99 000,- fordelt på 16 prosjekter

Publisert 9. juni 2014

Sist oppdatert 23. oktober 2014

News article image

Til søknadsfristen 1. juni kom det inn 53 søknader om til sammen 450 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 99 000,- kroner er fordelt på 16 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Solveig Nuin Stephens - 6000,- til filmprosjektet “Opphav”. Filmen handler om det 13 år gamle donorbarnet Sofia, som prøver å finne ut hvem faren hennes er. Den vil bli en kortfilm tiltenkt å sendes på filmfestivaler i inn- og utland. Solveig Nuin Stephens er regissør og manusforfatter.

Julia Alfe Bylund - 6000,- til kunstprosjektet “Sjungande havsbotten”. Sammen med Raisa Porsanger ønsker Julia å lage et korverk ved hjelp av ekkolodd. Ekkoloddet lager bilder basert på havbunnens topografi, og disse graf-aktige bildene skal være utgangspunktet for en melodi som fremføres av et kor. Sangen fremføres live i en båt med både kor og publikum.

Julia Alfe Bylund utforsker bruk av ekkolodd i Akerselva i Oslo

Ola Djupvik - 5000,- til innspilling solotrommesettet “Ola Djupvik solo”. Essensen av prosjektet er å blande elementer fra forskjellige trommekulturer – blant annet europeisk friimprovisasjon, amerikansk frijazz, vest-afrikanske trommeensembler og samtidskomponister som Edgar Varese, John Cage og Steve Reich.

Ola Djupvik solo på Chateau Neuf i Oslo, oktober 2013

Christa Barlinn Korvald - 4000,- til tegnefanzine. Utgivelsen skal være en temabasert fanzine med fire til fem bidragsytere. Christa, som er student ved Einar Granum Kunstfagskole, er opptatt av å vise at tegning ikke trenger tekst ved sin side for å være interessant.

Utsnitt av tegning av Karl Eivind Jørgensen fra tegnefanzinen

Tobias Flottorp - 5000,- til plateproduksjon med elektropop-bandet Felix & Buzz. Ideen bak gruppen har siden starten i 2013 vært å ta et typisk klubbutrykk ut av studio, og fremføre det live med instrumenter. Etter å ha gitt ut to singler, ønsker Felix & Buzz nå å spille inn en hel plate.

“Looking Down” med Felix & Buzz

Øyvind Eriksen - 10 000,- til innspilling av kortfilmen “Der vi er”. Øyvind er produsent og produksjonsleder, og med seg har han blant andre teamet som laget “Uten deg”, som ble vist under årets filmfestival i Cannes. “Der vi er ” blir en film som stiller noen store spørsmål: Er ung kjærlighet overfladisk? Kan tiden lege alle sår? Kan man fikse noe som er ødelagt?

Oskar Dahlsbakken - 10 000,- til pilotfilmen “To farlige fyrer”. Sammen med sin bror Henrik Martin ønsker Oskar å lage en to minutter lang pilotfilm som skal brukes i det videre arbeidet frem mot en lengre novellefilm. Manus er løst inspirert av den sanne historien om lensmannsmordene på Vågård i 1926. Les mer om brødrene Dahlsbakken her.

Oskar og Henrik Martin Dahlsbakken

Anna Ladegaard - 4000,- til filmen “Citroën”. Ideen er å lage en estetisk vakker film om evig skiftende maktkamp mellom unge mennesker. Anna, som studerer ved Teaterhøyskolen i Helsinki, har samlet et større team av filmskapere og skuespillere, og innspillingen skal skje i København.

Aleksander Dokkeberg - 6000,- til tredje episode av filmserien “Gjenganger”. Serien handler om 18 år gamle Andreas, som en dag våkner opp med overnaturlige evner og får hele livet blir snudd på hodet. Aleksander er regissør, manusforfatter og teknisk ansvarlig for prosjektet, og hans mål er å få vist tredje episode til et tv-selskap.

“Gjenganger” episode 2, laget med støtte fra Trafo

Bror August Vestbø - 5000,- til klesdesignprosjektet “Geologiske landemerker”. Bror jobber med en kleskolleksjon som hovedsaklig er inspirert av kjente geologiske landemerker som Yellowstone nasjonalpark og Grand Canyon.

Klesdesignskisser av Bror August Vestbø

Ane Barstad Solvang - 6000,- til illustrasjonsprosjekt. Ane planlegger en serie store, detaljerte verk med motiver fra byene i hjemfylket Telemark: Porsgrunn, Skien, Langesund, Kragerø, Risør og Portør. Ideen er å se på Telemark med et ungt blikk, og å tilføre noe nytt til fylkets rike kulturarv.

Times Square i New York tegnet av Ane Barstad Solvang. Hun har også laget tegningen øverst på denne siden

Victor Prag - 5000,- til danseforestilling med gruppen Floorknights. Floorknights har eksistert siden 1999, og er en dansegruppe hovedsakelig basert på breaking. Nå planlegger en ny generasjon deltakere en lengre forestilling som skal fremføres under streetdance-festivalen Urban Moves i Oslo 20.–22. juni.

Floorknights

Saralinn Hembre - 5000,- til utgivelse av tegneseriebok. Saralinn lager tegneserier basert på andres tweets. Tanken er å vise hvordan tweets, som egentlig bare er episodiske blaff i en feed som stadig fornyer seg, kan bli noe annet når de settes inn i en ny kontekst. Les intervju med Saralinn på Smuglesning.no.

Don Martin tegnet av Saralinn Hembre

Anna Einemo Frøysland - 5000,- til dansefilmen “Det raude huset”. Filmen handler om en jente som er melankolsk og kanskje sinnsforvirret. Men noe vakkert manifesterer seg gjennom dansen hennes. Nøkkelordene for prosjektet er surrealisme, estetikk og stemning. Filmingen skal skje i en forfallen låve i Lærdal i Sogn og Fjordane.

Innspillingsstedet for dansefilmen “Det raude huset”

Karoline Vembre - 7000,- til teaterforestillingen “Mørke”. Stykket tar utgangspunkt i skandinavisk levesett og tankegang, og omhandler tema som isolasjon, fremmedfølelse og savn. Karoline, som har en Bachelor i kreativ skriving fra University of London, er både tekstutvikler, produsent og ansvarlig for det sceniske uttrykket. Hennes mål er at forestillingen skal ha premiere rundt 1. august i Bodø.

Sandra Miller - 10 000,- til skrivetreff for barn og unge. Skrivebuatreff er for skribenter i alderen 10–20 år, og har vært arrangert mange ganger siden 2007. Formålet er å gi deltakerne en mulighet til å møtes, skrive, diskutere og oppmuntre hverandre. Årets treff blir arrangert på Portåsen i Mjøndalen 7.–10. august.

Neste søknadsfrist er 1. august!