Hovedbilde

Amandustalent 2016

Amandustalent er det største verkstedet under Amandusfestivalen! På dette verkstedet får du mulighet til å bearbeide din filmidé sammen med profesjonelle filmskapere, og etter verkstedet kan du få hjelp fra ditt regionale filmverksted til å realisere din film!

Dette verkstedet er for deg som sitter på en filmidé, og som trenger litt ekstra veiledning og tips til hvordan å strukturere arbeidet slik at du er best mulig rustet for å starte produksjonen av din film.

Her handler det nemmelig om det omfattende forarbeidet som ligger bak enhver vellykket filmproduksjon. Under verkstedet går vi gjennom blant annet idéutvikling, dramaturgi, moodboards, forankring, karakterutvikling, skuespillerregi og mye mer. Målet er at du skal få en rekke verktøy du kan ta med deg videre når til når du skal i gang med selve filmproduksjonen. I løpet av verkstedet skal vi også jobbe med å presentere prosjektet ditt for andre, noe som er nyttig enten du skal søke om penger og støtte eller om du skal få med deg et filmcrew som er like gira på å jobbe med prosjektet ditt som deg. Verkstedet avsluttes derfor med en pitch, der alle får pitche prosjektene sine for regionale filmsentere, filmskapere og andre fra bransjen.

Det er gratis å delta på verkstedet, som avholdes 2. - 7. april 2016, under Amandusfestivalen.

Aldersgrensen for verkstedet er fra 16 til 23 år, og det er tilsammen opptill 15 ungdom fra hele landet som får delta. Påmelding skjer ved at du sender en søknad som inkluderer litt info om deg selv, hvorfor du har lyst til å være med på verkstedet og et utkast til filmidéen din, samt gjerne noen eksempler på filmer du har laget allerede.

Her er SØKNADSSKJEMA

Prosjektet er et samarbeid mellom Amandusfestivalen og de Regionale filmsenterne i Norge, Mediefabrikken i Akershus, Tvibit og er støttet av Trafo og Norsk Filminstitutt.

Kommentarer