Se neste verk: livsløynen 1

Begripe (1/2)

Matilde Wedzicha

Matilde Wedzicha

4 måneder, 1 uke siden (187 besøk)

1/2 Animasjonsvideo med tilhørende artist book. Fotodokumentasjon av installert arbeid ligger under samme tittel på min profil.

Det finnes et iboende ønske i meg om å berøre for å forstå, og å utforske gjennom taktilitet. En nysgjerrighet trigger trang til berøring. Det er mange ting man ikke får ta på i løpet av en dag. Jeg er opptatt av å involvere betrakteren i arbeidene mine, her gjennom å tilby en bok man får ta på.

Temaene jeg jobber med for dette prosjektet er persepsjon og bevegelse. Jeg er interessert i hvordan man møter arbeider og hvordan man forholder seg til kunst og persepsjon i ulike dimensjoner. Hva blir viktig i en animasjon og hva blir viktig i en bok? Hvilke begrensninger byr disse mediene på, og hva åpner de for? Idéen gikk ut på å lage en artist book og en animasjonsfilm som ett og samme objekt, i to ulike dimensjoner.

Gjennom boken innfører jeg hverdagsmaterialer som taktile elementer, samtidig som hver side fremstår som en frame i en avbildet stop motion-animasjon.
Avbildet i boken og animasjonen er en hånd som snur seg, klemmer til, og går i oppløsning. Denne sekvensen går frem og tilbake på loop i animasjonsvideoen. Hånden blir for meg et bilde på det taktile og det jeg opplever som et grunnleggende menneskelig ønske om berøring. Bevegelse i motiv gir bevegelse i material. Betrakterens berøring og utforskning av boken henger sammen med bevegelsen i animasjonsfilmen.

Kommentarer

More from Matilde

Other in the video category