Månedens trafotalent i november 2019

Billedkunstner Annette Martens kårer Jesper Jansen til månedens TrafoTalent for november.

Som billedkunstner er det naturlig for meg å forholde meg til de visuelle uttrykksformene, men synes det har vært veldig vanskelig å ta ut en av alle de bra arbeidene som har kommet inn. Jeg har likevel valgt et arbeid av Jesper Jansen som jeg mener fortjener å bli månedens kunstner.

Jeg har plukket ut Jesper Jansens sort-hvitt tegning Yin Yang 3 som november-månedens bilde.

Det som treffer meg her er det energiladede, litt desperate og agressive i uttrykket. Dette kommer i første rekke til uttrykk i viljen i den spontane og ekspressive streken, som samtidig evner å modellere gjenkjennelig form og skape gode uttrykk med få og presise linjer.

Tegningen er eksplosiv og ladet med en kompleks symbolverden. Her er det “too much of all” og det er det som tiltaler meg. Jansen leker med klisjeer fra tegneserier, religion og filosofi og “sampler” alt inn i en større helhet uten at det blir banalt. Det er balansen mellom det mytiske og det underfundige, den uttrykksfulle streken og den håndverksmessige mestringen av form og klassisk komposisjon som gjør dette til et interessant kunstverk og til en veldig bra tegning synes jeg.

Annette Martens

Alle som blir kåret til månedens TrafoTalent er med i konkurransen om å bli årets TrafoTalent. Årets TrafoTalent får et arbeidsstipend på 20.000,-.

YIN YANG 3

Jesper Jansen
Jesper Jansen
Ble medlem for 1 år, 11 måneder siden (336 besøk)

En del av min pågående serie 'yin yang soup'.