Å glemme et ansikt
Se neste verk: "det umulige"

Å glemme et ansikt

Andrea Gladhaug

Andrea Gladhaug

1 måned siden (52 besøk)

2019
Olje på 100x70 cm lerret
Maleri av et doblet-opp portrett i negative farger med en ørken som bakgrunn.

"Å Glemme et Ansikt" er inspirert av alle relasjoner som befinner seg over lengre distanser.
Når jeg møter kjæresten min etter et par uker fra hverandre er det surrealistisk å se dem på ekte, litt som å se en kjendis.
Å se mine jevnaldrende kusiner fra Oslo-området er enda rarere for etter et par måneder uten å ha sett dem er det som om de har vokst vekk fra bildet jeg hadde av dem i hodet mitt.

Jeg har prøvd å illustrere denne prosessen av å sakte miste klarheten på portrettet du bærer av noen inni deg. Bruk av negative farger symboliserer noens fravær men også at det er et imaginært-bilde fremfor ekte kjøtt og blod. Ved å doble opp portrettet forstyrrer du detaljer. Ørkenen viser potensialet for hvor uklart og distant bildet kan bli.

Flere verk finner du på (fil lengst til høyre) https://www.andreagladhaug.com/">https://www.andreagladhaug.com/

Kommentarer

  • Edy Poppy

    1 måned siden

    Veldig spennende tematikk! Jeg lurer bare på om det hadde vært spennende at de to ansiktene var mer forskjellige, for å synliggjøre enda mer dette du skriver om, hukommelsen av noen, minne om noen, versus virkeligheten av noen. slik portrettene er nå, er de fremdeles nesten identiske disse to ansiktene, så dette med å glemme et ansikt, slik tittelen din hinter om, kommer ikke helt frem, synes jeg. Håper du vil gå videre på dette veldig spennende temaet.

More from Andrea

Other in the bilde category