News article image

Til søknadsfristen 1. februar kom det inn 71 søknader om til sammen 605 000,- kroner. Disse har nå blitt vurdert, og 106 000,- er fordelt på 19 av prosjektene. Vi i Trafo-redaksjonen gratulerer og gleder oss til å se resultatene!

Helena Wik - 7000,- til performancen “Lerret”. Helena, som til daglig er kunstnerisk leder og skuespiller i teaterkompaniet Hennes Majestet, jobber med et tverrfaglig kunstprosjekt som tar i bruk billedkunst, dans og performance for å drøfte problemstillingen “Når blir kunst til kunst?”. Stykket vil bli vist på Torgallmenningen i Bergen 23. april.

Erlend Danielsen - 8000,- til danseprosjektet “Blóðfloyal”. “Blóðfloyal” er hovedsaklig basert på Erlends barndomsminner fra Færøyene, hvor han har familie. Han jobber i soloformat, og er interessert i hvordan man kan skape ulike rom/minner av lys/mørke og bevegelse. I sommar reiser han til Færøyene for å jobbe videre med prosjektet.

Mirjam Thorkelsdottir - 5000,- til kortfilmen “Erase/Rewind”. Mirjam har skrevet manus til filmen, som handler om å lete etter sin egen identitet. De to jentene som skal spille hovedrollene er på plass, og filmingen skal foregå i Drammen. Planen er å sluttføre prosjektet til 15. juni.

“Too Far” av Mirjam Thorkelsdottir. Filmen vant NM i film 2015

Erle Romundstad Mylius - 5000,- til innspilling av EP med Erle & Slaget. Oddbjørn Sponås og Erle har spilt sammen siden de møttes på musikkklinja ved Trondheim Katedralskole i 2010, og ønsker nå å dokumentere sin utvikling fra akustisk jazzprosjekt til elektro-organisk band. Innspillingen skal skje i Øra Studio.

Erle & Slaget

Esma idris Mahammad - 2000,- til utstilling. Esma, som er fra Somalia, lager bilder med utgangspunkt i temaet mobbing. Hun skal stille ut i en kafé.

Daniel Grindeland - 10 000,- til kortfilmen “Kidnapped”. Daniel er danser med lang erfaring, og har nå lyst til å ta dansingen et steg videre. Planen er å lage en kortfilm med en spennende historie hvor dansen er en del av handlingen. Daniel har samarbeidspartnere på plass, og innspillingen skal foregå i Bergen og på Odda smelteverk. Filmen skal sendes til Kortfilmfestivalen i Grimstad og Bergen Internasjonale Filmfestival.

“Breath in Air - Absence” - Kortfilm av Daniel Grindeland fra 2015

Jonas Villa-Absalonsen - 5000,- til profil for Going to Philly. Askøybandet ønsker å lage seg en tydelig profil til bruk i booking og fremtidige utgivelser. Dette inkluderer fotografering av promobilder og design av platecover og profilpakke. Når de slipper EP i mai, vil Going to Philly få hjelp av ON IT promoselskap til å spre musikken sin.

Going to Philly - “Fireball”

Gøril Nilsen - 8000,- til bok- og CD-utgivelse med bandet I See Rivers. Den norske, Liverpool-baserte trioen I See Rivers var i fjor på turné i noen av de vakreste utkantstrøkene i Norge. Konsertene fant sted i gammer, bedehus, fjøs, naust, fjellhytter, katedraler og løer. Nå ønsker de å gi ut en bok med bilder og CD fra den unike turneen.

I See Rivers - Dokumentar fra utkantturneen 2015

Martine Strand - 5000,- til workshops og leie av danselokale for Pas dansekompani. Det trønderske dansekompaniet ønsker i år som tidligere å ha en forestilling i slutten av av mai. For å gjennomføre dette trenger de i hovedsak to ting: et sted å trene samt noen til å gi dem inspirasjon. Til dette har de bestemt seg for å finne spennende koreografer til å ha workshoper med i en uke eller to.

Fra en forestilling med Pas dansekompani i 2013

Sofie Tollefsbøl - 5000,- til plateinnspilling med bandet Fieh. Etter å ha holdt på siden 2014, føler Fieh at tiden er inne for lage en EP eller en hel plate. Oslobandet spiller musikk i soul-/hip hop-/jazz-/funk-land.

