Hovedbilde

«Med virkeligheten som materiale»

The editors of Life rejected Kertesz’s photographs when he arrived in the United States in 1937 because, they said, his images “spoke too much”; they made us reflect, suggested a meaning - a different meaning from the literal one. Ultimately, Photography is subversive not when it frightens, repels, or even stigmatizes, but when it is pensive, when it thinks.
- Barthes, Roland. Camera Lucida (1980)

Hvordan kan bilder påvirke hvordan vi oppfatter virkeligheten vi lever i? Har kunst noen innflytelse i samfunnet i det hele tatt? Hva kan vi som tar bilder bidra med i en samfunnsdebatt og hvordan går vi frem for å gjøre dette? Hva er utfordringene i å kombinere estetikk og etikk? Hva betyr det at et fotografi er bærer av en potensialitet og mener noe? Hvordan og hvorfor kan et fotografi få oss til å tenke kritisk? Bli med og finn ut!

Come whisper in my ear things I do not want to hear:

I foto workshopen vil vi ta utgangspunkt i byen Kristiansand hvor vi vil aktivt teste ut forskjellige kritiske innfallvinkler for å analysere og avdekke forskjellige sider av det offentlige byrommet . Gjennom en prosess der vi utforsker avgrensede problemstillinger vil vi tydeliggjøre konseptuelle så vel som foto-tekniske virkemidler som brukes i visuell kommunikasjon.

Workshopen mål er å bevisstgjøre og styrke deltakerne evne til å planlegge, utføre og analysere deres foto-visuelle prosjekter.

Karl Ingar Røys (f.1967) er en billedkunstner som jobber internasjonalt med video, film, foto og installasjoner. Han har sin utdannelse fra Central Saint Martins College of Art, London, Universitetet i Tromsø og Oslo Tegne & Maleskole. Les mer på hans trafoprofil.

Praktisk info


Tidspunkt: Fredag 24.juni til mandag 27.juni (se hele programmet).
Aldersgrense: 18-22 år
Sted: Kristiansand Kunsthall
Pris: Gratis. Men ved påmelding må du betale et depositum på 300,-. Depositumet refunderes på første verksted-dag. Ved avmelding senere enn 10.juni refunderes ikke depositumet.
Utstyr: Du må ta med fotokamera selv. Mobilkamera er OK, men du kan også ha med andre typer kamera og en tripod hvis du ønsker å arbeide med det.
Mat og overnatting: Trafo dekker overnatting, lunsj og middag.
Reisestipend: Tilreisende fra andre deler av Norge enn Kristiansand kan søke om reisestipend:
- Har du utgifter på mer enn 1.000,- kan du få du et reisestipend på 500,-
- Har du utgifter på mer enn 2.000,- kan du få du et reisestipend på 1.000,-

Påmeldingsskjema: Finner du her, på Trafo x3 siden.

Det er kun 8-10 plasser på workshopen – så her er det bare å være tidlig ute med påmelding!


Fotoworkshopen med Karl Ingar Røys er en del av «Trafo x3». Det kommer altså til å være to andre Trafo-verksted i Kristiansand Kunsthall samtidig: et skriveverksted og en installasjonsworkshop. Det blir spennende, kreative og sosiale dager med felles middager og felles avslutningskveld med deltagerne fra de to andre workshopene.

Kommentarer