Trafo x3 – Tre workshops i Kristiansand Kunsthall

Project image

Er du 18-25 år? Start sommeren med en trafo-workshop i Kristiansand 20.-23.juni 2019. Velg mellom skrivekurs, tegneseriekurs eller street art. Trafo.no dekker mat og overnatting – og du kan få reisestipend hvis du er tilreisende.

Det blir tre sosiale og produktive dager i kunsthallen hvor du blir godt kjent med andre unge, kreative og får kyndig veiledning av proffe kursledere. Det er gratis å delta, men kun 8-10 plasser på hver workshop – så her er det bare å være tidlig ute med påmelding!

Workshopene du kan velge mellom i 2019:

Skrivekurs med Alexander Fallo


mellomrom mellom rommene mellom linjene mellom hjulene på bussen

På dette skrivekurset skal vi klippe og lime fra samtaler vi har overhørt på bussen, fra dikt vi har lest og sangtekster vi elsker. Produksjon av tekst står sentralt og skrivesperre eksisterer ikke. Vi vil gjennomgå tekstene som produseres etter endt dag, snakke om tekstene i plenum. Teorien er satt til det minimale, men vi går gjennom flere eksempler på fra litteraturens verden. Både for å finne inspirasjon og kanskje stjæle litt.

Alexander Fallo (f. 1984) bor i Oslo. Han publiserer daglig korte dikt på Instagram, der kontoen @alexanderfallo er en av landets mest populære. Han har tidligere holdt skrivekurs på blant annet Kulturfest Tøyen og på videregående skoler i Oslo-området. Han er utdannet fra Forfatterstudiet i Tromsø og Westerdals.

Tegneseriekurs med Inga Sætre


På dette tegneserieverkstedet vil du lære om hvordan du arbeider frem dine egne tegneseriestriper. Hvordan utvikler man egentlig karakterer, fortellinger og dramaturgi? Sammen skal vi gå løs på skapelsesprosessen, produsere og lage nye striper. Vi skisser, tegner og tusjer. I tillegg skal vi utforsker hvordan man kan finne sin egen tegneserie-stil.

Inga Sætre (1978) er animatør, illustratør og tegneserieskaper. Sætre står bak de kritikerroste tegneserieromanene «Fallteknikk» (2011) og «Det finnes en død etter livet» (2018). Hennes kanskje mest kjente serie er Møkkajentene som blant annet gikk i Morgenbladet og Aftenposten.

Street art med Erlend Helling-Larsen


Streetcraft

Blir det lettere å lage kunst når vi beveger oss utenfor papiret og lerretet, og heller går løs på omgivelsene? På denne workshopen skal vi la oss inspirere av det spesifikke stedet, om det så er et gatehjørne, en stor hvit vegg, ett lite hvitt papir, en sprekk i en mur, en manglende brostein eller et hull i asfalten. Vi benytter ulike teknikker og utforsker små endringer og forskyvninger i forhold til det som allerede er. Vi kan jobbe både inne og utenfor kunsthallen. Det blir gode muligheter til å bruke dine verktøy og teknikker på nye, morsomme og lekne måter.

Erlend Helling-Larsen (f. 1975) er en norsk kunsthåndverker og billedkunstner, bosatt i Lillesand. Han arbeider med flere ulike kunstuttrykk; blant annet broderi, skrift, tegning, grafikk, video og installasjoner.

TrafoX3 - Praktisk info

Tidspunkt: torsdag 20.juni til søndag 23.juni 2019.
Aldersgrense: 18-25 år
Sted: Kristiansand Kunsthall
Pris: Gratis. Men ved påmelding må du betale et depositum på 300,-. Depositumet refunderes på første dag. Ved avmelding senere enn 1.juni refunderes ikke depositumet.
Mat og overnatting: Trafo dekker overnatting, lunsj og middag. Tilreisende deltagere får overnatting på Yess Hotell i Kristiansand sentrum (NB! Deltagerne må være forberedt på å dele rom).
Reisestipend: Tilreisende fra andre deler av Norge enn Kristiansand kan søke om reisestipend:
- Har du utgifter på mer enn 1.000,- kan du få du et reisestipend på 500,-
- Har du utgifter på mer enn 2.000,- kan du få du et reisestipend på 1.000,-

Program

Torsdag 20.juni:
12:00 - Ankomst, lunsj og omvisning
13:00 - 17:00 Første workshopøkt (inkl. pauser)
17:00 - Felles middag

Fredag 21.juni:
10:00 - 17:00 Andre workshopøkt (inkl. pauser)
17:00 - Felles middag

Lørdag 22.juni:
10:00 - 15:00 Tredje workshopøkt (inkl. pauser)
15:00 - Lunsj
16:00 - Rigging og forberedelse til utstilling / avslutning etter behov
18:00 - 21:00 Avslutningsarrangement med utstilling / opplesninger ect.

Søndag 23.juni
Avreise