News article image

Til søknadsfristen 1. august kom det inn 31 søknader om til sammen 256 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 98 000,- er fordelt på 17 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Roar Wiik - 5000,- til filmen “Livet i bakgrunnen”. Roar er produsent og Jonas Laumann regissør for denne dramatiske filmen om hvor langt enkelte er villige til å gå for “10 Seconds of Fame”. “Livet i bakgrunnen” er nå i førproduksjonsfasen. Målet er å ha et ferdig produkt i desember.

EB11 - “System Breakdown”. Musikkvideo av Roar Wiik og Jonas Laumann

Hakon Toft - 5000,- til musikkvideoproduksjon. The Frown, et av Johannesburgs mest kjente elektronika-band, skal samarbeide med den sørafrikanske regissøren Dane Dodds og den norske produsenten Håkon B. Toft om sin neste musikkvideo. Innspillingen foregår i Cape Town i august.

Dookoom - “Larney Jou Poes”. Tidligere musikkvideo av Dane Dodds

Ann Iren R. Folkestad - 5000,- til fotoboken og -utstillingen “eg var født eit lam / midt i ein skog av ulvar”. Ann Iren har eksperimentert med foto og bildekunst siden hun var 15, og er nå ferdig studert ved Norsk Fotofagskole i Trondheim. Ønsket hennes er å “utfordre mitt voksande emosjonelle, estetiske landskap”. Bildet på toppen av denne siden er tatt av Ann Iren.

Pål Erik Borseth - 5000,- til kortfilmen “Fargespill”. “Fargespill” er et ungdomsdrama om noen av de problemene man kan møte på vei inn i voksenlivet. Bak filmen står en gruppe unge filmskapere. Innspillingen foregår i utkanten av Oslo sentrum i august.

Mathias Corneliussen - 5000,- til miksing og mastring av album med bandet Where Home Stands. Etter flere singel-innspillinger i hjemmestudio, ønsker bandet nå å spille inn et album. Innspillingen skal de også denne gangen stå for selv, men miksing og mastring gjøres i Red Line Studio i Oslo. Where Home Stands er et ambisiøst metal-band fra Arendal.

Where Home Stands - Twinkle, Twinkle… Grow Up!

Sara Westergaard Karlsen - 1000,- til kortfilmprosjekt. Sammen med Kjersti Mari Tanjay Aareskjold planlegger Sara en film som skal handle om jorden i fremtiden. De to skal ha formgiving som studiespesialisering denne høsten, og vil i filmen ha fokus på koreografi, kostymer og landskap. Et mål er å få filmen vist på Ungdommens Kulturmønstring 2016.

Kostymeskisse av Sara Westergaard Karlsen

Erik Rimestad Frogner - 8000,- til teateroppsetningen “Dette er ikke en Woody Allen-film”. Erik og produksjonsteamet han tilhører skal sette opp et teaterstykke på en liten øy i Akerselva i Oslo. Caroline Ugelstad Elnæs skriver tekst, premieren er planlagt til 28. august og det skal vises tre forestillinger.

William Jon Hunter Fostvedt - 5000,- til filmserien “Bachelor”. William er med i en gruppe på fire som har ambisjoner innen film og TV. Gjennom “Bachelor”, en serie om overgangen fra ungdom til voksen, ønsker de å skaffe seg erfaringer. Filming påbegynnes i september.

Kristian Mora - 10 000,- til KDM Dance Camp 2015. Keep It Movin’ Dance Camp er blitt et arrangement som dansere i Stavanger, Sandnes og omegn gleder seg til hver høst. Med internasjonale koreografer på laget, får lokale ungdommer muligheten til å lære av de beste uten å måtte reise til utlandet.

Fra KDM Dance Camp

Nilab Ahmadi - 5000,- til maleriutstilling. Nilab har tidligere hatt små utstillinger på bibliotekene i Vennesla og Lyngdal, og har nå samlet opp bilder til en tredje. Temaer i bildene hennes er frihet, depresjon og kjærlighet. Et mulig utstillingslokale er Bankkjelleren i Kristiansand.

Malerier av Nilab Ahmadi

Henning Askjer Lefsaker - 5000,- til musikkvideoinnspilling med bandet Acres Wild. Videoen til låten “We’ll Ignore the Flags on the Beaches” handler om å “tørre å bade selv om det er røde flagg på stranden”, en metafor for det å ta sjanser, og skal spilles inn på Jæren og i Bærum. Premieren er planlagt til juni 2016.

Acres Wild - “Balcony Song”. Tidligere musikkvideo av Henning Askjer Lefsaker

Berit Einemo Frøysland - 7000,- til danseforestilling. Dansekollektivet Erling Ero, som består av fem tredjeårsstudenter ved Balettakademien i Stockholm, ønsker å lage et stykke moderne dans med utgangspunkt i hva det vil si å se seg selv forfalle og å se seg selv vokse. Planen er å vise stykket underveis i prosessen på åpne scener i Stockholm og Oslo. Det hele vil kulminere i en visning på Balettakademien i desember.

Fra en annen forestilling av Erling Ero

Anna Othilie Wold Egeland - 10 000,- til animasjonsfilmen “Bløtkake”. “Bløtkake” blir en melankolsk kortfilm laget med stop motion-teknikk. Anna går for tiden sitt tredje og siste år på Filmproduksjon ved Arts University Bournemouth i England. Hun jobber alene med dette prosjektet.

Fra “Bløtkake” av Anna Othilie Wold Egeland

Tor Loftheim - 2000,- til studiotid i Los Angeles. Tor (aka Teflo) lager musikk innenfor sjangeren EDM, og har flere utgivelser bak seg på forskjellige plateselskap. På sin nye singel skal han gjøre alt bortsett fra å synge. Planen er å komponere, spille inn, mikse og mastre i Bergen, for så å få vokal lagt på i Los Angeles.

Teflo ft. Alexa Lusader - “Sea of Stars” (Original Mix)

Lotte Brøndbo - 5000,- til den grafiske novellen “Besettelse søkes”. Den delvis selvbiografiske tegneserien skal handle om å lete etter noen å overgi seg til og bli besatt av. Lotte går for tiden på Grafisk design, medier og kommunikasjon ved Elvebakken VGS.

Skisse av Lotte Brøndbo

Vilde Skoglund - 10 000,- til utstillingen “Geriljagalleri”. Geriljagalleriet skal bestå av 10x6 egenproduserte grafiske verker, og er planlagt satt opp rundt omkring i Bodø sentrum våren 2016.

Grafikk av Vilde Skoglund

Benjamin Krogh Kiønig - 5000,- til innspilling av musikkvideo. Sammen med regissøren Mathias Toven Gautun ønsker bandet Solvind å lage en video som matcher det fargefulle utrykket i låten “Go Fly a Kite”. Filmingen skal foregå i Sandvika i perioden 21.-23. juni.

Solvind - “Go Fly a Kite”

Neste søknadsfrist er 1. oktober!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 18. august 2015 21:40

Sist oppdatert: 18. august 2015 22:12

Kommentarer