Hvordan løpe fra virkeligheten

Solen skinner. Refleksjonen i havet treffer ansiktet ditt slik at du blir blendet. En lett høstbris danser forsiktig blant stråene og en ensom sommerfugl beveger seg i harmoni med brisen. Den blåe himmelen er trygg og stor. Du sitter som paralysert og skuer utover det hele. I et lite øyeblikk glemmer du tid og sted. Det er slike små øyeblikk du skulle ønske varte for alltid. Dessverre tar det ikke lang tid før virkeligheten slår inn.
Sommerfuglen danser. Brisen danser. Havet danser. Ja til og med gresset danser. Men du, du danser ikke. Hvorfor skal en danse når en ikke har noe å danse for? Samme faen om det regner eller snør. Hver dag er lik uansett. Du lukker øynene og lar bølgesuset fylle ørene dine, men det er ikke nok til å overdøve tankene dine. Det er litt merkelig egentlig. Hvordan hodet ditt kan være så overfylt, samtidig som du føler deg helt tom på innsiden. Skyene svever grasiøst over himmelen, men du sitter bom fast på jorden. Om bare du hadde hatt vinger, så kunne du også ha flydd. Bort fra alt og alle. Men vinger får en ikke uten videre. Alt til sin pris.
Du reiser deg og begynner å gå mot havet. Nei, du begynner å løpe! Du løper så fort som de slitne beina dine akter å løpe. Vannet stiger. Aldri før har du følt deg så levende. Klærne dine er gjennomvåte, og snart håret ditt det også. Plutselig tier tankene helt stille. Solen skinner fortsatt, og den lette høstbrisen danser like forsiktig blant stråene. Den store, trygge himmelen er like stor og trygg, og skyene som svever der oppe har fått besøk av en liten, dansende sommerfugl med de nydeligste vingene du noen gang så.
Se neste verk: Vega

Hvordan løpe fra virkeligheten

Malin Kvernmo

Malin Kvernmo

3 uker siden (264 besøk)

En kort novelle om det å ikke ville leve mer. Skrev denne på et veldig lavt tidspunkt i livet. Brukte kanskje 20 minutter på å skrive den, noe som sikkert vises i teksten, men velger å dele den i tilfelle noen kan kjenne seg igjen. Har aldri skrevet noe på fritiden, så jeg er klar over at jeg ikke er flink. Det er altså lite vits i å påpeke det, for JEG VET.

Kommentarer

Other in the tekst category