Fieh - “My My My”

Mathias Olsen - 2500,- til teaterproduksjonen “Huset”. “Huset” vil være en interaktiv forestilling der publikum, og aktører beveger seg fritt rundt i ett hus. Temaet er prostitusjon og det fiktive universet er løst basert på Shakespeares ”En Midtsommernattsdrøm”. Alle de sju i ensemblet studerer Faglærer i Teater ved Universitetet i Agder.

Kristoffer Cezinando Karlsem - 5000,- til albuminnspilling. Kristoffer ønsker å følge opp sin kommende EP med et 11-spors album kalt “Dunk Dunk”. Han lager melodiøs og fengende, men samtidig kompromissløs dansemusikk. Innspillingene skjer i hans eget studio i Oslo, og han samarbeider med produsent Eigil “Illeig” Berntsen, mikser Lars “Poppa Lars” Sandness og plateselskapet MER Musikk.

Cezinando - “40 DYPT”

Vera Lunde - 7500,- til diktsamlinga “Kor mange gongar vil ein lukke auga og sjå same farge då dei åpnar seg”. Prosjektet er ei samling av dikt saman med illustrasjonar, måleri og fotografi utgitt i eit lettare bokformat eller papirmagasin. Ideen og formålet er å formidle og undersøke depresjon. Vera tenker seg eit opplag på 100 stk. som hun vil selge for ein billig penge til venner, kjente og i småskala magasinutsalg.

Avstand

og eg er heilt åleine
det gjer ingenting
alt gjer ingenting
for det finns ingenting

ikkje reint klart kjølig
som under vatnet
korleis tørr luft
er alt som er her

korfor treng eg ei openberring
ein venn, meg sjølv
for ingenting er der med deg
det er ingen
uansett kva som skjer
så finns ingen kvile

Dikt av Vera Lunde

Vilde Østerbø Lorentzen - 5000,- til miksing og mastring av EP. Vilde ønsker å skape seg en karriere som låtskriver, og vil derfor spille inn fem av sangene sine til en EP-utgivelse. Sangene spilles inn i St. Jakobskirken i februar og mars, Jan Thomas Halsvik er produsent og Caravan Tracks er utgiver. Vilde er inspirert av Regina Spektor og Jeffrey Lewis.

Ida Eva Margrethe Neverdahl - 3000,- til utstilling. Ida har lyst til å lage en serie malerier hun kan bruke til å søke om utstillingsplass på et utested i Bergen. Hun tenker seg malerier på treutskjæringer, bilder som vil være lette å integrere i miljøet de stilles ut i. Ida er tegneserietegner og illustratør.

Ida Eva Margrethe Neverdahl - “Jeg drømte en fisk” (utsnitt)

Øyvind Eriksen - 7000,- til fotoutstillingen “Oslo Rats”. Oslo Rats er en gjeng med ungdommer som utforsker den urbane jungelen under Oslos gater. I tillegg til å være på en konstant jakt etter eventyr og adrenalin, tar mange av dem bilder av sine oppdagelser. I forbindelse med premieren på en dokumentar om miljøet, ønsker de å stille ut disse bildene. Utstillingen vil gi osloborgere et nytt blikk på byen de bor i.

Oslo Rats. Bildet på toppen av denne siden er fra samme serie

Sara Schiøtz - 1000,- til cosplay. Sara skal lage et cosplay inspirert av Queen of Hearts fra “Alice in Wonderland”. Hun lager kostymet for å bruke det på Desucon i juni, og eventuelt delta i cosplay-konkuranser.

Harald Furuholmen - 10 000,- til kortfilmen “Ulfberht”. Harald ønsker å lage en poetisk og brutal hyllest til de gamle vikingeposene, men et som samtidig er jordet i egne erfaringer. Gruppen Harald jobber med har tidligere laget langfilmen “Everywhen” og kortfilmen “Clowne”. “Ulfberht” har vært under utvikling i flere år allerede.

“Far” - kortfilm av Harald Furuholmen

Jankeh Lion Njie - 5000,- til Jarga Art and Fashion Weekend 2016. Etter gode tilbakemeldinger i fjor, vil Jarga Art and Fashion Weekend i år vise både norsk, dansk og svensk mote, musikk, dans og kunst som har hentet inspirasjon utenfor vesten. Formålet er å fremme unge gründere på tvers av etnisitet og kultur. Arrangementet går av stabelen 16. og 17. september i Oslo sentrum.

Fra Jarga Art and Fashion Weekend 2015

Neste søknadsfrist er 1. april!

Forfattet av: Roy Søbstad

Opprettet: 20. februar 2016 21:01

Sist oppdatert: 20. februar 2016 21:41

Kommentarer