luremus». Fordi etter et par turer innom de norske nettavisene ser jeg at vi trenger det.

Vi vil ikke bli som generasjonen før oss.

Kommentarer

More from Linn

Other in the bilde category