Skrivekursturné med forfatter Atle Håland

Project image

Liker du å skrive? I høst sender Trafo forfatter Atle Håland på skrivekursturné for å holde todagers skriveverksted for deg som er 16-22 år. Meld deg på nå!

Vertskap for skriveverkstedene vil være litteraturhus og bibliotek over hele landet:
- 12.-13 oktober – Litteraturhus Lillehammer
- 9.-10. november – Sentralbadet Litteraturhus, Odda
- 16.-17. november – Litteraturhuset i Trondheim
- 7.-8. desember – Ålesund bibliotek

Mer om skriveverkstedet

Felles for alle som skriver er at vi noen ganger trenger hjelp, verktøy og kreative grep for å komme i gang; fra idé til tekst. På dette kurset vil du få konkrete tips og øvelser til skrivearbeidet ditt, uavhengig av sjanger. I løpet av helgen vil du få tid til å utforske og utvikle dine egne tekstideer og ditt eget litterære univers med kursholder og andre kursdeltakere.

Rettskrivning er ikke viktig, vi jobber med å finne innganger til den skjønnlitterære skrivingen. I løpet av kurset bygger deltakerne opp sitt eget univers. Hver deltaker kan bruke sin sjanger, enten det er dikt, dramatikk, novelle, fantasy eller lignende. I løpet av helgen er håpet å danne et skrivende fellesskap, hvor vi lytter til hverandre, og hvor vi tar tak i det som napper, der det snubler, og bruker dette til noe konstruktivt, i stedet for å se på det som feil.

Atle Håland debuterte i 2015 på Flamme forlag med boka Han, og ga ut samlingen Vannfall, året etter. Begge samlingene høstet gode kritikker og ble raskt solgt ut fra forlaget. Atle har gått på Forfatterstudiet i Bø, og driver det litterære kollektivet Litteraturhuset i Kristiansand. I høst utkommer hans tredje diktsamling som er basert på skriveøvelsene han bruker i dette kurset.

Praktisk info

Kurset tar 12 deltakere og går over 10 timer:
- fredag ettermiddag kl 17:00-21:00
- lørdag 10:00-17:00, inkludert pause.

Påmelding

Litteraturhus Lillehammer: påmelding til cathrine.strom@lillehammer.kommune.no
Sentralbadet Litteraturhus, Odda: påmelding til sentralbadetlitteraturhus@gmail.com
Litteraturhuset i Trondheim: påmeldingsskjema
Ålesund bibliotek: påmelding til post@alesund.folkebibl.no